Chef să scriu

Despre orice. Sau despre nimic. Dar ce să scriu despre el când nici nu ştiu dacă există? Că dacă ar exista, s-ar vorbi despre el. Aţi auzit pe cineva vreodată vorbind despre nimic?

Ştiu, au fost câteva persoane cărora le-am spus că nimicul ar exista şi am vorbit şi 10 minute despre nimic. Prostii, desigur. Într-un moment de plictiseală, o asemenea discuţie poate prinde numai bine.

“La ce te gândeÅŸti?”
“La nimic”

Poate că asta ar putea să ateste existenţa nimicului. Dar cum să nu te gândeşti la ceva? E imposibil, tot timpul o faci. Mă enervează replica asta la culme, nu pot s-o suport. Deşi, trebuie să recunosc, o mai folosesc uneori :)

NIMÍC, (I) pron. neg., adv., (II) nimicuri, s.n. I. 1. Pron. neg. Nici un lucru; spec. nici un cuvânt, nici un sunet, nici un zgomot; nici un lucru rău, defavorabil, primejdios. (dexonline)

Se încurcă şi ăştia, săracii. Cred că n-am mai văzut niciodată definiţie aşa confuză. Cuvântul ăsta probabil că a fost gândit de la început ca o portiţă de scăpare, o scuză:

– mama către copilul care tocmai a făcut piÅŸu pe floarea din ghiveci: “Ce-ai făcut acolo?” / “Nimic! Mami, n-am făcut nimic.” (apropo, ce ciudat: în limba română se foloseÅŸte dubla negaÅ£ie; ori -(-1) = +1; clar, ceva nu-i bun)
– mama către copilul care nu-ÅŸi face temele: “Ce ai de scris pentru mâine?” / “Nu am nimic.”
ÅŸi aÅŸa mai departe… :)

Sunt un ciudat, ÅŸtiu, pentru că uneori nu înÅ£eleg chestii. Nu mai înÅ£eleg nimic…

4 Responses to “Chef să scriu”


 • cel mai greu lucru e sa faci /gandesti nimic

  iti propun un experiment. legat de nimic. aseaza-te in fata unui perete/ecran mare alb astfel incat in campul tau vizual sa fie numai alb. si stai acolo fara sa faci ceva, doar uitandu-te la perete. si incearca sa nu gandesti, si sa nu adormi. stai acolo fara sa faci ceva. facand nimic. incearca sa stai asa o ora

  p.s viata reala cel mai frumos lucru pe care il avem. trebuie sa fim prosti sa nu o pretuim :P

 • Păi nu pot :) Nu aÅŸ fi în stare să fac asta nici câteva clipe…

  P.S. Mă bucur că eşti de acord cu mine. Trebuie să fim proşti să facem ceva virtual, nu? :)

 • Articole cu o oarecare legătură

  Nu a fost găsit NIMIC asemănător.

  =)))) )))))))

 • nici eu nu am reusit sa il fac. e prea greu. traim intr-o lume in care sunt atatea chestii de facut mereu incat am uitat cum e sa stai fara sa faci nimic. doar sa stai. cand eram bebelusi numai asta faceam.: stateam dormeam si mancam :D ce mult ni s-a complicat viata de atunci =))

  p.s. normal ca am fi prosti. am avea mult prea putine de invatat si mult prea multe de pierdut :P

Leave a Reply

You must login to post a comment.
Apasă repejor aici ca să vezi lovingvama cum trebuie. Apasă aici să intri în rând cu lumea bună, folosind FirefoxX