Admiterea la FJSC 2008

Examenul constă într-o probă scrisă unică:

Creativitate ÅŸi expresivitate

Candidaţii vor fi puşi în situaţia de a elabora un text „liber“. Acesta poate fi o naraţiune pe o anume temă, o descriere, un portret, un set de întrebări pentru un posibil interviu, argumentarea în favoarea sau împotriva unei idei sau comentarea unui aforism, dicton etc.

Structura examenului de admitere dintre anii 2000 şi 2006 includea şi o probă orală cu subiecte de creativitate şi expresivitate. Actuala structură a examenului nu mai cuprinde proba orală şi nici subiecte de limba română.

Candidaţii pot elabora lucrarea aplicând fie prevederile din DOOM, ediţia 1982, fie cele din DOOM, ediţia 2005. Fiecare greşeală de gramatică se sancţioneazã cu minim 0,05 pct. Se acordă un punct din oficiu.

sursa

Asta a fost anul trecut… Anul acesta va fi la fel :)

Subiectele de anul trecut (click)

Nu ştiu ce profesori fac meditaţii, nu am numere de telefon, nimic.

Åži pe bune că nu văd rostul meditaÅ£iilor cu profesori. Eu am făcut doar la mate într-a 11-a ÅŸi a 12-a. Dar aici… la ce să te mediteze? Să te înveÅ£e să scrii? Nu… scrisul trebuia deprins până acum. Să te înveÅ£e gramatica? Nu… gramatica trebuia deprinsă până acum. TotuÅŸi, mai e timp să luaÅ£i DOOM-ul (a se citi dum, aÅŸa-mi place mie să-i spun; e plin de dume, ăsta nou :-j ) ÅŸi să-l învăţaÅ£i.

Cred că asta îmi place cel mai mult la facultatea asta: pregătirea reprezintă toată viaţa ante-examen :)

Oricum, eu vă recomand forumul facultăţii, unde puteţi găsi secţiunea de meditaţii gratuite. Acolo sunt înşirate modele de subiecte. Vă alegeţi, rezolvaţi, apoi sunt corectate de către profesori (aproape niciodată), studenţi şi alţi candidaţi.

Pentru băieÅ£i: ar fi o super-alegere să veniÅ£i la FJSC. 85-90% fete… îţi poÅ£i dori mai mult decât atât? :D

Ca o concluzie: încep să se aglomereze treburile. După ce le-am pus pe unde am apucat, a trebuit să le fac grup special pe messenger. Sunt deja 10 la număr. Ele, candidatele :P

LATER EDIT:

Subiecte pentru Admiterea 2008 găsiţi aici!

 

11 Responses to “Admiterea la FJSC 2008”


Leave a Reply

You must login to post a comment.
Apasă repejor aici ca să vezi lovingvama cum trebuie. Apasă aici să intri în rând cu lumea bună, folosind FirefoxX