Orbit Professional – să mor de-mi curăță dinții

Eu sunt un consumator dobitoc. De multe ori cumpăr un produs doar pentru că îmi place ambalajul… nu are rost să dau exemple, pentru că sunt foarte multe. Acum am să mă leg doar de guma de mestecat.

Foarte mult timp am folosit Airwaves de struguri, pentru că îmi plăcea. Îmi reîmprospăta respirația, era OK. Apoi mi s-a părut mai sexy pachetul de Orbit, ăla Professional. Am fost inspirat și de mesajul publicitar: Simți că într-adevăr îți curăță bine dinții.

Marea problemă este că niciodată n-am simțit asta. Să fi fost din cauză că prima dată sugeam guma? Nu… am încercat și s-o mestec din prima, dar e aceeași chestie. Dinții dacă nu îi speli, nu ți-i curăță nimeni.

Acum a apărut alt căcat: Orbit Clean, cu niște fluid în gumă, care, chipurile, pătrunde în cele mai innacesibile locuri. Pătrunde și ăla, fix pe mă-sa. E atât de puțin, încât la 2 secunde după eliberarea din capsulă nu mai este.

Oare nu pot să-i dau în judecată pe ăștia, pentru că îmi vând minciuni? Ei spun că trebuie să îmi curețe dinții, iar eu constat contrariul…

P.S. După ce mi se termină pachetul ăsta, îmi cumpăr din nou Airwaves. Măcar ei nu mă mint, ba mai mult, îmi spun adevărul. De astăzi voi fi consumator inteligent!

9 thoughts on “Orbit Professional – să mor de-mi curăță dinții

 1. drskit

  Da, frate, Airwaves e cea mai buna pana la urma. Si dureaza cel mai mult. Eu prefer sortimentul albastru. In orice caz, nu cred ca mai e cazul sa discutam despre “deontologia” publicitaristilor si despre cat de adevarate sunt sloganurile. Se stie ca in 99% din cazuri sunt exagerate, dar ca noi cumparam produsele doar pentru ambalaj, pentru slogan, pentru reclama sau brand…

 2. Carina

  Nu esti un consumatori, doar unul obisnuit. Toti suntem influentati de publicitate, inclusiv de ambalajul produselor alese.
  Si oricum nu te poti astepta ca o guma de mestecat sa-ti curete dintii ca o periuta si o pasta de dinti. :P

 3. iulian

  bai. comparati ingredientele folosite in Airwawes cu cele folosite in Orbit Professional si o sa vedeti ca in Airwaves sunt aditivi de 2 ori mai multi. Spre deosebire de Orbit Professional, Airwaves are 0.7g/100g amidon modificat care este daunator sanatatii, si nu contine xilitol, cel mai important ingredient din guma de mestecat, singurul care protejeaza dintii de carii. Si mai observ ca nu stiti – 95% din gumele de mestecat din Romania sunt produse de aceeasi companie – Wrigley. Orbit, Winterfresh, Airwaves, Juicy Fruits, etc sunt doar branduri ale companiei.

 4. dani

  toate gumele de mestecat contin indulcitori sunt extrem de daunatoare sanatati numai consumati asa ceva PS aspartamul este cel mai periculos indulcitor ( E951)

 5. Dainidra

  sincer eu folosesc numai OP si am simtit intradevar ca imi curata dintii…dar pe langa faptul ca imi curata dintii, imi curata si stomacul, in fine, oricum cea mai buna guma e Colgate…:))

 6. Virgil

  Spalatul pe dinti, de cel putin 2 ori pe zi si nu o sa mai ai nevoie de “mizeriile” alea de gume de mestecat! Cum a zis si Dani, guma de mestecat contine aspartam care e extrem de periculos pentru sanatate! Sa nu mai zic de mestecatul gumei care-ti face praf stomacul – ulcerul gastric e aproape:( Apropo, stiati ca guma de mestecat e printre putinele chestii care are 100% ingrediente “de sinteza”, artificiale?!

 7. JusT Me

  Intradevar Iulian are dreptate, atat Orbit cat si Airwaves sunt marci ale aceluiasi producator si anume Wrigleys si mai sunt inca doua si anume: Solano si mai nou aparuta guma de mestecat Five. Eu, de exemplu, nu suport Airwaves-ul, nici sa nu aud de el dar imi place extraordinar de mult Orbit Watermelon si O Spearmint. Branduri diferite pt consumatori diferiti. Daca aveti probleme cu stomacul(ex.ulcer) nu va pune nimeni sa mestecati 10 gume pe zi, iar producatorul recomanda sa se foloseasca in special dupa masa si daca nu ma insel scrie si pe ambalaj ca daca consumi excesiv poate avea efect laxativ. Citeam in Magazinul Progresiv, parca, cum ca Wrigley are 95% cota de piata pe segmentul guma de mestecat si vreo 75% pe segmentul duciuri, deci nu cred ca vom mesteca in viitorul apropiat vreo guma de mestecat mai buna decat cea produsa de ei pt ca restul de 5% reprezinta turcismele alea de tot raha…. pt ca mentos nu prea mai exista in momentul de fata in Romania, auzeam ca vor sa se retraga de pe piata noastra …

 8. JusT Me

  Inca ceva… nu va asteptati sa faca Orbit ce trebuie sa faca dentistul ;) Daca pana acum nu ai reusit sa ai o dantura ok nu te astepta sa-ti curete Orbit dintii, continua sa folosesti pasta de dinti :P

Leave a Reply