Bacău (n-am alt titlu)

Sunt în Bacău, de ieri seară.

Un oraș plin de șmecheri. Nu cred că mai găsiți așa ceva în România. Aici tot amărâtu’ e șmecher și are mers de ăla legănat, cu mâinile destul de depărtate de corp și bicepșii încordați. Poartă adidași de firmă, care sunt foarte curați mereu (și să ai grijă să nu cumva să-l calci, că e nasoală treaba). Mă rog, cred că v-ați dat seama despre ce oameni vorbesc :)
Și dacă, din întâmplare, vreunul nu e șmecher… sigur are un prieten șmecher…

În rest, e același oraș: curățel, cu străzi destul de bune, semafoare noi, terase fancy și puține cluburi de noapte. Un oraș de care încă mă simt foarte legat dar în care nu îmi dorisem niciodată să vin.

Eu am ajuns la Bacău precum d-l Goe, care s-a mutat la București să scape de repetenție.

Ca să scurtez foarte mult: am fost prins jucându-mă pe laptop în timpul unei ore de chimie, în care erau invitați niște elevi din Luxemburg (care m-au dat în gât, de fapt) pentru schimb de experiență; urmare: doamna Zup a zis că dacă nu mă mut, nu mai trec clasa anul următor. Treaba asta a lansat o serie de discuții în cancelarie despre mine.

La matematică îmi ieșea media, după ce am fost prins copiind și luasem 1 (și domnul Cuza îmi spusese deja “silva, silvae, la toamnă, tatae”) :)

Atunci s-a trezit domnul Chichifoi (profesorul meu de fizică, care mă cunoștea de prin clasa a VI-a când îi dădeam eu o căruță de bani pe enciclopedii, că alea erau la modă atunci). La fizică stăteam cam prost: mai trebuia să primim o notă (din burtă, pe “activitatea” la oră), iar dacă luam 4 (sau 3, nu mai rețin), rămâneam corijent. Și atunci mi-a zis: “Lasă, dacă nu te-a lăsat domnul Cuza, te las eu”.

Și a venit mama, de la Bacău, și a vorbit cu ‘nea Șișifua (n.r. Chichifoi) să mă treacă, că mă mută.

La Gura Humorului nu puteam să rămân, pentru că era un singur liceu, iar eu, elev silitor și cu pretenții, trebuia să continui cu informatica. Mama a vrut mereu ca eu să fac liceul la Bacău, dar mie mi-a displăcut ideea de oraș mare și necunoscut. Cred că era mai bine dacă făceam aici de la început… dar, cine știe?!

Și să revenim din “scurta” paranteză în care îmi explic trecutul zbuciumat :)

De fiecare dată când vin la Bacău devin nostalgic după niște vremuri pe care atunci nu le-am perceput ca fiind extraordinare. Au trecut atât de repede încât nici nu mi-am dat seama că s-au întâmplat vreodată. Totuși, aici am iubit pentru prima dată, aici am avut cel mai tare prof de la liceu (căruia am să-i fac o vizită zilele astea; n.r. Barbu), aici mi-am făcut niște prieteni foarte buni. Toate acestea sunt lucruri care îmi amintesc cu plăcere de acea perioadă.

Berile în Savoy, plimbările prin parcul Cancicov… gata, că e târziu. Simțeam nevoia să fac o confesiune :)

Cel mai mult mă enervează că mama a instalat o antenă parabolică exact la geamul meu, și care îmi strică toată priveliștea pe care eu o admiram seara.

11 thoughts on “Bacău (n-am alt titlu)

 1. TVA

  “dar mi-e mi-a displăcut ideea de oraș mare și necunoscut”…Vlad – dupa doua randuri dupa ce ai spus ca erai elev silitor si cu pretentii[de info] ai dat cu mucii in fasole…de cand se scrie, doctore, pronumele “mie” dezlegat?…sa nu te mai aud ca faci shto-uri de “astia care este”…(desi nu esti tu asa rau in sinea ta). scuze daca nu se preteaza comentariile mele cu vechimea prieteniei si a colegialitatii, dar pune-o tocmai in baza astora(+ ca am citit azi niste comentarii pe protv in care oameni care scriau gresit ii catalogau agresiv pe altii pentru a fi inculti etc…). Desigur puteam face amendamente si mai elegant, mai discret, da’ nu cred ca-i bai. Partea buna-i ca am aflat si eu cum de te-ai mutat tu atunci la Bacau. Si incepe sa-mi fie tot mai rusine de omul pe care-l stiam foarte bine, dar mai ales de faptul ca nu pot sa fiu ok in legatura cu tac’su in timp ce stau de vorba cu fiica sa – care-i om adevarat. Poate pentru realizarea asta parinteasca ar trebui sa i se mai traga la taler spre echilibru d-lui profesor de fizica din liceul GH.

 2. Vlady Post author

  Băi, cârcotașilor, am scris articolul la 4 dimineața. Greșeala a fost făcută din cauză că am vrut să scriu doar “mi-a displăcut”, fără “mie”. Am scris “mi-a”-ul, pe care apoi l-am transformat în “mie”, doar că nu am șters destule caractere.
  Chiar nu sunt eu cel care să greșească. Știu foarte bine să scriu limba pe care o iubesc.

 3. Stefun

  Bullshitter ca intotdeauna. Dupa ce te-a prins Saly foarte bine in offside, trebuie sa “te caci putin pe tine” ca la ora 4 ca una ca alta…BULLSHIT!.
  Si nu o mai face chiar pe sfantu.
  La chimie a fost vina ta clar. La fizica tot timpu erai un smartass, dar ok, profu a fost muist tare.
  Iar la mate, cireasa de pe tort, imi aduc aminte perfect faza…a fost bestiala.

 4. Vlady Post author

  Bine mă, sunt un agramat și nu știu să scriu. Am să contactez o învățătoare să mă învețe unde să pun cratima.
  Și nu o fac pe sfântul, dar la chimie aveam un alibi foarte bun: era stricat Windows-ul pe laptop, iar eu pornisem joculețul din DOS :)
  Nu știu dacă eram chiar așa un smartass, dar mereu mi-a plăcut să fiu mai… glumeț :P

 5. Adina

  Copil,esti din Gura Humorului? e clar,deja te iubesc! :) Am amintiri foarte interesante de acolo…E un oras ciudat…placut de ciudat,ca sa zic asa. Inca mai simt fiori pe sirea spinarii cand aud in minte muzica aceea de pe strazi de la ore fixe…brrr.

  Hmm…e a doua oara cand ma flatezi si nu ma pot abtine sa-ti multumesc.

  Apoi,din motive financiare si sufletesti si etc etc,am decis sa dau in Cluj la Relatii Publice. Voi regreta Bucurestiul pentru unii oameni de acolo si pentru evenimentele care-l anima, insa ma voir ezuma doar la messenger si vizite.

  Noapte sexi sa ai,eu fug la somn ca maine am serviciu…uf la dracu.

  Ultimul articol al lui Adina: cegherap

 6. Vlady Post author

  Mi-a părut bine să te “aud”, Adina. M-ai făcut să mă simt mai bine, că am avut o seară de căcat…
  Îmi pare rău că nu mai vii la București… era fain…

  Să mai dai un semn ceva când mai intri pe messengereanu :)

 7. Mara

  Hehe:D desii e vechi postul indraznesc sa comentez.. si fiind din Bacau ma simt ff bine ca mai sunt oameni care il apreciaza asa cu este:| In ultimul timp aud numai ” m-am saturat de orasul asta” ..daaar ma abtin :D . A, si probabil stii ca nu mai este Savoy :( . Si din cate am citit ai terminat Alecsandri ul ..eu tocmai acolo am intrat si nu stiu la ce sa ma mai astept inafara de fitze si multe pretentii..inclusiv financiare. In fine..si eu exact ca musca`n lapte:)) byee!

Leave a Reply