Chitară – ziua 8, lecÅ£ia 2

Chitara mea a fost stricată pentru două zile, pentru că am căzut din pat în timp ce dormeam şi am dat cu piciorul peste ea. S-a deranjat ceva pe dinăuntru, şi la vibraţia corzii Sol mai scotea un zgomot asemănător cu cel scos de cha-cha. Iniţial nu mi-am dat seama, dar de îndată ce am perceput eroarea, mă termina psihic şi mă împiedica să cânt. Îi mulţumesc lui Andrei pentru că mi-a reparat-o aseară :)

Oricum, am ajuns în ziua a opta de studiu, după calendar. Buricele degetelor de la mâna stângă mi s-au întărit destul de tare şi nu mă mai doare foarte tare când apăs corzile.

Acum învăţ să schimb diferite acorduri între ele. Dar e plictisitor. AÅŸa că mă uit pe câte site-uri cu tab-uri ÅŸi îmi caut acolo piese pe care să le fredonez. Am găsit aseară Când te scuturi de zăpadă – Mihai Mărgineanu, foarte faină piesa ÅŸi numai bună pentru învăţat (părerea mea).

Cum o cânt eu nu este bine, nu am pretenţia asta. Mărgineanu face ciupeală, eu fac bătaie. Nu am un ritm bine definit, deci nu este mare lucru. Doar că mă ajută să învăţ schimbarea acordurilor.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Acum… how it’s made? :P

Piesa are trei acorduri:

|—|—|  sunt tastele pe chitară, de la stânga la dreapta, spre corp;
<1>,<2> etc sunt degetele mâinii stângi, începând cu arătătorul;
O      este o coardă liberă;
X      este o coardă ce nu trebuie pusă în vibraţie la executarea acordului;

Eu am făcut LA major folosind degetele 1, 2 şi 3, pentru a schimba uşor acordul în RE major (inelarul rămâne pe aceeaşi coardă, dar translează o tastă). Trecerea din RE major în MI major se face prin translaţia degetului arătător. O să fie destul de uşor :)

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

5 Responses to “Chitară – ziua 8, lecÅ£ia 2”


Leave a Reply

You must login to post a comment.
Apasă repejor aici ca să vezi lovingvama cum trebuie. Apasă aici să intri în rând cu lumea bună, folosind FirefoxX