De la știri…

O bătrână, vrând să prindă un microbuz, trece strada în fugă (neregulamentar), și o calcă o mașină. Femeia moare, șoferul este acuzat de omor din culpă.

Un bătrân, fără să știe că pe o stradă urma să treacă un pluton de bicicliști, se angajează să traverseze, și îl calcă un biciclist. Moare după două zile, iar biciclistul este acuzat de omor din culpă.

M-au șocat chestiile astea două. Adică eu dacă n-am greșit cu nimic, intru la pușcărie pentru prostia neatenția altcuiva?

Procurorii care îl anchetează pe Ion Iliescu nu au găsit dovezi (dar caută încă) cum că acesta ar fi aprobat mineriada din 1990.

Asta m-a enervat cel mai tare? Sau m-a bucurat, pentru că mi-am dat seama de talentul meu de investigator înnăscut? Bă, proștilor, ați încercat o căutare pe Google Video după “mineriada“?

Vă mulțumesc încă o dată, tuturor, pentru ceea ce ați demonstrat și în aceste zile: că sunteți o forță puternică, cu o înaltă disciplină civică muncitorească, oameni de nădejde, și la bine, dar mai ales la greu […] Să ne vedem cu bine!

tătuca Ilici

9 Responses to “De la știri…”


 • “Asta m-a enervat cel mai tare. S-au m-a bucurat…. ”

  Cum o fi posibil sa scrii atatea articole pe zi si cu toate astea sa iti mai scape greseli de genu’ “s-au” ?

 • Îmi cer scuze pentru greșeală. Dar, din câte știu eu, e prima dată când s-a întâmplat.

 • Mai iubindvama, nu se mai face parnaie daca pietonul traverseaza neregulamentar. Adica nu se mai da culpa comuna.
  @Mike: domnul Pruteanu?

 • Asta ca sa fiu si eu cartitoare ca Mike ;)) , unde ai invatat tu ca intre 2 coordonatoare legate prin conjunctia copulativa “si” se pune virgula? Am zis ca o fi vreo scapare datorata neatentiei dar e al doilea post la care vad greseala.:P
  Acum despre blog. Nu stiu de ce te mai uimeste lumea asta cu toate prostiile ei.

 • haha ce te-au luat astia la impins vagoane :))
  oricum faza cu iliescu .. zic eu .. nu se va ajunge la nimic concret. si daca se ajunge .. ce pm .. mai are 2 parturi si moare

 • @Iulian: Da, așa știam și eu. De asta am fost intrigat ;)
  @Alexandra: Eu știu că tu ești la filologie… Dacă vrei să accentuezi ceva, pui virgulă. Regula aia cu “nu se pune virgulă înainte de ‘și'” ai învățat-o în clasa I, sau a II-a :)

 • /:) În clasa întâi și a doua se pun bazele ortografiei deci se învață regulile “vitale” cum ar fi “nu se pune virgulă înainte de și”, așa că trebuia să o știi demult. :P Îmi pare rău că nu am un DOOM la îndemână și scuză-mă dacă te-a deranjat remarca mea. ;)

 • alexandra, alea sunt regulile de clasa a 8-a. Daca inveti si mai depasrte, vezi ca se pune virgula, si inainte, si dupa “si”. Alea sunt reguli generale, de ghidare, cum ar fi tensiunea din fir, dupa modelul ideal, la fizica, fara a tine seama de multe alte legi, chestie de care iti dai seama ca e cu totul altfel abia in clasa a 12-a sau in facultate (depinde de ce profil urmezi). :)

  Iubitorule: omorul din culpa e omor, dar pedeapsa e mult lejera fata de alte infractiuni. Ai destule sanse sa primesti perioade de detentie mai mici decat cei cu jafuri. Intreaba prieteni ce au terminat dreptul :P

 • @Alexandra: Stai liniștită, nu m-a deranjat. Dan (de ce) dă un exemplu bun mai sus. Ideea e că eu vreau ca cititorul meu să înțeleagă pe ce pun accent. În comunicarea orală e simplu, dar în cea scrisă trebuie, uneori, să depășești regulile astea convenționale.
  @Dan: Mulțumesc pentru suport ;)

Leave a Reply

You must login to post a comment.