Metroul – cel mai sigur mijloc de transport bucureÅŸtean

Păi, să vă zic de ce. Eram astăzi la Unirii, pe la 21:40. Vine metroul, după vreo 13 minute de aÅŸteptare. OpreÅŸte în staÅ£ie, dar uÅŸile rămân închise. Deodată, bate în geam un organ de securitate. Credeam că mi se adresează mie, dar era un poliÅ£ist în spatele meu. Cel din metrou îi face un semn poliÅ£istului să meargă mai încolo. Ä‚sta face întocmai, ÅŸi mai observ încă 2 cu ochii albaÅŸtri care îl urmează. Se deschid uÅŸile, ÅŸi văd cum îi saltă pe 3 tipi care făcuseră scandal (iar unul dintre ei avea un fular cu Rapid la gât).

I-au luat pe sus ÅŸi i-au scos afară din metrou. Din câte am auzit pe-acolo, ăia înjuraseră sau ameninÅ£aseră pe cineva…

Ceea ce e interesant e că personalul din metrou poate comunica cu cei din staÅ£ii, la fel ÅŸi faptul că în fiecare staÅ£ie sunt mereu câÅ£iva poliÅ£iÅŸti. Dacă nu mă înÅŸel, poliÅ£ia feroviară este responsabilă de "underground"-ul bucureÅŸtean.

Incidentul ăsta m-a făcut să mă simt în siguranţă, protejat.

8 Responses to “Metroul – cel mai sigur mijloc de transport bucureÅŸtean”


 • sa stii ca am patit si eu ceva de genul asta acum ceva vreme la unirii.doi tipi l-au batut pe un al treilea,dar nu era politia sau vreun gardian in momentul ala acolo,pe peron. intre timp,unul din trenuri a venit la una dintre linii si cei doi tipi se urcasera. dar nu a pornit pana nu a venit politia si i-a ridicat pe toti trei.

 • Rapidistii astia…Vlad, cam cald pentru fular, nu crezi? :)

 • Se sacrifica ăla, pentru prezenÅ£a scenică :))

 • eh…prostia cere sacrificii…

 • Nu stiu cum se face ca eu mereu cand prind ultimul metrou pe la 23 30 nu gasesc niciun gardian in el…ci doar o groaza de aurolaci cu fete neprietenoase care ma fac sa ma simt oricum numai protejata nu….Iar ziua, cand sunt gardieni, se iau de mine ca de ce nu ma tin de bara, ca de ce agit sticla de suc, etc. (o fi de vina fata mea de criminala in serie?) Eh, oricum, metroul rulz, sunt o cartita veritabila!

 • Eu am circulat destul de des cu ultimul metrou, dar tot timpul erau ÅŸi gardieni (eu mergeam înspre Brâncoveanu) :)

 • Dar mai exista si alte aspecte. La cat de aglomerate sunt statiile in ultima vreme, mult peste capacitatea pentru care au fost proiectate, nu se poate face o evacuare rapida in caz de accident (fum, incendiu, atentat). Sa vedeti atunci siguranta la metrou. Problema nu e daca o sa se intample asa ceva. Ci mai degraba cand.

 • [ Ma scol dimineata, ma duc la metrou.
  Voi stiti ce-i acolo, nimic nu e nou.
  Copii viseaza ca au un palat,
  Metrou-i dezvata mereu de visat.
  Si astfel copilul mahmur si matur
  Renunta la vise si devine dur.
  De ochii lui negrii ti-e frica sa fugi,
  Iar el jinduieste la geaca de blugi.

  romania is my country \:d/ ]

  oameni mai destepti decat rapidistii nu gasesti . traiasca brichetele zburatoare :)

Leave a Reply

You must login to post a comment.
Apasă repejor aici ca să vezi lovingvama cum trebuie. Apasă aici să intri în rând cu lumea bună, folosind FirefoxX