Prima zi de școală

Știu, știu, am fost foarte inconsecvent în ultimele zile, dar mai bine puțin și bun (sper) decât mult și degeaba.

Astăzi a fost prima zi de facultate, efectivă. Am avut două cursuri.

Introducere în relații publice

Doamna Coman își începuse prelegerea (sau poate discuția cu noi, mai bine zis) și primele vorbe din rumoarea existentă în amfiteatru pe care am putut să le disting au fost: “Pare a dracului, nu?

Nu, nu e a dracului. A avut foarte mare dreptate, în tot ce a spus.

În “Great expectations” era o replică ce mi-a plăcut: “I warned you not to fall in love with her. You chose not to listen…“. Spun asta pentru că și ea ne-a avertizat, cum probabil a făcut-o și cu generațiile anterioare. Unii dintre noi se vor angaja, vor veni la școală cu impresii de mari jurnaliști sau PR-iști, iar alții le vor urma exemplul. Cu toate că doamna profesoară ne-a sfătuit să nu ne angajăm, că pierdem unii dintre cei mai frumoși ani, mulți aleg să nu asculte. Îmi permit să o citez: “N-o să mai aveți timp să vă iubiți. Veți vedea, doar 5 minute sex, cel mult!“.

Introducere în teoria comunicării

Domnul Petcu. Cătălina l-a observat pe sală, când el stătea la ușă și noi fumam pe bancă: “Uite ce privire are…“. Eu i-am zis că poate e de treabă și privirea încruntată poate să fie doar o aparență. M-am înșelat.

Este foarte strict, ne-a impus nu știu câte reguli, pe care n-are rost să le enumerez (pentru că majoritatea nici nu le-am auzit). Am reținut câteva expresii cum ar fi: te omor, vă ucid, sunteți niște tăntălăi (zise cu dragoste, bineînțeles).

Nu știu din ce motiv nu s-a folosit sistemul de sonorizare. Eu, pentru că nu am prins loc decât în ultima bancă, logic să nu aud nimic, într-un ditamai amfiteatrul. Și aleg să nu mă plictisesc, găsindu-mi altceva de făcut, cum ar fi: uitatul pe pereți, vorbitul cu colega, zâmbetul tâmp expus în gol, zâmbete inocente rezultate din dialogul cu colega… toate astea sunt firești, dar nu și când stai exact pe colț, să te fixeze proful din priviri. Cred că mi-a zis ceva că sunt foarte vesel (sau ceva de genul), dar nu l-am auzt bine și l-am aprobat, doar :D

Și în încheiere, un gând al unui coleg (sau al unei colege)

10 thoughts on “Prima zi de școală

 1. cri

  sistemul de sonorizare nu s-a folosit pentru ca s-a schimbat yala si deci cheia pe care o avea D-na Coman nu se potrivea… :P

  cat despre Pet CUC Omunist am auzit ca face pe duru (cu care spalam… podeaua) doar cu bobocii… din anul II in colo cica e mai de treaba… :-?

 2. Magda

  In calitate de fejesecista mai batrana cu un an pot sa iti confirm ca am avut aceeasi impresie despre domnul Petcu la primul curs. cu toate acestea sper ca ai observat ca la deschidere a fost cel mai aplaudat. Te las pe tine sa decoperi cand vei imbatrani cu un semestru de ce:)

 3. Cristi Roman

  Marian Petcu e ok, ti-o spune unul care a stat 5 ani in FJSC. Cu dna Coman n-am avut treaba, eu fiind la sectia de jurnalism. Am inteles ca am avut noroc, asa ca atentie.
  Mai ai nevoie de sfaturi/ponturi: mess me.

 4. mama ta

  Buna iubire! Ma bucur sa aflu cite ceva din impresiile de FJSC-ist. Speram sa fie mai mult, dar e bine si asa. Sper sa-ti placa ceea ce-ti vor impartasi viitori profesori,pentru ca stiu ca altfel nu-ti vor putea trezi si mentine interesul…Multa bafta si succese. Te pup cu drag si mult dor!

 5. ralu

  huuh, deci trecui cu bine de spam verification :)) nu`s robot!!!
  a fo belea mai, in prima zi… eu inca nu m`am gandit sa`i fac sinteza… mai las sa treaca ceva zile.. :D
  Aaaa.. colegu` :P
  Gr. 6 rullz!

 6. sabina

  petcu e super tare si vei vedea ca veti lua note mari si materia e super si oricum…de fiecare data cand avem o problema stim ca putem merge la el sa ne sfatuiasca sa ne sprijine…
  comanitza…doamne ajuta!

Leave a Reply