Joe le TAXI

Ora 10:25. Eram în întârziere. Trebuia să ajung pe undeva pe Calea Victoriei la 10:45, maxim. Tipic norocului meu, niciun taxi în parcare. Aștept 5 minute, vine unul. Vorbesc frumos cu el (nu obișnuiesc să vorbesc urât cu oamenii), îi zic unde trebuie să merg, și îl întreb dacă ajungem în 15 minute (atât).

Nu încearcă variante ocolitoare, și merge obișnuit (maxim 60 km/h, 80 km/h în pasaj la Unirii).
Cursa costa 11 lei, i-am dat 15, că nu aveam mărunt.
El îmi zice ¨Mulțumesc¨.
Eu, nedumerit, ¨Dar restul?¨
Atunci începe circul (nu țin minte mot-a-mot): ¨În p**a mea, dacă-s prost, și merg mai repede ca să ajungi tu la timp… Voi nu meritați nimic mă… sunteți niște nesimțiți… Ia în p**a mea restul și ieși afară¨
Mi-a dat 3 lei, i-am mulțumit și am coborât.

Concluzii:

 1. A reușit să mă enerveze, tare de tot. Eu, care mă enervez foarte greu.
 2. Nu i-am zis să mă ducă mai repede, nu pleca nimeni fără mine oricum, nu am discutat nimic despre preț.
 3. Mă enervează că în astfel de situații nu mai gândesc. Ca atare, nici nu m-am uitat la număr, ca să fac o reclamație împotriva lui.
 4. Taximetriștii iau cu 1 leu în plus față de aparat (toți)
 5. Îmi trebuie neapărat o cameră ascunsă
 6. M-am enervat din nou când mi-am amintit incidentul…

14 Responses to “Joe le TAXI”


 • dragul meu vlad…nu trebuie sa te mai enervezi in situatii din astea…traim in Romania…cu atat mai mult , tu chiar in Bucuresti…Dupa cum spunea Mircea Badea: “Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul”

 • Asta e dezavantajul ca nu esti solid si nu impui respect :D

 • Si ca sa nu zici ca vb gratuit: Acu’ vreo saptamana trebuia sa ajung in Texas rapid si cum abia ma trezisem mi-era lene sa merg pe jos. Vreo 3 lei ajungea cursa, minimu’ pentru care porneste as zice. Tipu’ a ocolit si a luat-o prin piata ca prinsese un semafor rosu pe 9 mai. M-a lasat exact unde trebuia. Cand am ajuns nu stia cum sa se mai scuze ca a ocolit un pic. I-am lasat si bacsis ca m-a amuzat cum s-a scuzat ca a ocolit ca sa ma aduca mai repede :)

 • :)) nute enerva de la banalitati. chestii destea se intampla mereu si peste tot.

 • Nu sunt chiar de neglijat (mă refer la dimensiunile corpului). Și eu îi lăsam, că le las tot timpul. Dar ăstuia îmi venea să-i las un pumn între ochi.
  Și să știi că taximetriștii din Bacău au mai mult bun-simț decât ăștia din București. În fine, nesimțiți sunt peste tot…

 • Cursa de minim 3 lei? :-)) M`am rugat 20 de minute de un sofer de taxi sa ma duca de la Semanatoarea pana la Cotroceni ca ma grabeam. Cursa a fost 5 lei. Si totusi.. a trebuit sa ma milogesc. 8-|

 • Ah, este Texas si in Bucuresti. :-))

 • Eu locuiesc într-un mic (38.000 locuitori) oraș din județul Mureș, în Reghin. La noi, încă “aruncă după tine cu restul”. Odată era să mă cert cu unul că vroiam să-i las bachșiș. Pănâ la urmă am luat restul și am plecat; mă grăbeam. Și dacă o cursă costă 3,56 Ron îți dau rest și 50 de bani. Frumos din partea lor!

 • Așa e și normal. Dar doza de nesimțire din București este mult prea plină…

 • Sunt de acord cu tine ca omul ala a avut un comportant de tot … Dar nu imi place ca vorbesti aiurea…de ce incerci sa lovesti in toti taximetristii? (te citez … “# Taximetriștii iau cu 1 leu în plus față de aparat (toți)”) … este cat se poate de fals nu ma dau mare si tare dar am mers de enorm de multe ori cu taxiul (din nefericire si din cauza problemelor medicale) si nu mi-a oprit nimeni 1ron/10.000 in plus. Ca au mai fost care incercau sa lungeasca traseul e altceva.

 • @Aurel: Nu am detaliat totul, ca să nu lungesc articolul fără rost. Ideea e că iau mai mult. Cursa e 11,20 lei, îți iau 12.

 • Deci nu neg ceea ce spui tu si e adevarat ca sunt destui taximetristi care nu isi merita postul din cauza a ceea ce fac. Numai ca nu ii poti baga pe toti in aceeasi oala, sunt si oameni de treaba in breasla. Daca fi zis “toti cu care am mers” in loc de simplul “toti” ar fi fost mult mai ok zic eu.

 • hmm, nasol moment…
  vezi ca exista si un taxi blog, loc de povestit astfel de intamplari :)

Leave a Reply

You must login to post a comment.