Nume neinspirate

Mă gândeam de ceva timp la subiectul ăsta. Eu cred că unii părinți sunt foarte neinspirați când își botează copiii. Nu se gândesc că toată viața acel copil va trăi sub amprenta numelui. Vă dau câteva exemple ce le-am întâlnit:

Băiat

Fată

Filon Crăiasa

Tăchiță

Rachila

Benone

Dolores

Nini

Cerasela

Dinel

Consuela

Culiță

Varvara

Carmen

Crenguța

Cameliu

Aglaia

Lucrețiu

Verginica

Aurel

Atena

Virginel

Lucreția

Fănică

Eufrosina

Codruț

Eucapsiolatina

Ion Ion Țiriac

Zenovia

Celestin

Manuela

Irinel

Daiana

Mirel

Gherghina

Ulm

Grațiela

Maricel

Marcela

Ghiocel

Floarea

Crin

Petronela

Haralambie

Rozeta

Anton

 

Mădălin

 

Filaret

 

Astea ar fi câteva. Pe care le aleg părinții. La fel de neinspirate sunt și diminutivele (Ionuț, Ionel, Gheorghiță ș.a.m.d).
Ar mai fi aceia ce au numele de familie același cu prenumele (Ion Ion, Nicolae Nicolae, Gheorghe Gheorghe, Gheorghe Agheorghițăi… ați înțeles voi).
Și există și niște nume specifice:

 • Marcu, care trage-n cur cu arcu
 • Anton, care toarnă-n cur beton
 • Mișu, care face pișu

Și în categoria asta, ar merge și un banc, destul de bun:

“Era odată unu’… Căcat Ion. Și merge omul la evidența populației, să-și schimbe numele. Funcționarul de acolo l-a întrebat în ce vrea să și-l schimbe. Ion îi răspunde că nu îl interesează, doar să scape de el.
După două săptămâni, s-a dus Ion să-și ridice buletinul cu noul nume. Nu îl mai chema Căcat Ion, ci Căcat Vasile.”

P.S.: Prin asta nu fac mișto de numele astea, doar amintesc că s-ar putea ca alții să facă mișto de ele…
Dacă te regăsești printre aceste nume, nu trebuie să te simți nașpa, ci trebuie să fii fericit că nu sunt foarte mulți care poartă numele tău.

7 Responses to “Nume neinspirate”


 • Hmmm… dar de numele tiganesti ce zici? :)) Gen Semafor, Olimpiada sau Portocala? Tot in aceasta categorie ar intra si Honorius si Silvius, numele fiilor lui Prigoana.

  PS1: Ca tot am vazut ieri “Agentul VIP” cu Bahmuteanu invitata. Ii povestea lui Brancu faptul ca ea vrea un nume normal pentru baiatul ei nenascut, spre exemplu Mihai, in timp ce Prigoana vrea Maximus (cu numele acesta cica nu e deloc de acord, fiindca a avut un caine Max). :)) ) Si ma gandeam care ar fi solutia de compromis (ca am inteles ca Prigoana nu e de acord ca fiul sau sa poarte acest nume “de rahat” Mihai): sa-l numeasca, Domnule, Cezar (pe care sa-l scrie Caesar, sa fie multumiti amandoi).

  PS2: Ma cheama Mihai dar Prigoana nu m-a jignit :))

 • jtiti…probabil ca persoanele care iji denumesc copii cu numele de mai sus..au anumite idei ji gusturi..ji numele tiganesti pot fi ji nume frumoase…dar nu ma refer la acelea gen “semafor” cum a spus mihai mai sus…eu sunt tiganka ji nu am un nume ciudat…ma numesc Carla…ji sa va spun ji eu cateva nume kre imi plac:Teroria,Simeria ji de baiat Ferdinand,Leonard,AdoNis ji multe altele..nu tresa iti fie rusine de numele pe care il porti..chiar daka e ciudat…

 • Carla, tu câți anișori ai? Încearcă te rog să schimbi între ele pe tastatură “J” și “S” :) Îmi place numele tău, tot Carla chemând-o și pe o verișoară de-a mea. Și Adonis îmi place :)

 • haide……… teroria ? ma duce cu gandu la filme de groaza and all that stuff :P stiu o fetita p care o cheama milka. …..
  sa te-mpusti nu alta :P

 • Mai baiatule, carmen e nume de mascul, si are ceva vechime(Grecia antica iti spune ceva?), numai ca vad ca s-a transferat la femei.

 • Măi, yogi, eu știu asta de numele Carmen, dar acum e folosit numai la femei. S-a schimbat, așa cum se schimbă multe lucruri pe lumea :)

 • Asa e. Ce mult mai scrii, mai am pana ajung in zilele noastre :) Scrii destul de bine. Nu mai pune poze cu tine ca o sa pari gay…. parerea mea.

Leave a Reply

You must login to post a comment.