Monthly Archive for October, 2008

Adam și Eva

Adam și Eva or fost primii oameni de pe pământ, după cum spune Biblia. Eu n-am citit-o, și am unele întrebări. Dacă cineva le poate răspunde, voi fi profund recunoscător.

Au mai avut copii în afară de Cain și Abel? (presupun că da)

De ce Biserica consideră păcat incestul, dacă tocmai de la asta s-a plecat? (Adam și Eva cred că ar putea fi considerați chiar frați gemeni…)

A doua întrebare e foarte importantă. Mă mir că nu m-am mai gândit niciodată la asta… Chiar aș vrea să întreb și persoane avizate, gen preoți.

Editare, după ce am consultat un viitor preot

Adam și Eva au avut mai mulți fii și fiice (scrie în Biblie). Dumnezeu le-a dat poruncă să se înmulțească.

Facerea (Geneza) 1:28 “Și Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: «Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l supuneți; și stăpâniți peste peștii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietățile ce se mișcă pe pământ și peste tot pământul!»”

Atunci era legea firii.

Când Moise a primit cele 10 porunci, acest lucru s-a schimbat. Atunci era legea literii.

Iar Iisus Hristos a adus pe pământ legea harului.

Cam asta este… și dacă tot nu e lămurită treaba, rețineți asta: atât de mari sunt tainele lui Dumnezeu, încât mintea omenească nu le poate cuprinde.

Încuie ușa, pisi, să nu ne prindă tac-tu…

Tocmai am auzit ceva care m-a atacat rău de tot.

Ea are 14 ani și e foarte frumoasă (așa am auzit, nu pot confirma). El are 18 ani, conduce nu’ș ce Merțan decapotabil. Și, ce chestie, se iubesc.

Cum poate ăla să i-o tragă ăleia, căreia abia i-a crescut ceva păr la păsă? Cum poți să faci sex (de mai multe tipuri) cu un copil?
Cât de proastă e aia mică?
Cum pot să accepte părinții fetei relația (în cazul în care știu de ea)? Sau cum te simți ca părinte, știind că fiică-ta e o viitoare curvă?

Eu nu pot să accept așa ceva, nici nu pot cataloga ca fiind o situație normală.

Ne ducem dracului, încet, dar sigur…

Mașini, poliții, rahat!

A.S. Aștept ziua în care primul polițist va lua amendă, în timp ce conduce mașina de poliție și nu este în misiune.

Adicătelea, să vă povestesc. Că tot mă plângeam eu că mă plictisesc și că viața mea e cam monotonă, uite că vine și acțiunea :)

Să începem cu aseară, când mă îndreptam spre reședința mea provizorie de pe Bd. Ficusului. Am oprit într-o parcare, să cumpăr ceva de la magazin. Văd un loc în stânga unei mașini, opresc și dau pe avarie. Când să cobor, surpriză: ditamai canalul, neacoperit, nesemnalizat.

Am avut un noroc imens. Când am intrat, am ratat gaura la milimetru cu roata din stânga-față, și m-am oprit pe muchie cu roata din stânga-spate. Când am scos-o de acolo, am rugat un trecător să mă ghideze… mi-era extrem de frică să nu cumva s-o scap în groapă.

În altă ordine de idei, să-i ia naiba pe toți proștii care fură guri de canal, care nu le pun deloc sau care nu le semnalizează.

Și să continuăm cu azi dimineață. A trebuit să transport pe cineva de la gară la aeroport. Aeroportul este foarte aproape de reședința mea provizorie de care vă spuneam, la vreo 5 minute de mers cu mașina.

Relatarea evenimentelor:

Mă deplasam pe Bd. Aerogării cu o viteză constantă de 50km/h, când un autoturism de culoare roșie, care era parcat, mi-a tăiat calea. Am luat decizia instantanee de a-l depăși folosind banda din stânga, pentru ca mai apoi să revin pe banda dreaptă a drumului. În momentul în care am terminat depășirea, mă aflam la o distanță de aproximativ 5 metri de intersecția cu Bd. Ficusului, pe care urma să efectuez manevra la dreapta. Aveam în jur de 40km/h atunci, când am observat și schimbarea culorii semaforului din verde în galben. Am constatat că o frână bruscă s-ar putea solda cu un accident (adică cel din spate să intre în mine), așa că am ales să reduc viteza și să fac manevra la dreapta. Menționez că semaforul încă arăta culoarea galbenă.

Nu știu unde era poliția, dar în cazul în care era în sensul opus virajului meu, i-ar fi fost imposibil să vadă semaforul meu. Singura dovadă a polițistului era că celelalte mașini au oprit, explicându-mi că ele nu opreau la verde. Eu nici n-am zis că era verde când am trecut…

Mă rog, am fost extrem de prost prin faptul că am semnat procesul verbal. La ora aia, dimineață, nu era nici țipenie de om pe-acolo. Dar ce să-i faci, e prima dată când m-am confruntat cu așa ceva. Până acum, de când am carnetul, n-am luat nicio amendă, nici măcar avertisment.

Sper ca nenea ăla cu ochii albaștri să aibă noroc numai de oameni așa ca el de “drăguți” și să i se facă dreptate așa cum mi-a făcut și el mie.

—-

Bun, și acum că am terminat de povestit toate isprăvile, să-mi mai vărs puțin năduful pe Poliția Română, pe care o respectam, cât de cât, până astăzi. Mă enervează că din toți boii ăștia de șoferi din București, care încalcă legea nasol și frecvent, m-au găsit tocmai pe mine, care nici n-am făcut nimic. Ä‚ia nu pățesc niciodată nimic, că doar e jmekeri.

Au atâtea alte chestii de făcut, în loc să stea la geană să-și întocmească rația de amenzi… mi-ar trebui multă răbdare și timp să scriu despre toate probleme întâlnite de mine.

Vreau să fac contestație, deși nu cred că șansele mele de câștig sunt foarte mari. Dar mai amân evenimentul, că am nevoie de carnet. Am să mă duc să inspectez zona, să văd dacă există ceva camere de supraveghere prin zonă, eventual care să prindă semaforul și banda 1.

Gata, că m-am săturat. Vă pup și să știți că-s bine. Am dat toate detaliile aici, să nu povestesc de 100 de ori acealeași chestii :)

Bucurie…

Băi, la naiba și cu facultatea asta. Îți răpește cea mai mare bucurie frecventă de la 7 ani până la 18: sunetul clopoțelului. Ä‚la de-l așteptam cu toții în ora de mate sau în cea de chimie… sau cine știe ce alte ore v-au dat bătăi de cap.

Acum nu mai e nimeni să te salveze… probabil că și asta este o pregătire pentru viața ce va urma :)

Impotență

Simt că nu pot să scriu tot ce vreau și asta nu-mi place. Ar fi trebuit să fie secret lovingvama…

De ce?

Pentru că, pentru că și pentru că… dar și pentru că, în același timp.

Sunt destul de supărat că a expirat domeniul gura-humorului.eu, pe care îl foloseam pentru hostarea fișierelor media (fără de care sunt distrus, dealtfel). Abia peste 40 de zile îl pot reînregistra, așa că până atunci va trebui să conteze doar textul pe lovingvama :)

A început facultatea, încet, încet, intrăm în “pâine”, am și d-alea, dar nu pot.. pentru că…

Fără, fără, chiar și fără…