Admiterea la FJSC 2008

Examenul constă într-o probă scrisă unică:

Creativitate și expresivitate

Candidații vor fi puși în situația de a elabora un text “liber”. Acesta poate fi o narațiune pe o anume temă, o descriere, un portret, un set de întrebări pentru un posibil interviu, argumentarea în favoarea sau împotriva unei idei sau comentarea unui aforism, dicton etc.

Structura examenului de admitere dintre anii 2000 și 2006 includea și o probă orală cu subiecte de creativitate și expresivitate. Actuala structură a examenului nu mai cuprinde proba orală și nici subiecte de limba română.

Candidații pot elabora lucrarea aplicând fie prevederile din DOOM, ediția 1982, fie cele din DOOM, ediția 2005. Fiecare greșeală de gramatică se sancționează cu minim 0,05 pct. Se acordă un punct din oficiu.

sursa

Asta a fost anul trecut… Anul acesta va fi la fel :)

Subiectele de anul trecut (click)

Nu știu ce profesori fac meditații, nu am numere de telefon, nimic.

Și pe bune că nu văd rostul meditațiilor cu profesori. Eu am făcut doar la mate într-a 11-a și a 12-a. Dar aici… la ce să te mediteze? Să te învețe să scrii? Nu… scrisul trebuia deprins până acum. Să te învețe gramatica? Nu… gramatica trebuia deprinsă până acum. Totuși, mai e timp să luați DOOM-ul (a se citi dum, așa-mi place mie să-i spun; e plin de dume, ăsta nou :-j ) și să-l învățați.

Cred că asta îmi place cel mai mult la facultatea asta: pregătirea reprezintă toată viața ante-examen :)

Oricum, eu vă recomand forumul facultății, unde puteți găsi secțiunea de meditații gratuite. Acolo sunt înșirate modele de subiecte. Vă alegeți, rezolvați, apoi sunt corectate de către profesori (aproape niciodată), studenți și alți candidați.

Pentru băieți: ar fi o super-alegere să veniți la FJSC. 85-90% fete… îți poți dori mai mult decât atât? :D

Ca o concluzie: încep să se aglomereze treburile. După ce le-am pus pe unde am apucat, a trebuit să le fac grup special pe messenger. Sunt deja 10 la număr. Ele, candidatele :P

LATER EDIT:

Subiecte pentru Admiterea 2008 găsiți aici!

 

12 thoughts on “Admiterea la FJSC 2008

 1. krossfire

  1.Pentru baieti : 75% sunt cuplate

  2.Eu sunt tocat la creier de un an jumate pe tema admiterii la facultate. Intrebari precum : Se fac meditatii ? E mare taxa ? E najpa…m-au exasperat pana la ignore-uri in masa.

  Pacat de faptul ca s-a scos oralul. Creste nivelul de prostie oricum ingrijorator.

 2. Vlady Post author

  1. krossfire, din păcate ai dreptate :)
  2. Eu am scris articolul ăsta și am să le dau link-ul. Pe măsură ce vor apărea și alte întrebări, îl voi completa.

  Mă crezi că am colegi care nu știu nici gramatica bine?

 3. annya

  Buna.si eu sunt de aceeasi parere.nu trebuia sa se scoata oralul.. dar asta este. aceea era bariera de care se temeau multi.. dar daca esti facut pt asa ceva, treci si peste, daca nu o sari, aproape ca motto-ul jurnalostulu: te da afara pe usa, intri pe geam:D .. deci ce vroiams a intreb.. cateva subiecte pe unde gasesc? ca ma pierd prin etajul6.ro… plssss

 4. Pingback: Strangers on the Net » Admiterea 2008 la FJSC - cum te informezi

Leave a Reply