Concert: Basarabia – dor de libertate

Organizatorii campaniei de informare Basarabia-Pamânt Românesc au plăcerea să vă invite vineri, 23 ianuarie 2009, în preziua împlinirii a 150 de la Unirea Principatelor Române, la spectacolul de teatru și muzică clasică “Basarabia- Dor de Libertate” ce va avea loc la Sala Dalles, începând cu orele 18.00.

Din program: piesa de teatru “Căldură Mare” de I.L. Caragiale și lucrări pentru pian, vioară și jazz din repertoriul românesc și internațional, precum și recitări de poezii aparținând regretatului poet Grigore Vieru. Artiștii au vârste cuprinse între 10-14 ani și sunt elevi ai Liceului de Muzică “Dinu Lipatti” și ai Colegiului German “Goethe”.

Concertul se desfășoară sub egida campaniei “Basarabia-Pământ Românesc”, campanie de informare începută în 2006. Scopul campaniei este de a oferi cetățenilor români, prin intermediul portalului www.romanism.net, accesul la informații reale referitoare la românii basarabeni, informații la care accesul a fost practic imposibil în perioada comunistă dar care, din păcate, nu au fost oferite decât parțial și uneori trunchiat chiar și în anii de după căderea URSS.

Organizatorii campaniei sunt Grupul de Acțiune NOII GOLANI, sprijiniți de Asociația 21 decemcrie 1989, Asociația Foștilor Deținuți Politici din România și Institutul Frații Golescu pentru relația cu românii din afara granițelor.

Intrarea este liberă iar în cadrul spectacolului doritorii vor putea dona CD-uri cu muzică românească și cărți scrise în limba română, materiale ce vor ajunge la Hagi Curda, sat din Sudul Basarabiei, ce aparține de Ucraina, localitate unde organizatorii campaniei încearcă să realizeze o bibliotecă

Persoană contact:
George Simion
Telefon: 0743.355.150 E-mail: atitudine@noiigolani.ro

7 Responses to “Concert: Basarabia – dor de libertate”


Leave a Reply

You must login to post a comment.