Admiterea la FJSC 2008

Examenul constă într-o probă scrisă unică:

Creativitate și expresivitate

Candidații vor fi puși în situația de a elabora un text “liber”. Acesta poate fi o narațiune pe o anume temă, o descriere, un portret, un set de întrebări pentru un posibil interviu, argumentarea în favoarea sau împotriva unei idei sau comentarea unui aforism, dicton etc.

Structura examenului de admitere dintre anii 2000 și 2006 includea și o probă orală cu subiecte de creativitate și expresivitate. Actuala structură a examenului nu mai cuprinde proba orală și nici subiecte de limba română.

Candidații pot elabora lucrarea aplicând fie prevederile din DOOM, ediția 1982, fie cele din DOOM, ediția 2005. Fiecare greșeală de gramatică se sancționează cu minim 0,05 pct. Se acordă un punct din oficiu.

sursa

Asta a fost anul trecut… Anul acesta va fi la fel :)

Subiectele de anul trecut (click)

Nu știu ce profesori fac meditații, nu am numere de telefon, nimic.

Și pe bune că nu văd rostul meditațiilor cu profesori. Eu am făcut doar la mate într-a 11-a și a 12-a. Dar aici… la ce să te mediteze? Să te învețe să scrii? Nu… scrisul trebuia deprins până acum. Să te învețe gramatica? Nu… gramatica trebuia deprinsă până acum. Totuși, mai e timp să luați DOOM-ul (a se citi dum, așa-mi place mie să-i spun; e plin de dume, ăsta nou :-j ) și să-l învățați.

Cred că asta îmi place cel mai mult la facultatea asta: pregătirea reprezintă toată viața ante-examen :)

Oricum, eu vă recomand forumul facultății, unde puteți găsi secțiunea de meditații gratuite. Acolo sunt înșirate modele de subiecte. Vă alegeți, rezolvați, apoi sunt corectate de către profesori (aproape niciodată), studenți și alți candidați.

Pentru băieți: ar fi o super-alegere să veniți la FJSC. 85-90% fete… îți poți dori mai mult decât atât? :D

Ca o concluzie: încep să se aglomereze treburile. După ce le-am pus pe unde am apucat, a trebuit să le fac grup special pe messenger. Sunt deja 10 la număr. Ele, candidatele :P

LATER EDIT:

Subiecte pentru Admiterea 2008 găsiți aici!

 

11 Responses to “Admiterea la FJSC 2008”


Leave a Reply

You must login to post a comment.