Metroul – cel mai sigur mijloc de transport bucureștean

Păi, să vă zic de ce. Eram astăzi la Unirii, pe la 21:40. Vine metroul, după vreo 13 minute de așteptare. Oprește în stație, dar ușile rămân închise. Deodată, bate în geam un organ de securitate. Credeam că mi se adresează mie, dar era un polițist în spatele meu. Cel din metrou îi face un semn polițistului să meargă mai încolo. Ä‚sta face întocmai, și mai observ încă 2 cu ochii albaștri care îl urmează. Se deschid ușile, și văd cum îi saltă pe 3 tipi care făcuseră scandal (iar unul dintre ei avea un fular cu Rapid la gât).

I-au luat pe sus și i-au scos afară din metrou. Din câte am auzit pe-acolo, ăia înjuraseră sau amenințaseră pe cineva…

Ceea ce e interesant e că personalul din metrou poate comunica cu cei din stații, la fel și faptul că în fiecare stație sunt mereu câțiva polițiști. Dacă nu mă înșel, poliția feroviară este responsabilă de "underground"-ul bucureștean.

Incidentul ăsta m-a făcut să mă simt în siguranță, protejat.

8 thoughts on “Metroul – cel mai sigur mijloc de transport bucureștean

 1. oanna

  sa stii ca am patit si eu ceva de genul asta acum ceva vreme la unirii.doi tipi l-au batut pe un al treilea,dar nu era politia sau vreun gardian in momentul ala acolo,pe peron. intre timp,unul din trenuri a venit la una dintre linii si cei doi tipi se urcasera. dar nu a pornit pana nu a venit politia si i-a ridicat pe toti trei.

 2. Vira

  Nu stiu cum se face ca eu mereu cand prind ultimul metrou pe la 23 30 nu gasesc niciun gardian in el…ci doar o groaza de aurolaci cu fete neprietenoase care ma fac sa ma simt oricum numai protejata nu….Iar ziua, cand sunt gardieni, se iau de mine ca de ce nu ma tin de bara, ca de ce agit sticla de suc, etc. (o fi de vina fata mea de criminala in serie?) Eh, oricum, metroul rulz, sunt o cartita veritabila!

 3. ipo

  Dar mai exista si alte aspecte. La cat de aglomerate sunt statiile in ultima vreme, mult peste capacitatea pentru care au fost proiectate, nu se poate face o evacuare rapida in caz de accident (fum, incendiu, atentat). Sa vedeti atunci siguranta la metrou. Problema nu e daca o sa se intample asa ceva. Ci mai degraba cand.

 4. FunInTheSun

  [ Ma scol dimineata, ma duc la metrou.
  Voi stiti ce-i acolo, nimic nu e nou.
  Copii viseaza ca au un palat,
  Metrou-i dezvata mereu de visat.
  Si astfel copilul mahmur si matur
  Renunta la vise si devine dur.
  De ochii lui negrii ti-e frica sa fugi,
  Iar el jinduieste la geaca de blugi.

  romania is my country \:d/ ]

  oameni mai destepti decat rapidistii nu gasesti . traiasca brichetele zburatoare :)

Leave a Reply