Chef să scriu

Despre orice. Sau despre nimic. Dar ce să scriu despre el când nici nu știu dacă există? Că dacă ar exista, s-ar vorbi despre el. Ați auzit pe cineva vreodată vorbind despre nimic?

Știu, au fost câteva persoane cărora le-am spus că nimicul ar exista și am vorbit și 10 minute despre nimic. Prostii, desigur. Într-un moment de plictiseală, o asemenea discuție poate prinde numai bine.

“La ce te gândești?”
“La nimic”

Poate că asta ar putea să ateste existența nimicului. Dar cum să nu te gândești la ceva? E imposibil, tot timpul o faci. Mă enervează replica asta la culme, nu pot s-o suport. Deși, trebuie să recunosc, o mai folosesc uneori :)

NIMÍC, (I) pron. neg., adv., (II) nimicuri, s.n. I. 1. Pron. neg. Nici un lucru; spec. nici un cuvânt, nici un sunet, nici un zgomot; nici un lucru rău, defavorabil, primejdios. (dexonline)

Se încurcă și ăștia, săracii. Cred că n-am mai văzut niciodată definiție așa confuză. Cuvântul ăsta probabil că a fost gândit de la început ca o portiță de scăpare, o scuză:

– mama către copilul care tocmai a făcut pișu pe floarea din ghiveci: “Ce-ai făcut acolo?” / “Nimic! Mami, n-am făcut nimic.” (apropo, ce ciudat: în limba română se folosește dubla negație; ori -(-1) = +1; clar, ceva nu-i bun)
– mama către copilul care nu-și face temele: “Ce ai de scris pentru mâine?” / “Nu am nimic.”
și așa mai departe… :)

Sunt un ciudat, știu, pentru că uneori nu înțeleg chestii. Nu mai înțeleg nimic…

4 Responses to “Chef să scriu”


 • cel mai greu lucru e sa faci /gandesti nimic

  iti propun un experiment. legat de nimic. aseaza-te in fata unui perete/ecran mare alb astfel incat in campul tau vizual sa fie numai alb. si stai acolo fara sa faci ceva, doar uitandu-te la perete. si incearca sa nu gandesti, si sa nu adormi. stai acolo fara sa faci ceva. facand nimic. incearca sa stai asa o ora

  p.s viata reala cel mai frumos lucru pe care il avem. trebuie sa fim prosti sa nu o pretuim :P

 • Păi nu pot :) Nu aș fi în stare să fac asta nici câteva clipe…

  P.S. Mă bucur că ești de acord cu mine. Trebuie să fim proști să facem ceva virtual, nu? :)

 • Articole cu o oarecare legătură

  Nu a fost găsit NIMIC asemănător.

  =)))) )))))))

 • nici eu nu am reusit sa il fac. e prea greu. traim intr-o lume in care sunt atatea chestii de facut mereu incat am uitat cum e sa stai fara sa faci nimic. doar sa stai. cand eram bebelusi numai asta faceam.: stateam dormeam si mancam :D ce mult ni s-a complicat viata de atunci =))

  p.s. normal ca am fi prosti. am avea mult prea putine de invatat si mult prea multe de pierdut :P

Leave a Reply

You must login to post a comment.