Cluj-Napoca – BucureÅŸti

Dacă prima dată a fost totul ok, acum a fost mai nasol puţin.

Am ajuns la aeroport ÅŸi am mers direct la check-in. Acolo era o domniÅŸoară căreia îi mergea gura precum o moară. Mi-a dat ÅŸi mie biletul, apoi mi-a recitat povestioara: fără lichide, fără foarfecuÅ£e, fără obiecte contondente, bla bla… I-am zis că sunt în regulă ÅŸi că de la BucureÅŸti am plecat cu acelaÅŸi bagaj.

M-am îndreptat apoi spre controlul de securitate. Mi-am scos tot ce aveam prin buzunare, laptopul din ghiozdan şi geaca de pe mine şi am trecut prin detectorul de metale. Totul ok. Când îmi aşteptam bagajul să iasă de sub razele X, mă întreabă un nene:

– Al dvs. este bagajul acesta?
– Da, al meu este.
– AveÅ£i ceva lichide în el?
– Da, am două parfumuri.
(între timp se mai uită pe ecran la radiografie)
– AveÅ£i ceva creme?
– Nu, nu am.
(îmi desface buzunarul şi vede gelul de duş şi şamponul)
– Nu aveÅ£i voie cu astea… cantitatea maximă admisă este de 100 ml per recipient.
– Păi cu astea am venit de la BucureÅŸti. Cum am avut voie să plec cu ele de acolo? … Asta Å£ine de igiena personală? Sau trebuie să fiu jegos să merg cu avionul?
– Nu e problema noastră. Dacă v-au lăsat, au făcut-o pe riscul lor.
(şi mi le aruncă printr-o gaură mică într-o cutie mare, închisă cu un lacăt)

Pfaaai… asta m-a enervat la culme. Păi, proÅŸtii dracului, bine că nu au văzut scrumiera metalică din buzunarul lateral, cu care puteam foarte uÅŸor să sparg capul cuiva… ÅŸi nici foarfecuÅ£a din celălalt buzunar lateral, cu care puteam să scot ochii stewardeselor, spre exemplu. Ce reguli stupide… ce naiba aÅŸ putea să fac eu cu ÅŸamponul în aÅŸa fel încât să atentez la securitatea zborului?? X(

Am dat drumul la muzică, să mă mai relaxez. Şi am făcut bine, pentru că am avut de aşteptat ceva timp. Din cauza summitului NATO, se controlează la sânge toate bagajele, ceea ce duce la un timp mult mai mare de verificare. Astfel, avionul de la Bucureşti, care trebuia să aterizeze la 17:35 a avut vreo 30 de minute întârziere, iar noi, care trebuia să decolăm cu acelaşi avion la 18:05, am plecat abia la 18:30.

Oricum, poate că a fost binevenită această întârziere, pentru că am avut parte de apusul Soarelui ÅŸi am zburat ÅŸi ceva timp pe noapte, iar Pământul arată foarte frumos noaptea… foarte luminat.

Zborul a fost destul de plăcut, cu excepţia unor foarte mici turbulenţe deasupra Carpaţilor.

Aterizarea

Ei, aici au fost ceva probleme. Cred că din cauza întârzierii nu am avut permisiunea să aterizăm. Asta a însemnat o tură de Bucureşti, ceea ce nu m-a deranjat deloc.

Oricum, a fost foarte ciudat. La început mi-a fost frică, pentru că ba frâna (ÅŸi când frânează în aer ai senzaÅ£ia că te vei prăbuÅŸi), ba accelera, ba se tot înclina să vireze…

Dar asta nu a fost nimic. Când mai aveam destul de puÅ£in până la pământ, avionul zbura destul de violent…. parcă se miÅŸca dintr-o parte în alta. Aveam impresia că pilotul vrea să aterizeze pe-o aripă, nu pe roÅ£i :D Am făcut cruce ÅŸi m-am resemnat. Priveam pe geam…

Spre surprinderea mea, a fost cea mai bună aterizare din viaţa mea. Abia dacă am simţit-o, iar aceasta se poate observa şi în filmul aterizării. Pilotul Marco a fost meseriaş :)

Poze, dragă

Clujul

Apus

Deasupra tuturor norilor

Carpaţii, printre nori

Un oraÅŸ, nu ÅŸtiu care

BucureÅŸtiul

Video, dragă

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

9 Responses to “Cluj-Napoca – BucureÅŸti”


 • Si n-a fost primul tau “zbor”… Frumos apus de soare, pacat ca ai prea putin video.

 • Nu, a fost prima dată cu Wizzair… iar cine citeÅŸte blogul, înÅ£elege. ;)

 • Foarte faine ÅŸi pozele ÅŸi video! :)

 • Poza din seria “deasupra tuturor norilor”, cea cu aripa de avion se vede total aiurea…”draga”

 • Stefan asta e fenomenal … deci el nu se uita pe un blog ca sa aprecieze un articol sau o poza… doar pentru a critica e facut. De aceea ii ziceam sefu’ :D

 • cretz, sunt sigur ca daca ar fi fost cineva care ar fi avut niste nitroglicerina lichida intr-un tub de sampon si ar fi explodat putin avionul tot tu ai fi facut gat.. ca securitatea e de rahat. aia de la bucuresti au fost niste boi daca te-au lasat cu samponul si ce mai aveai tu acolo pe avion. teoretic n-ai voie. dar asta e.. intotdeuna se gaseste un gospodar care sa comenteze la masurile care sunt luate, chiar daca sunt luate pentru siguranta lui.

 • Åžtefan, se vede aiurea pentru că e micÅŸorată din tag-ul imaginii, dar dacă dai click pe ea ÅŸi o măreÅŸti, ai să observi că se vede bine ;)

  Marian, mulţumesc pentru susţinere.
  Andrei, hai să nu mai mergem deloc cu avionul, ca să fim siguri, măcar.

 • Flutur are dreptate. Si da, chiar si deschisa nu se vede calumea.

 • Niciodata nu am inteles tampenia asta cu interzicerea lichidelor in bagajul de mana…Mie mi-au aruncat apa de baut…Niste cretini. Iar cand am stat 20 de ore intr-un aeroport, pe la 1 noaptea cand cineva din afara mi-a adus o sticla cu apa nu vroiau sa ma lase sa trec cu ea :| Frateee, eram acolo de la ora 7.30 dimineata!!! Nu mai era deschis nici un magazin pe-acolo! Pana la urma dupa o mie si una de verificari au trecut de la ei si mi-au lasat sticla 8-|
  Partea buna la toata intamplarea asta cu statul prin aeroport a fost ca asa am zburat si noaptea :D E de o mie de ori mai frumos decat ziua. Absolut SUPERB! :)

Leave a Reply

You must login to post a comment.
Apasă repejor aici ca să vezi lovingvama cum trebuie. Apasă aici să intri în rând cu lumea bună, folosind FirefoxX