Bune maniere

Ştiţi, oamenii au obiceiul să catalogheze, deseori la prima impresie. Şi eu, la rândul meu, am o mică tendinţă de a face asta:

  • ÃŽn primul rând, mâinile. Este foarte important să ai grijă de unghiile tale. Atât pentru femei, cât ÅŸi pentru bărbaÅ£i. Un gentleman trebuie să aibă tot timpul manichiura făcută. Etichete: neîngrijit(ă) sau îngrijit(ă).
  • ÃŽn al doilea rând, vocabularul. GreÅŸelile gramaticale, folosirea cuvintelor (de mahala sau elegante) au un rol important. Etichete: prost(proastă) sau inteligent(ă).
    La fel de importantă este şi folosirea cuvintelor magice te rog, mulţumesc. Etichete: fără cei 7 ani, de-acasă sau bine-crescut(ă).
  • ÃŽn al treilea rând, mirosul. OK, n-ai bani de cine ÅŸtie ce parfumuri. Dar măcar bani de săpun ai. Sau mai este varianta în care ai bani de parfumuri, ai ÅŸi de săpun, dar pe care nu-l foloseÅŸti. Atunci e cel mai nasol. Etichete: nespălat(ă), cioban, neîngrijit(ă) sau îngrijit(ă).
  • ÃŽn al patrulea rând, hainele. Eu, unul, nu pun etichete pe acest motiv. Poate unii chiar n-au bani, chiar dacă au gusturi… Dar mă ghidez, într-un fel…
  • ÃŽn ultimul rând, părul. La fel, nu pun etichete, decât în unele cazuri. Dar este bine să fie îngrijit (spălat). Să nu mă înÅ£elegeÅ£i greÅŸit, în nici un caz o tonă de gel în păr, că atunci, inevitabil, etichetez: ţăran (la fete nu prea se aplică).
  • Åži să mă leg puÅ£in de comportamentul în societate, îmi dau seama imediat de cât de civilizat este un om, atunci când mănâncă la restaurant. Cel mai rău îi văd pe cei care au pretenÅ£ia de oameni civilizaÅ£i, dar nu ÅŸtiu să folosească cuÅ£itul ÅŸi furculiÅ£a în acelaÅŸi timp. Mi se pare cel mai de prost gust să mergi la restaurant, ÅŸi după ce îţi aduce mâncarea să începi să tai friptura, grătarul, micii (sau orice altceva) în bucăţele (ca pentru copii mici), apoi să mănânci totul cu furculiÅ£a. Etichete: ţăran(ţărancă) sau bine-crescut(ă).

Cam astea sunt impresiile ce mi le fac despre oameni. Tu ce etichete ai avea, după criteriile mele?

6 Responses to “Bune maniere”


Leave a Reply

You must login to post a comment.
Apasă repejor aici ca să vezi lovingvama cum trebuie. Apasă aici să intri în rând cu lumea bună, folosind FirefoxX