Oranj – serviciul de relații cu clienții

Știu că e foarte mare probabilitatea ca niciodată să nu citească cineva de la Orange ce scriu eu aici, dar încercăm…

Am o mare problemă cu serviciul clienți. De fapt, am mai multe probleme :)

Dacă vă aduceți aminte, mai demult era tasta 0 în meniul principal pentru a intra în vorbă cu un operator. La un moment dat, au zis ei că pentru gestionarea mai bună a apelurilor, scot tasta 0 din meniul principal și o bagă prin submeniuri, ca să te ajute cineva special pentru problema pe care o ai. Asta ar însemna alocarea unor operatori pentru fiecare submeniu în parte.

Și cum eram sigur că asta e doar o vrăjeală ieftină, o întreb în seara asta pe o domnișoară: “Auz’, prima dată, vreau să-mi zici mie din ce meniu am ajuns la tine”. Ea… “Păi de unde să știu eu din ce meniu ați ajuns?”. Hop, deci tot îi la grămadă, doar că acum accesul în grămadă se face structurat, nu așa… alandala. Că suntem serioși, ce naiba?

Mai pe românește, serviciul ăsta clienți e făcut special să pierzi timpul. Apelul meu din această seară a durat doar 7min 21s, pentru că cine naiba sună vineri seara?? :)) Lumea se petrece, deci ei nu-s ocupați.

Cu toate astea, am fost nevoit să ascult ceva ce deja știam, și anume că pot să fac diferite chestii din WebCare și Webshop, dar tre’ să-și facă și ei reclamă. Apoi am dat pe meniul 2, ăla cu abonamente și am apăsat 0 cu încredere. Cân’ colo, o ia de la început. Stau și ascult acolo toate chestiile… la sfârșit “apasă asterix să te întorci”. Băăă, vreau la operator!!

Ascult de data asta tot meniul principal, și apăs 7, cred, la mișto. Bag repede 0, nu merge. Apăs 2. Apăs 0. Sună! În sfârșit, am ajuns!!

Nenii ăștia de la Orange nu știu că timpul costă bani, iar eu poate am treburi mai importante de făcut decât să vorbesc cu roboții lor?? Uhm, și să nu mai zic de Vodafone la care n-am reușit nicicum să vorbesc cu un operator, după vreo două conversații de juma’ de oră cu robotul.

Gata, că m-am săturat de ei.

1 thought on “Oranj – serviciul de relații cu clienții

 1. mika

  Imi pare rau sa te dezamagesc dar probabilitatea ca un operator orange sa citeasca acest post este una foarte mare!
  Meniul prin care poti intra in legatura cu un operator difera de fiecare data prin urmare nu iti “putem” oferi o “scurtatura”. Pentru tine 7 minute inseamna bani,dar eu zic ca dava vrei sa te informezi nu mai conteaza timpul.Pentru operatorii 7 minute inseamna 5 apeluri medii sau unul lung venit din partea unui utilizator pornit sa nu inteleaga ca i se spune si sa faca scandal(pentru ca deh traim in Romania si este foarte frumos sa tipam in loc sa vorbim frumos).”Ei” nu stau sa se petreaca pentru ca nu au timp,sunt ocupati sa isi beleasca ochii intr-un monitor pentru a te ajuta pe “tine”!!
  Ai fi surprins sa afli ca 7/7 si 24/24 suna constant utilizatori care vor sau nu informatii relevant,nu exista nici un minut liber.Crede-ma ca atunci cand un operator aude”..auzi in primul rand…” il irita atat de mult incat ti-ar inchide apelul pe loc.Fi dragut si prezinta-te,fa dovada de cei 7 ani de acasa,indiferent daca la vreo 3 ani ai ramas corigent
  Este usor sa vorbesti in necunostiinta de cauza,du-te tu intr-un Call Center sa vezi cum este si dupa aia comenteaza despre operatorii unui Call Center:)

  Don’t blame me,it’s just my opinion!

Leave a Reply