Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi

Copii dispăruţiParcul A.I. Cuza, duminică, 25 mai 2008-Focus marchează Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi şi un an de activitate. Evenimentul este realizat cu sprijinul Reprezentanţei Unicef în România.
Oricine poate participă, între orele 11:00-17:00.
Un labirint, simbol al sentimentului pe care îl au copii atunci când se rătăcesc şi nu mai găsesc drumul înapoi spre casă, susţinut de o poveste despre aceşti copii; spectacole de teatru de păpuşi „Hansel şi Gretel” şi „Naiul fermecat”, ambele poveşti fiind legate de ideea de copii care se rătăcesc; pantomimă, concurs de grafitti şi desene pe asfalt sunt doar câteva dintre activităţile pregătite pentru participanţi.

Scopul acestui eveniment este acela de a trage un semnal de alarmă şi de asemenea, de a direcţiona atenţia publicului asupra importanţei problematicii copiilor dispăruţi, rapititi sau exploatati sexual. Tuturor ar trebui să ne pese că numărul copiilor dispăruţi este în creştere, că există răpitori sau pedofili mai mulţi decât ş-ar putea crede, că odată cu apariţia internetului pornografia cu minori a luat amploare şi afectează întreagă lume.

„Dispariţia şi exploatarea sexuală a copiilor este o realitate cruntă, care a depăşit de mult frontierele unei singure ţări. Vorbim despre un fenomen care din păcate ia amploare deşi cu greu ş-ar putea imagina un fapt mai dureros decât acela al copiilor dispăruţi sau abuzaţi sexual”, spune Mihaela Geoană – Preşedinte Focus.

Despre Ziua internaţională a copiilor dispăruţi
Acestă zi a început să fie celebrată în Canada, din 1986, la iniţiativa Organizaţiei „Copiii dispăruţi” şi la nivel internaţional, tot din 1986, la iniţiativa Crucii Roşii Internaţionale, pe fondul înmulţirii alarmante a cazurilor de dispariţii în rândul copiilor.

În toată lumea, la 25 mai, sunt organizate meşe rotunde pe temă copiilor daţi dispăruţi, sunt răspândite mesaje de solidaritate cu familiile acestora, prin mass media sau pe străzile marilor oraşe, sunt înălţate baloane colorate că semn al speranţei.
Din 1995, simbolul acestei zile este floarea de „nu-mă-uita”.

0 Responses to “Ziua InternaÅ£ională a Copiilor DispăruÅ£i”


  • No Comments

Leave a Reply

You must login to post a comment.
Apasă repejor aici ca să vezi lovingvama cum trebuie. Apasă aici să intri în rând cu lumea bună, folosind FirefoxX