Numai 50% dintre români știu că hărțuirea sexuală este pedepsită prin lege

Ia să vedeți ce-am găsit (ceva foarte tare):

Doar jumatate din populatia Romaniei stie ca Legea pedepseste hartuirea sexuala. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE) prin intermediul IMAS, a declarat marti, Irina Sorescu, director al CPE coordonator al proiectului.

până acum… super tare. Continuăm:

Conform acestui studiu, cele mai expuse hartuirii sexuale sunt persoanele tinere si in special femeile intre 18-29 de ani. Una din 9 persoane din mediul urban s-a confruntat cu o situatie de hartuire sexuala.

Ce ar trebui să înțeleg? Că 12% din populația urbană a fost agresată sexual? Mi se pare destul de ciudat, dar daca asta spun studiile…

Conform specialistilor cea mai des intalnita este hartuirea la locul de munca. Hartuire sexuala inseamna agresarea unei persoane care se afla pe o pozitie de subordonare fata de agresor. Ea se deruleaza intre persoane de sexe diferite sau acelasi sex. Formele de hartuire sexuala sunt fizice, verbale, non verbale, scrise si neuropsihice. Hartuirea sexuala produce efecte negative atat prin crearea unui climat de munca necorespunzator cat si la nivelul psihoemotional. Hartuirea sexuala este pedepsita de art 203 indice 1 din Codul Penal, de Legea 202/2002 si de Legea 324/2006.

Uite că am aflat și de ce se duce țara de râpă. Oamenii, în loc să muncească, se gândesc și uneori chiar fac unele fapte necreștinești.

Vă doresc la toți un călduros “Spor la muncă!”

0 Responses to “Numai 50% dintre români știu că hărțuirea sexuală este pedepsită prin lege”


  • No Comments

Leave a Reply

You must login to post a comment.