Comemorarea mineriadei

Am întârziat… la ora 16:20 m-am întâlnit cu cR la Universitate. Nu era nimeni. Am mers până la Romană… nimeni. Am mers până la Victoriei, întrebăm niște polițiști, care ne spun că ar fi pe la Dorobanți. Mergem la Aviatorilor, de acolo la TVR. Nimeni. Întrebăm pe cineva cum să ajungem la casa lui Ion Iliescu. Ne explică.. e lângă liceul Jean Monet.

Foarte mulți jandarmi, SPP-iști și vreo 60 de susținători ai lui Ilici, gata să intervină în cazul în care golanii ar fi devenit violenți. Ajunsesem prea devreme. Am făcut câteva poze pe-acolo. Apoi am zis să mergem în întâmpinarea manifestanților. Am făcut colțul, iar după vreo 20 de metri, o voce: “Veniți puțin până la mine”. Inspectoru’ nea’ Caisă. Ce poze am făcut, buletinele… I-am dat buletinul, și am șters toate pozele de pe card (inclusiv cele care n-aveau treabă cu zona respectivă), să scap mai repede (nu am viză de flotant, și nu aveam chef de alte discuții).

Casa lui Iliescu cică ar fi obiectiv de interes de securitate națională, și n-am voie să-i fac poze. Nu știu… chiar am să mă documentez.

Ceea ce am reușit să filmez (aici și aici), și câteva poze:

Manifestanti 1

Manifestanti 2

Manifestanti 3

Manifestanti 4

Cruce

Placa comemorativa revolutie mineriada

Scena

A fost frumos concertul… s-au cântat piese din acea perioadă, s-au cântat piese în memoria lui Vali Sterian. Îmi pare rău că n-a fost foarte multă lume.

P.S. Din surse sigure, cei care au scandat lozincile la marș sunt din galeria Stelei…

9 Responses to “Comemorarea mineriadei”


Leave a Reply

You must login to post a comment.