Leapșă “internațională”

AIESEC organizează luni, 16 martie, Global Village și cu această ocazie lansează o leapșă: fă-ți o țară așa cum vrei tu. Alege-i un nume, o limbă, un sport național, o mâncare tradițională și orice altceva mai vrei tu. Vrei să ai cea mai spectaculoasă țară? Vino luni în Piața Revoluției să îi adaugi ingrediente din 46 de țări diferite.

Ä‚sta e contextul. Eu am primit-o de la Dani.

Țara mea ar fi regat. Regatul Monstrului cu patru ochi, condus, desigur, de monstrul cu patru ochi. Stați liniștiți, în caz de i se întâmplă ceva conducătorului, se va găsi foarte repede un înlocuitor. Va fi o bătălie între monștrii cu patru ochi pentru preluarea puterii.

Se va vorbi limba română, desigur. Pentru că limba asta îmi place mie, pentru că nu degeaba o susțin și militez (cam în surdină, din păcate) pentru o limbă română curată, vorbită și scrisă corect (cu diacritice, da? altfel e o altă limbă pe care puteți voi s-o inventați).

Sportul național va fi înotul. N-ar vrea nimeni să fie rege peste un popor gras și bolnav. Și astfel scăpăm și de veșnicul fotbal însoțit de bere și semințe.

Mâncarea tradițională nu ar exista. Dar regatul ar fi foarte vestit pentru codul făcut în vin (așa cum îl face mama :D )

Vor fi interzise genurile “muzicale” nemuzicale… adică tot ce nu are o linie melodică și conține bubuieli excesive și efecte repetate la nesfârșit. Vrem muzică, nu zgomot.

Omul va fi cel mai bun prieten al omului.

Asta ar fi țara mea, regatul meu. A ta cum ar fi? Ariel? Ștefun? Lisa? Carina? Marian?

5 thoughts on “Leapșă “internațională”

  1. Pingback: vorbele mele » leapsa internationala

  2. Pingback: Leapşă InternaÅ£ională! « Trouble Is A Friend

Leave a Reply