La mare (partea a doua)

Despre Costinești pot să mai spun câteva chestii: multe manele, mulți ciobani/cocalari/fițoși/grandomani. În schimb, doar două coșuri de gunoi. Atât am văzut, pe undeva pe plajă. Să luăm următorul exemplu. Îți cumperi o shaworma. O mănânci, apoi, ca un român civilizat ce ești, nu arunci resturile pe jos. Ești obligat să le ții în mână vreo juma` de oră, până găsești un coș.

Cred că am găsit și opera artistului neînțeles :) De asemenea, am găsit și un magazin care face tricouri personalizate (vedeți aici și aici)

Costineștiul, în afara sezonului cald, este o așezare moartă. Dacă până și băncile lucrează doar vara… nici măcar bancomatul nu l-au lăsat. Dealtfel, singurul bancomat este la Hotel Forum.

Am constatat că, în sinea mea, sunt un rocker (mai domol). Și e firesc, doar sunt folk-ist, iar mama (sau tatăl) folk-ului este rock-ul.

Mă manifest atunci când dansez, cânt… trăiesc pe deplin momentele. Îmi exteriorizez sentimentele. Poate unii consideră asta ciudat, dar eu pun suflet. Și, în muzică, dacă nu pui suflet, nu exiști.

Îmi pare bine că muzica bună nu a dispărut. În pare bine că cei care apreciază muzica bună, și n-au auzit doar de Beyonce, J. Lo sau Pussycat Dolls, mai mișună încă printre noi. Două seri din patru le-am petrecut în White Horse, și pot să vă spun că e distracție mare. Băut, cântat, dansat până dimineața. Bere la 2 lei care întreține atmosfera. Oameni în jurul tău care știu să se distreze. Muzică folk, rock’n’roll, balade… Asta iubesc eu.

Am făcut poză cu Daniel Iancu (îl știți de aici), și cu un țapinar :D

Mega-Discoteca Tineretului… de 5 ani pe-acolo îmi fac veacul la mare. Am fost într-o seară, am prins și o parte din concertul Paraziții (poze aici, aici și aici.). Am văzut animatoarele, le-am făcut poze: aici, aici și aici.
Tropical Beach… muzică bună, iarăși. Oldies but goldies, câteva piese noi. Nisip în haine, în papuci… Petrecere până dimineața.

Mi-am încercat norocul și cu câteva poze artistice :)

Cât despre comportamentul fetelor bete, pot să vă spun că vor să facă chestia ce o fac oamenii mari…

Am simțit adrenalina. Care se elibera în sângele meu când claxona locomotiva. Știu, sunt nebun :)

Dumnezeu să binecuvânteze țara noastră. Sunt mândru că sunt ROMÂN!

Am găsit și cea mai profitabilă afacere de pe malul mării. Se numește țeapă. Am cunoscut-o acolo unde am fost cazat, când am mâncat câte o omletă de om. A fost OK omleta, 2 lei. Dar trei pâini, de alea la 70 de bani, să coste 10 lei. Dă-o naibii de treabă. Și fără bon fiscal.

Cam atât despre excursia la mare… Mai multe, doar în capul meu :)

5 thoughts on “La mare (partea a doua)

 1. raluca

  avem multe amintiri la Costinesti. m-ai facut sa-mi aduc aminte de noi cand eram copii nevinovati. dar cate prostii mai faceam! :)

  imi place mult articolul asta din blogul tau. nu puteai sa ratezi un concert cu Parazitii, nu-i asa? face parte din traditia Costinesti-ului. si pozele sunt dragute.

 2. Aditzoy

  Doar in partea de jos a Costinestiului te-ai plimbat?
  Spre epava nu ai fost?
  Poate te duci data viitoare si te asigur eu ca o sa gasesti cazare mult mai buna, unde chiar te vei simti “ca acasa la 15 metri de mare”. :)

  Am fost si eu in Costineti week-end-ul acela. Totusi, adevaratul Costinesti se dezlantuie in mijlocul verii, cand faci juma` de ora pe un drum de 10 minute. :)
  White Horse? E cel mai tare.

  De fiecare data cand am fost in Costinesti, m-am simtit mai libera ca niciodata… Are ceva magic, chiar daca sunt destui manelisti si fitzosi cu masini unde n-ar trebui sa fie (pe faleza)… Are o atmosfera aparte…

  Iar marea…absolut superba… :) Ai vazut ce culoare frumoasa avea?

 3. Vlady Post author

  De 1 mai nu am apucat să merg și înspre epavă. Astă vară am fost cazat chiar destul de aproape de epavă, și a fost mult mai bine.

  E adevărat, vara e agitație multă. White Horse :) da… cel mai tare!

  Nu știu ce are… poate e senzația aia de libertate pe care ți-o dă marea…. să țipi în gura mare pe plajă, să dansezi, să desenezi pe nisip, să te îngropi în nisip… să faci ce vrei tu, fără să te intereseze ce cred alții.

  Ooo da. Marea, my love :x Normal că am văzut, i-am făcut și poze. Pentru alții poate nu e nimic spectaculos o poză cu marea, dar pentru mine e…

Leave a Reply