Ziua Internațională a Copiilor Dispăruți

Copii dispăruțiParcul A.I. Cuza, duminică, 25 mai 2008-Focus marchează Ziua Internațională a Copiilor Dispăruți și un an de activitate. Evenimentul este realizat cu sprijinul Reprezentanței Unicef în România.
Oricine poate participă, între orele 11:00-17:00.
Un labirint, simbol al sentimentului pe care îl au copii atunci când se rătăcesc și nu mai găsesc drumul înapoi spre casă, susținut de o poveste despre acești copii; spectacole de teatru de păpuși “Hansel și Gretel” și “Naiul fermecat”, ambele povești fiind legate de ideea de copii care se rătăcesc; pantomimă, concurs de grafitti și desene pe asfalt sunt doar câteva dintre activitățile pregătite pentru participanți.

Scopul acestui eveniment este acela de a trage un semnal de alarmă și de asemenea, de a direcționa atenția publicului asupra importanței problematicii copiilor dispăruți, rapititi sau exploatati sexual. Tuturor ar trebui să ne pese că numărul copiilor dispăruți este în creștere, că există răpitori sau pedofili mai mulți decât ș-ar putea crede, că odată cu apariția internetului pornografia cu minori a luat amploare și afectează întreagă lume.

“Dispariția și exploatarea sexuală a copiilor este o realitate cruntă, care a depășit de mult frontierele unei singure țări. Vorbim despre un fenomen care din păcate ia amploare deși cu greu ș-ar putea imagina un fapt mai dureros decât acela al copiilor dispăruți sau abuzați sexual”, spune Mihaela Geoană – Președinte Focus.

Despre Ziua internațională a copiilor dispăruți
Acestă zi a început să fie celebrată în Canada, din 1986, la inițiativa Organizației “Copiii dispăruți” și la nivel internațional, tot din 1986, la inițiativa Crucii Roșii Internaționale, pe fondul înmulțirii alarmante a cazurilor de dispariții în rândul copiilor.

În toată lumea, la 25 mai, sunt organizate meșe rotunde pe temă copiilor dați dispăruți, sunt răspândite mesaje de solidaritate cu familiile acestora, prin mass media sau pe străzile marilor orașe, sunt înălțate baloane colorate că semn al speranței.
Din 1995, simbolul acestei zile este floarea de “nu-mă-uita”.

0 Responses to “Ziua Internațională a Copiilor Dispăruți”


  • No Comments

Leave a Reply

You must login to post a comment.