La mare (prima parte)

După cum bine știți, am fost la mare, în perioada 29 aprilie – 2 mai. Am observat foarte multe chestii, unele care m-au deranjat, altele care mi-au plăcut.

Am plecat din gara Obor (București Est), cu un tren cu vagoane numerotate 1, 1bis, 2, 2bis… Și, normal, asta a dus la un haos creat de proști. Care nu știu că ce scrie pe bilet e identic cu ce scrie pe vagon. Rezultatul: aglomerație în vagonul meu (care era bis), stat 20 de minute în picioare.
Pe tren am văzut extrem de multă prostie și manifestare specifică primatelor.

Am purtat o discuție cu o fată, și îmi zicea că eu sunt contra și că am total alte idei. Păi nu ăsta e farmecul? Ce rost ar avea o societate în care toți gândesc la fel? Nu fac, și nu vreau să fac parte dintr-o turmă. Îmi place să fiu ceea ce sunt, într-o continuă transformare spre perfecțiune.

La sfârșitul călătoriei, am cântat… Am înregistrat minute bune…

Am ajuns la Costinești. Ne-am cazat la căsuțele de lângă gara Costinești-Tabără.
Primele impresii: betoane, praf… căsuțele jalnice. Spațiu extrem de mic. Picior la pat rupt. Pat departe de perete -> ușă la baie care nu se închide. Baie fără chiuvetă. Lucrare făcută în stilul nea` Ilie Pălărie (ca din topor). Apă caldă pentru 3 dușuri, la toate căsuțele. Iar noi am fost 16 (parcă).
Sincer, nu m-am simțit ca acasă.
Trecând peste astea, am întâlnit acolo niște copii care se jucau. Unul dintre ei m-a făcut jigodie, a vrut să mă muște (asta fără să-i fi făcut nimic) și s-a purtat cu mine ca și cum am fi fost de-o vârstă. Asta la 5 ani. Dar mă întreb ce se va întâmpla când va avea 20 de ani? Îți va da în cap.

Apoi am jucat un biliard, pe o masă care trăgea în toate părțile (cu 10 lei ora), și datorită calității excepționale, probabil, s-au blocat bilele în masă. Același copil: “Tati, tati, ei au stricat masa, ca au dat prea tare!”

Ador să mă plimb noaptea pe malul mării și să aud vântul, eventual o muzică bună… (Pocket PC-ul de care sunt nedespărțit)

M-au disperat ăștia cu ATV-urile. M-au disperat ăștia cu mașinile pe faleză.

mai urmează…

2 Responses to “La mare (prima parte)”


Leave a Reply

You must login to post a comment.