Admiterea la FJSC

În ultimele zile am fost foarte ocupat, iar când n-am fost ocupat am fost leneș ori am întreprins orice altă activitate care presupune neglijență față de blog.

Subiectele la examenul de admitere au fost următoarele:

1. Într-o dimineață, paznicul de la Muzeul figurilor de ceară descoperă că a dispărut statuia lui Elvis Presley. Construiți o povestire pornind de la acest fapt.

2. Evocați o zi de caniculă. Descrieți locurile, oamenii și reacțiile lor, momente semnificative.

3. Convingeți o persoană care a câștigat o sumă importantă de bani să o investească într-un proiect în România.

Le puteți găsi și pe site, împreună cu baremul.

M-a enervat foarte tare așteptarea de dinainte de examen. Pentru ce naiba ne-au chemat acolo la ora 9 ca să începem, de fapt, la ora 11??

După ce au trecut primele momente de așteptare și de crispare pentru că nu ne cunoșteam, am început să vorbesc pe acolo cu două gagici, apoi nu știu cum s-a făcut că toți cei din jurul meu aveau privirile ațintite exact spre dragul de mine :) Nu știam unde să mă mai uit (în față, în spate, în stânga, în dreapta… ). După ce au venit subiectele nu ne mai puteam opri din vorbit :-d

Să nu uit: acolo erau foaaaarte muuuulte gagici mișto. O tunat și le-o adunat :)) Și foarte drăguțe. Aveam nevoie de ceva pe care să-mi notez o idee și o tipă a rupt eticheta de la suc și mi-a dat-o.

Ideea pe care mi-am notat-o era următoarea: “Cum naiba să te cheme Ilie Haralambie Mihnea Teofil??” Așa era numele unui candidat din sala în care am fost repartizat.

Subiectele au fost cam nașpa, cel puțin ăla cu canicula… dar, în fine, vom vedea vineri rezultatul.

11 thoughts on “Admiterea la FJSC

 1. Pyuric

  Hai ma ca’s usoare astea la FSJC… depinzi de comisia de admitere de la proba de oral, in functie de cum le ies lor calculele pentru cei care au facut meditatii cu ei si bla bla bla bla (e 1 milion sedinta la subiectul creativitate daca e careva interesat =)) ) ). Sa vezi ce subiecte au la litere sau limbi straine, de-ti bubuie capu, si ti le mai si baga pe toate la un loc in aceeasi zi, in 4 ore :| o iei razna acolo.

  Vai… Ilie Haralambie Mihnea Teofil? eu cred ca trebuia sa dea la teologie sau ceva, are cateva nume predestinate acolo… saracu. Sau…cum sa te cheme Andrei Maria? :D (smiley de la Simplu, that is).

 2. TVA~Shpanky

  Hai ma Vlad ca te-ai cam laudat cu gagicile tale… stai sa le fii coleg si ne povestesti abia apoi cu adevarat episoadele… Cat despre problema numelui tipului…va fi intr-adevar o problema cand va termina si nu va incapea pe ecran sa ii-l scrie astia…;)) Maine …big day, tin pumnii! :) ->

 3. Poesis

  Hmmm…. Subiectele mi se par super ok, desi nu ti-a placut al doilea. In fiecare an se da un subiect de genul asta, in functie de ce a aparut mai des pe la stiri. Se urmareste si atentia la detalii, cat de format ti-e ochiul pentru a surprinde atmosfera, reactiile oamenilor… Mie partea asta cu examenul de admitere mi s-a parut una dintre cele mai frumoase perioade din facultate :D . Iti tin pumnii in continuare.

Leave a Reply