Virgula face totul!

Dacă bărbatul ar ști realmente valoarea pe care o are femeia ar merge în patru labe în căutarea ei.

Fraza de mai sus necesită o virgulă, care îi poate da două sensuri total diferite. Ia să vă văd, dragilor, unde puneți virugla? :D

de la draga de Mya :)

14 thoughts on “Virgula face totul!

 1. drskit

  Stii bancul ala:

  – Sotia l-a facut milionar!
  – Si inainte ce era?
  – Miliardar!

  Iata un exemplu clasic de “inainte” si “dupa” femeie. La fel si cu fraza asta: e o diferenta uriasa intre o virgula inainte de “femeie” si una dupa. Eu unul as pune-o (pe virgula) inainte de femeie. Draga de Mya probabil dupa. Imi pare rau ca stric surpriza asa repede, ar fi fost interesant sa vedem ce cred agramatii despre acest post. Probabil ar fi zis ca e un “pe” in plus, nicidecum o virgula in minus, si ca e mai multe femei, nu doar una. Pana la urma ce e mai rau: sa nu te autoevaluezi corect si sa fii misogin sau sa fii subordonat unei femei, dar sa ai patru labe?

 2. sandy

  he he…ce fumei…ce barbati…

  Fumeile merg in patru labe dupa barbati si barbatii n-au nimic impotriva. =))

  Cand barbatii merg in patru labe dupa fumei, e grav. Inseamna ca se lasa cu scantei.

  Sunt fumeie…pun virgula dupa femei…cu specificatia ca am chef de batut.

 3. Dyna

  :)) Foarte tare!

  Teo, ciudat e ca, la statusul lui Vlad, eu am citit cu virgula inainte de “femeia”.
  Eh, uite ca de o virgula poate depinde soarta cuiva. Vlad, unde ai pune tu virgula in ” sentinta se suspenda moartea” ?

  AH, si ” femeia nu e superioara barbatului. Inferioara nici atat, iar de egalitate nici nu poate fi vorba.”
  ;)

 4. mihaela

  pai daca am pune virgula dupa “are” nu prea ar avea sens, adica, faptul ca barbatul stie ce valoare are (el) – sa zicem ca are o mare valoare :p – nu determina femeia sa mearga in patru labe dupa el, pentru asta ar trebui sa fie ea constienta de valoarea lui (nu e de ajuns sa stie el). poate determina, dar nu foarte direct. daca punem virgula dupa “femeia”, faptul ca barbatul merge in patru labe in cautarea ei este o consecinta foarte directa si logica a faptului ca el ii recunoaste valoarea. deci, dupa “femeia”, evident :) (a se observa ca am ajuns la aceasta concluzie printr`o deductie logica, nu (neaparat) pentru ca sunt femeie :P )

 5. the sahh

  @mihaela : Nu sunt de acord cu deductia ta logica, in sensul ca am impresia ca ai judecat gresit/omis ceva. In cazul in care pui virgula inainte de “femeia”, spui ca barbatul isi realizeaza valorea, ii creste ego-ul, astfel avand pretentii de la femeie – aceasta nu mai poate sa il fraiereasca, el fiind constient de valoarea pe care o are si dupa care, desi tanjeste, femeia isi mai bate joc. Poate totusi depinde gasirea unui sens in propozitie si de sexul persoanei care analizeaza, poate difera doar de la persoana la persoana dupa experienta, mod de gandire.
  Mai departe, oricum pui virgula, barbatul nu e constient de ceva, iar femeia da, which sucks.

Leave a Reply