De la ÅŸtiri…

O bătrână, vrând să prindă un microbuz, trece strada în fugă (neregulamentar), şi o calcă o maşină. Femeia moare, şoferul este acuzat de omor din culpă.

Un bătrân, fără să ştie că pe o stradă urma să treacă un pluton de biciclişti, se angajează să traverseze, şi îl calcă un biciclist. Moare după două zile, iar biciclistul este acuzat de omor din culpă.

M-au şocat chestiile astea două. Adică eu dacă n-am greşit cu nimic, intru la puşcărie pentru prostia neatenţia altcuiva?

Procurorii care îl anchetează pe Ion Iliescu nu au găsit dovezi (dar caută încă) cum că acesta ar fi aprobat mineriada din 1990.

Asta m-a enervat cel mai tare? Sau m-a bucurat, pentru că mi-am dat seama de talentul meu de investigator înnăscut? Bă, proÅŸtilor, aÅ£i încercat o căutare pe Google Video după “mineriada“?

Vă mulÅ£umesc încă o dată, tuturor, pentru ceea ce aÅ£i demonstrat ÅŸi în aceste zile: că sunteÅ£i o forţă puternică, cu o înaltă disciplină civică muncitorească, oameni de nădejde, ÅŸi la bine, dar mai ales la greu […] Să ne vedem cu bine!

tătuca Ilici

9 Responses to “De la ÅŸtiri…”


 • “Asta m-a enervat cel mai tare. S-au m-a bucurat…. ”

  Cum o fi posibil sa scrii atatea articole pe zi si cu toate astea sa iti mai scape greseli de genu’ “s-au” ?

 • ÃŽmi cer scuze pentru greÅŸeală. Dar, din câte ÅŸtiu eu, e prima dată când s-a întâmplat.

 • Mai iubindvama, nu se mai face parnaie daca pietonul traverseaza neregulamentar. Adica nu se mai da culpa comuna.
  @Mike: domnul Pruteanu?

 • Asta ca sa fiu si eu cartitoare ca Mike ;)) , unde ai invatat tu ca intre 2 coordonatoare legate prin conjunctia copulativa “si” se pune virgula? Am zis ca o fi vreo scapare datorata neatentiei dar e al doilea post la care vad greseala.:P
  Acum despre blog. Nu stiu de ce te mai uimeste lumea asta cu toate prostiile ei.

 • haha ce te-au luat astia la impins vagoane :))
  oricum faza cu iliescu .. zic eu .. nu se va ajunge la nimic concret. si daca se ajunge .. ce pm .. mai are 2 parturi si moare

 • @Iulian: Da, aÅŸa ÅŸtiam ÅŸi eu. De asta am fost intrigat ;)
  @Alexandra: Eu ÅŸtiu că tu eÅŸti la filologie… Dacă vrei să accentuezi ceva, pui virgulă. Regula aia cu “nu se pune virgulă înainte de ‘ÅŸi'” ai învăţat-o în clasa I, sau a II-a :)

 • /:) ÃŽn clasa întâi ÅŸi a doua se pun bazele ortografiei deci se învaţă regulile “vitale” cum ar fi “nu se pune virgulă înainte de ÅŸi”, aÅŸa că trebuia să o ÅŸtii demult. :P ÃŽmi pare rău că nu am un DOOM la îndemână ÅŸi scuză-mă dacă te-a deranjat remarca mea. ;)

 • alexandra, alea sunt regulile de clasa a 8-a. Daca inveti si mai depasrte, vezi ca se pune virgula, si inainte, si dupa “si”. Alea sunt reguli generale, de ghidare, cum ar fi tensiunea din fir, dupa modelul ideal, la fizica, fara a tine seama de multe alte legi, chestie de care iti dai seama ca e cu totul altfel abia in clasa a 12-a sau in facultate (depinde de ce profil urmezi). :)

  Iubitorule: omorul din culpa e omor, dar pedeapsa e mult lejera fata de alte infractiuni. Ai destule sanse sa primesti perioade de detentie mai mici decat cei cu jafuri. Intreaba prieteni ce au terminat dreptul :P

 • @Alexandra: Stai liniÅŸtită, nu m-a deranjat. Dan (de ce) dă un exemplu bun mai sus. Ideea e că eu vreau ca cititorul meu să înÅ£eleagă pe ce pun accent. ÃŽn comunicarea orală e simplu, dar în cea scrisă trebuie, uneori, să depăşeÅŸti regulile astea convenÅ£ionale.
  @Dan: Mulţumesc pentru suport ;)

Leave a Reply

You must login to post a comment.
Apasă repejor aici ca să vezi lovingvama cum trebuie. Apasă aici să intri în rând cu lumea bună, folosind FirefoxX