Monthly Archive for July, 2008

Tren + mare = love

“… însă în ochii curvei ce-am văzut-o ieri era drumul spre mare.”
Citatul ăsta din Vama Veche e genial: le ridică statutul social al curvelor și deodată par a fi ceva pozitiv (poate ele chiar așa sunt, dar deh, societatea noastră…).

Eu n-am văzut nicio curvă, dar am străbătut mai bine de jumătate din drumul spre mare. Un drum care dura vreo 13 ore, jumătate de zi și o noapte de vară, cu un vagon numai pentru tabără, cu prieteni buni și atmosferă frumoasă, fără vreun pic de somn. La finalul lui stăteau deja primul răsărit, primii aerosoli, zâmbete obosite și gânduri răzlețe de “ce va fi”.

Am scos capul pe geam și brusc am simțit iubirea mea față de trenuri. Îmi povestea bunicul că de pe la 3 până la 7 ani, dacă eram în centru și auzeam semnalul sonor de avertizare de la barieră, trebuia să mergem să vedem trenul cum trece. La 4 ani am urcat pentru prima dată într-o locomotivă, la Motru, și m-a fascinat că avea volan pentru frână.
Mi-am amintit când eram în clasa a 4-a și mergeam cu trenul de la Mangalia la Costinești și am stat tot drumul cu capul pe geam, uitându-mă la locomotivă, de am ajuns să fac injecții la mare.
Mi-am amintit cum în vacanța dintre a 9-a și a 10-a, în Buzău, am fost la mecanicul locomotivei și l-am rugat să mă ia cu el. Am mers până la Constanța, și am fost foarte încântat că mă lăsa să claxonez de fiecare dată când ne întâlneam cu alt tren, ne intersectam cu o șosea sau intram într-o gară.

Și stau pe geam cu mâinile întinse și gura deschisă și-mi place la nebunie. Și iarna, când e ger, la fel fac.

Ce fain miroase creozotul, cu care sunt întreținute traversele de lemn și ce fain arată pietrele între ele.

P.S. De la 2 ani știu ce înseamnă pantograf :)

Fântâna arteziană din Gura Humorului

Fântânița noastră arteziană a fost inaugurată cu ocazia Zilelor Humorului 2008 și a marcat și sfârșitul acestei ediții a festivalului festivalurilor în inima Bucovinei.

Păcat că a fost singura dată când a funcționat… pentru că de atunci nu a mai fost pornită. Am înțeles că nu ar fi gata, și atunci ar fi mers la 30% din capacitate.

Până una-alta, o puteți admira din poze, că e drăgălașă și multicoloră :)

Continue reading ‘Fântâna arteziană din Gura Humorului’

Zilele Humorului 2008 – artificii

Mi s-au părut cele mai slabe de până acum. Nu m-au impresionat, per total. Zilele Humorului 2008 s-au încheiat cam sec.

A fost o chestie care mi-a plăcut: un cerc pe cer, de două ori. Din păcate, am șters poza aia, fără să îmi dau seama. Și am făcut-o direct de pe aparat.

Nu mi-a plăcut cum au fost gândite: s-au terminat foarte imprevizibil, fără nimic spectaculos, care să te facă să deschizi gura și să spui “Maaaaaamă, cât de tareeee”.

Inițial credeam că au fost oprite artificiile până pornește fântâna, ca apoi să urmeze un final memorabil. Credeam, doar…

Continue reading ‘Zilele Humorului 2008 – artificii’

Zilele Humorului 2008 – ziua 4

În ultima zi au performat pe scenă:

Smiley, care a cântat live și a venit însoțit de o trupă de instrumentiști, a fost cel mai apreciat dintre toți invitații Zilelor Humorului. Gagicuțele au fost în extaz și au sărit pe el pentru fotografii și autografe.

Continue reading ‘Zilele Humorului 2008 – ziua 4’

Zilele Humorului 2008 – ziua 4 (program de muzică populară)

Da, știu… a trecut doar o săptămână de atunci. Programul de muzică populară a fost foarte frumos, doar că afară era extrem de cald: 33 de grade.

Au interpretat:

un mic naist despre care nu știu nimic

Viorica Macovei, care a reușit să cânte foarte bine, cu toate că fusese operată la nas cu câteva zile înainte

Nicolae Furdui Iancu, unul dintre preferații mei dintre cântăreții de muzică populară. A cântat melodii din țara Abrudului și câteva cântece patriotice la sfârșit. A fost foarte emoționant :X
Continue reading ‘Zilele Humorului 2008 – ziua 4 (program de muzică populară)’

d’enfants

Am văzut în seara asta un film, Little Manhattan, foarte drăguț. Este vorba despre o poveste de “dragoste” între un băiat de 10 ani și trei sferturi și o fată de 11 ani, mai înaltă cu jumătate de cap decât el. Merită o oră din viață :)

Am putut observa etapele de început ale unei relații și toate acele sentimente și trăiri aferente. Cum ajunge să se gândească numai la ea, cum fac tot felul de activități împreună, cum și-ar dori să o sărute dar nu are curajul, cum își ia inima în dinți și o strânge de mână, cum își ia inima în dinți și o sărută, pe fugă, și ea pleacă, primele semne de gelozie, prima ceartă…

Și mi-am dat seama că toate astea nu se schimbă. Sau se schimbă foarte puțin. Aceleași emoții și dovezi de lașitate când e să o ții de mână, să o săruți, pentru prima dată…

Creștem, ne maturizăm, dar tot niște copii rămânem.

Mi-a plăcut mult o replică atunci când băiatul, rănit, îl întreabă pe taică-su: “De ce toată dragostea trebuie să se termine?“. Și au mai fost și altele…

Chiar așa, de ce trebuie să se termine? Trebuie?

Zilele Humorului 2008 – ziua 3 (avioane)

E nasol că nu am un obiectiv pentru zoom. Dar să știți voi și să știu și eu că au fost avioane, iată dovada:

Piloții ăia trebuie să fie nebuni, sigur. Altfel n-ar veni în picaj până la 10m de pământ. Au fost și parașute, dar nu le-am văzut. :P

Zilele Humorului 2008 – ziua 3

Pentru că ieri nu am avut timp, iar astăzi am o lipsă totală de chef, vreau să fiu scurt :)

În a treia zi din cadrul Zilelor Humorului 2008 am avut parte de multe chestii faine, dar eu nu am prins decât foarte puține. Totuși, am văzut-o și, mai rău, am și ascultat-o pe Jasmine, care de multe ori mi-a dat senzația că țipă în microfon sau că are orgasm când e pe scenă. Piesele ei nu mi-au plăcut deloc, sincer. Unele cover-uri le-a cântat bine. :)

După don’șoara s-au desfășurat Proconsul. I-am filmat cu telefonul, dar se aude atât de prost, încât nu are rost să încerc să pun pe blog. Mai bine căutați pe trilulilu piesele și le ascultați :)
Oricum, au cântat super. Nu s-au lăsat mai prejos de așteptările mele. După cum bine îmi zicea cineva, m-am bucurat de concert din plin.

Continue reading ‘Zilele Humorului 2008 – ziua 3’

Zilele Humorului 2008 – ziua 2

S-a terminat și ziua a doua din cadrul Zilelor Humorului 2008. Au cântat Axiome, Lavinia (nu știu care a fost faza, dar ea trebuia să cânte abia mâine; Jasmine nu a mai cântat) și Francesco Napoli.

Doar pe Francesco l-am pozat. Axiome vor mai cânta, iar când era Lavinia pe scenă, eu eram la bere. Așa se explică. Au mai fost unii care au dansat, dar tot în timp ce eram la bere :)

L-am văzut pe Popa’s pe Aleea Artiștilor:

Francesco Napoli a făcut show lăsând oameni din public să cânte alături de el

… sau invitând pe scenă trei gagici (cărora, culmea, le-a reținut numele; eu n-aș putea face asta :P )

… apoi a lăsat-o pe una să cânte singur, în timp ce el se retrăgea de pe scenă

Continue reading ‘Zilele Humorului 2008 – ziua 2’

Dashboard Confessional – Currents

Știu, în ultimul timp nu v-am prea încântat cu muzică. Poate că nu am avut cu ce…

Această piesă am primit-o de la Elena, și îmi place mult de tot (mă gândeam că dacă schimb și cu care se modifică total sensul :P ).

[MEDIA=140]

Zilele Humorului 2008 – ziua 1

Ieri a fost prima zi din cadrul Zilelor Humorului 2008, în care tineretul din oraș a avut șansa să se afirme pe scena din Piața Republicii.

Armand Ilaș l-a interpretat pe Păcală și a fost cel mai mic reprezentant al micilor talente: 6 ani. Mie mi-a plăcut foarte mult de el și aveam niște emoții incredibile. Am plâns de fericire când l-am văzut acolo, pe scenă, și sunt foarte mândru de el. În câteva zile voi posta și înregistrarea video. Dacă vă întrebați de ce e primul, vă spun sincer că l-am favorizat în fața celorlalți (care sunt listați în ordinea apariției pe scenă), doar e frate-miu, nu?

David Cardasim a cântat muzică etno, dar și ceva de Bach, la pian:

Continue reading ‘Zilele Humorului 2008 – ziua 1’