Nu intri în bibliotecă fără permis, clar?

Astăzi am auzit cea mai mare penibilitate din viața mea.

Ca un student foarte sârguincios ce sunt, am fost pentru a doua oară la bibliotecă. (prima dată am fost la sfârșitul semestrului I, să-mi fac un portofoliu la engleză).

Astăzi am avut nevoie de o carte de engleză să-i trag câteva pagini la xerox (tot pentru portfoliu), drept pentru care am rugat o colegă care are permis să o împrumute pentru mine. Bibliotecara m-a întrebat de ce nu am eu permis, iar eu i-am replicat elegant că nu am nevoie. A mai boscorodit ea ceva pe-acolo, dar nu am băgat-o în seamă.

După vreo oră, mă întorc din nou la bibliotecă, de data asta pentru a face un conspect de pe ce niște foi. M-am întâlnit și cu o fostă profă, care m-a întrebat ce mai fac… tanti se uita urât la mine. La scurt timp după ce pleacă profa, mă întreabă:

– Ai permis pentru bibliotecă?
– Nu am, v-am spus și mai devreme.
– Nu ai voie în bibliotecă fără permis.
– Păi doar stau pe scaunul ăsta și citesc, nu folosesc nicio carte de aici…
– Dă-mi carnetul de student.

Bun. Îi dau carnetul, se duce cu el în altă cameră, apoi se întoarce și mi-l dă înapoi, spunându-mi că altă dată nu mai intru fără permis.

Eu am catalogat treaba asta drept nesimțire. Păi după ce că le dau douăjde milioane pe an (și de la anul douăj5), să n-am voie să stau într-o sală de lectură?

Și faza cu permisul plătit… 150 de mii pe an, iar mi se pare nasoală. BIne că la Biblioteca Națională e gratis

E foame de bani, e foame de bani, băieți…

4 Responses to “Nu intri în bibliotecă fără permis, clar?”


  • In loc sa aprecieze ca este serios si vrei sa te documentezi, mai vor si permis acum!
    Oricum, este o facultate foarte scumpa si la banii astia ar trebui sa acorde toate facilitatile pentru ca studentii sa invete.

  • exista niste reguli pe lumea asta. daca nu le-am respecta toti pt ca nu en convine…si nu e vina ei ca nu ai voie fara permis. daca e un control ea o pateste. s-a intamplat asta intr-un an. au venit control au verificat si cei fara au fost dati afara si certata bibliotecara. sorry logic ca prefera sa nu iti dea voie. plus ca daca vii cu chestii “nu am nevoie” atunci de ce naiba mai vrei sa intri acolo? sorry….dar e normal sa se poarte asa. poti sa vezi si cealalta parte a foii nu numai a ta. facultatea da e scumpa, nu ofera nimic in schimb dar asta nu ne da dreptul sa ne batem joc de reguli. la BCU nu e gratis decat daca ai permis de la o facultate arondata (nu ai voie nici sa te uiti inauntru fara sa ai permis si daia sunt asa de curati, cu reguli stricte si e mai mare placere sa te duci acolo. La Nationala nu stiu. si la noi parca era 15lei sa il faci si 7 lei pe an sa il reinoiesti. niste chipsuri in minus….ce problema!

  • Păi, Sabina, gândirea ta este total opusă față de a mea. Nu știu cum crezi tu, dar mie mi se pare foarte normal ca accesul într-o sală de lectură să fie gratuit (din câte îmi amintesc, scrie pe ușă “Sală de lectură”).
    Și trebuie să privești și în ansamblu: 15 lei x mii de studenți. You do the math :)

  • Mergi la Intitutul francez. Nu te intreaba nimeni de sanatate acolo. Doar daca vrei sa imprumuti carti acasa tre sa-ti faci un permis sau ceva. Dar in rest, daca vrei un loc linistit sa-ti faci teme sau ceva de genu e perfect. A… au si multe reviste si carti prin care te poti uita cat esti acolo si nu-ti cere nimeni nici un permis nimic. ;)

Leave a Reply

You must login to post a comment.