Monthly Archive for January, 2009

Server nou pentru lovingvama

Da, mut din nou lovingvama, pe un server din România. (claus.ro)

Am pregătit totul acolo, nu știu exact cât va dura mutarea, dar cred că pe mâine ar trebui să fie gata. Dacă apar eventuale probleme, am să le rezolv mâine…

Sper la o viteză mai mare de încărcare a paginilor, că din America se mișcă puțin cam greu.

Gabriel Dorobanțu – Unde ești iubirea mea

Am auzit-o la Romantic FM și mi-a plăcut foarte mult. Sper să vă placă și vouă :)

[media id=164 width=400 height=20]

Îmi pare rău că n-am mai pus de mult muzică, dar promit că am să fiu mai consecvent de acum înainte.

A little step for me, a big step for my life :)

Pentru că în viața mea s-au petrecut chestii pe care nu mi le-am dorit, am hotărât că este timpul să iau niște decizii și să acționez în consecință.

Acest text va apărea pe pagina de Contact a blog-ului.

În cazul în care ești fată și vrei să mă adaugi în lista de messenger, trebuie să citești foarte atentă cele ce urmează:

– dacă ai prieten, nu mă interesezi decât în cazul în care vrei să faci sex (și asta destul de greu, că mai bine mă feresc de situații de astea). Deci nu te chinui degeaba :)

– dacă nu ai prieten și

* ești nesigură pe tine, nu știi ce vrei de la viață, bla, bla… NU mă interesează
* vrei doar să faci sex, atunci e ok. Dar pentru asta e important să nu vorbim, în general. Doar puțin, la început, cât să ne cunoaștem :)
* cauți relație stabilă, cauți pe Făt-Frumos sau pe mai știu eu cine, s-ar putea să mă intereseze.

Acum, ca să îmi stârnești interesul ca fată:

– pentru sex: înaltă (începând de la 1.70, dar dacă ești frumoasă foc poți să ai și 1.65), frumușică (în ordine: ochi, sprâncene, buze, nas și per total, desigur), sâni medii (dacă sunt puțin mai mari nu mă deranjează), fund frumos și picioare lungi

– pentru mai mult: toate cele de mai sus, plus minte în cap. Adică să fii isteață, să am ce discuta cu tine.

Puteți să mă considerați insensibil, oricum vreți, nu mă interesează. Mai bine așa decât broken-hearted :)

Îmi pare rău, dar e timpul să nu mai fiți egoiste și să vă gândiți și la alții. Andrei îmi spunea: “cum să nu le placă conversațiile mișto cu tipi care chiar au cap desupra p***i”… foarte adevărat, vă plac… dar trebuie să vă gândiți și că tipii ăia s-ar putea îndrăgosti de voi. Asta-i viața, ce să faci.

Iar astăzi, în metrou… am văzut din întâmplare un paragraf într-o revistă și l-am notat: “O femeie, dacă o lași să-ți intre în suflet, mai devreme sau mai târziu tot iți calcă viața în picioare”.

Și dacă tot sunt la subiectul citate, vă mai dau unul pe care l-am simțit pe pielea mea… de multe ori: “Femeile sunt cele care pot vindeca rănile, dar de cele mai multe ori le vindecă pe cele pe care chiar ele le-au provocat”. Nu știu cine l-a scris, dar Andrei și l-a adjudecat, a pus steagul :)) (pentru că nu a găsit autorul de drept :P )

De printre blocuri…

Fata către câine: “Nu bea apă de pe jos!

Când am auzit asta, instantaneu am rânjit tâmp :)) Cum să-i spui așa ceva câinelui? Că altfel ce, o să îl doară în gât că e prea rece??

Pff… ce lume!

Concert: Basarabia – dor de libertate

Organizatorii campaniei de informare Basarabia-Pamânt Românesc au plăcerea să vă invite vineri, 23 ianuarie 2009, în preziua împlinirii a 150 de la Unirea Principatelor Române, la spectacolul de teatru și muzică clasică “Basarabia- Dor de Libertate” ce va avea loc la Sala Dalles, începând cu orele 18.00.

Din program: piesa de teatru “Căldură Mare” de I.L. Caragiale și lucrări pentru pian, vioară și jazz din repertoriul românesc și internațional, precum și recitări de poezii aparținând regretatului poet Grigore Vieru. Artiștii au vârste cuprinse între 10-14 ani și sunt elevi ai Liceului de Muzică “Dinu Lipatti” și ai Colegiului German “Goethe”.

Concertul se desfășoară sub egida campaniei “Basarabia-Pământ Românesc”, campanie de informare începută în 2006. Scopul campaniei este de a oferi cetățenilor români, prin intermediul portalului www.romanism.net, accesul la informații reale referitoare la românii basarabeni, informații la care accesul a fost practic imposibil în perioada comunistă dar care, din păcate, nu au fost oferite decât parțial și uneori trunchiat chiar și în anii de după căderea URSS.

Organizatorii campaniei sunt Grupul de Acțiune NOII GOLANI, sprijiniți de Asociația 21 decemcrie 1989, Asociația Foștilor Deținuți Politici din România și Institutul Frații Golescu pentru relația cu românii din afara granițelor.

Intrarea este liberă iar în cadrul spectacolului doritorii vor putea dona CD-uri cu muzică românească și cărți scrise în limba română, materiale ce vor ajunge la Hagi Curda, sat din Sudul Basarabiei, ce aparține de Ucraina, localitate unde organizatorii campaniei încearcă să realizeze o bibliotecă

Persoană contact:
George Simion
Telefon: 0743.355.150 E-mail: atitudine@noiigolani.ro

A doua excursie la Iași (1)

Sigur vă amintiți de data trecută când am fost la Iași. În caz că nu, vă reîmprospătez memoria: Excursie la Iași (5 părți)

Nu, nu m-am învățat minte. Și nici nu cred că am să mă învăț de curând.

— asta am scris pe 9 decembrie 2008… — deși s-au mai întâmplat chestii de atunci, voi încerca să povestesc cum gândeam în acel moment (dacă mai țin minte :P )

Cum s-a întâmplat? Mergeam spre București, și mi-am propus să mă opresc pe la Iași vreo două zile, să mai stau puțin cu niște prieteni și să o văd pe ea, fata de la Iași.
Dar, ca și prima dată, n-am vrut să-i spun că vin. *

Acum fac o scurtă paranteză, ca să pot continua povestirea: prima dată, în februarie, venise prietenul ei în vizită la Iași exact în ziua când ajunsesem eu.

* Dar dimineață am vorbit cu ea pe messenger… și mi-a spus că a venit din nou ăla (doar că acum nu mai erau împreună). Atunci i-am zis… “știi, azi vin și eu :)

Și dus am fost… :)

Chitară – ziua 8, lecția 2

Chitara mea a fost stricată pentru două zile, pentru că am căzut din pat în timp ce dormeam și am dat cu piciorul peste ea. S-a deranjat ceva pe dinăuntru, și la vibrația corzii Sol mai scotea un zgomot asemănător cu cel scos de cha-cha. Inițial nu mi-am dat seama, dar de îndată ce am perceput eroarea, mă termina psihic și mă împiedica să cânt. Îi mulțumesc lui Andrei pentru că mi-a reparat-o aseară :)

Oricum, am ajuns în ziua a opta de studiu, după calendar. Buricele degetelor de la mâna stângă mi s-au întărit destul de tare și nu mă mai doare foarte tare când apăs corzile.

Acum învăț să schimb diferite acorduri între ele. Dar e plictisitor. Așa că mă uit pe câte site-uri cu tab-uri și îmi caut acolo piese pe care să le fredonez. Am găsit aseară Când te scuturi de zăpadă – Mihai Mărgineanu, foarte faină piesa și numai bună pentru învățat (părerea mea).

Cum o cânt eu nu este bine, nu am pretenția asta. Mărgineanu face ciupeală, eu fac bătaie. Nu am un ritm bine definit, deci nu este mare lucru. Doar că mă ajută să învăț schimbarea acordurilor.

[media id=162 width=500 height=395]

Acum… how it’s made? :P

Continue reading ‘Chitară – ziua 8, lecția 2’

Chitară – lecția 1

Așa cum v-am promis, am să încerc să fac un fel de lecții, în care prezint exact ce învăț eu :) Prima lecție am înregistrat-o acum vreo cinci zile, dar am uitat să o public.

[media id=161 width=500 height=395]

Bătaia și ciupeala trebuie făcută pe acordurile de pe pagina asta, ca să împuști doi iepuri dintr-un foc. Pentru mișcarea în jos se folosește unghia degetului arătător, iar pentru mișcarea în sus se folosește unghia degetului mare.


Model găsiți aici.

Acordurile sunt scrise în felul următor: bara din stânga reprezintă capătul grifului, linia de sus reprezintă cea mai subțire coardă, iar linia de jos cea mai groasă.

Succes!

Aventură culinară: fasole cu cârnați

La cererea marelui public, împărtășesc pe blog rezultatul experienței mele culinare de astăzi, și anume fasole cu cârnați. Cu toate că din poză nu vă puteți da seama, vă asigur că a ieșit foarte bun :D


Rețeta nu v-o zic, că-i secretă :)) I’m evil :P

Chitară – ziua 3

Bun… în a treia zi de studiu, a patra zi de când am chitara (adică ieri, 15.01), iată ce știam să fac:

[media id=159 width=500 height=395]

Știu, e proastă calitatea sunetului, pentru că e prost microfonul. Aveam altul mai bun, dar nu știu unde-i. Dați mai tare, că se aude :)
Pentru cei interesați, am făcut fiecare acord de pe foaia asta, bătaie (săgețile) și ciupeală.


Am decis să mă înregistrez o dată la câteva zile, în primul rând pentru mine, să-mi pot urmări evoluția. Pun și pe blog, pentru oricine altcineva ar fi interesat :)

Și m-am mai gândit la o chestie… să fac un fel de lecții. Adică exact ce învăț eu să învăț și pe alții. Să vedem ce va ieși :)

Creme de vânzare

Vinde o gagică creme Vichy Normaderm : crema hidratantă, cremă de noapte și gel de curățare, 50 RON bucata.

http://www.pcfarm.ro/produs/1604/VICHY-NORMADERM-CREMA-HIDRATANTA
http://www.pcfarm.ro/produs/1988/Vichy-Normaderm-Nuit—crema-crono-activa-pentru-noapte,-antiimperfectiuni
http://www.webfarm.ro/products-page?product_id=211

Mail: eu_ral [at] yahoo.com