Zilele Humorului 2008 – ziua 1

Ieri a fost prima zi din cadrul Zilelor Humorului 2008, în care tineretul din oraș a avut șansa să se afirme pe scena din Piața Republicii.

Armand Ilaș l-a interpretat pe Păcală și a fost cel mai mic reprezentant al micilor talente: 6 ani. Mie mi-a plăcut foarte mult de el și aveam niște emoții incredibile. Am plâns de fericire când l-am văzut acolo, pe scenă, și sunt foarte mândru de el. În câteva zile voi posta și înregistrarea video. Dacă vă întrebați de ce e primul, vă spun sincer că l-am favorizat în fața celorlalți (care sunt listați în ordinea apariției pe scenă), doar e frate-miu, nu?

David Cardasim a cântat muzică etno, dar și ceva de Bach, la pian:

Florentina Rotaru mi-a plăcut mult de tot. O voce incredibilă dar și o fată deșteaptă. I-a sărit CD-ul pe care era negativul, iar în momentul ăla s-a oprit puțin și a continuat melodia a cappella, acompaniată doar de publicul care ținea ritmul bătând din palme. M-a impresionat treaba asta :) Apoi a mai cântat o melodie de jale, tot a cappella.

Horvat Luzer Loris a cântat la vioară. Nu rețin ce, dar a cântat foarte bine. Îl țin minte de acum un an, când era cu bunicul lui și cu câinele, la scăldat sub un pod pe Humorelul. Știu că se spăla cu săpun și apoi sărea în apă :) Bunică-su spunea atunci că știe să cânte foarte bine la vioară, și chiar m-am bucurat să-l văd anul ăsta pe scenă.

Sabina Cotoară a cântat muzică folk. La chitară i-a ieșit foarte bine, dar la voce nu prea. Mi s-a părut că a cântat mult prea sus.

Trupa Wispers ne-a rock-uit. Știau să lucreze cu instrumentele, pe când cu vocea… mai puțin. Cel puțin primul solist a cântat destul de nasol. Al doilea a fost acceptabil.

Trupa The Edge a continuat rock-uiala. Ei mi-au plăcut mult mai mult decât cei dinaintea lor, au avut piese faine pe care le-am fredonat odată cu ei :) L-au invitat pe Bogdan Purcăreață, ca solist pentru Californication, și le-a ieșit foarte bine. Dar timpul vostru s-a scurs… în umbra marelui urs… Foarte frumos, bravo, băieți!

Au urmat DJ-ii, neinteresanți pentru mine. Mi-au plăcut efectele laserelor, atât :)

Pentru sfârșit, o poză cu hotelul Best Western, luminat special pentru festival:

Cam asta a fost ce am urmărit eu în prima zi. Mi-a plăcut că sunt foarte mulți tineri pasionați de muzică.

Diseară cântă Axiome și Francesco Napoli. Jasmine nu știu cine e, dar pe program scrie “recital” în dreptul numelui ei :P Și apoi… Balul Gospodarilor, dragii mei. Va fi al 4-lea an consecutiv, cred :D

7 Responses to “Zilele Humorului 2008 – ziua 1”


Leave a Reply

You must login to post a comment.