Ion Dolănescu, odihnească-se în pace

Da, pentru că a murit ieri, la doar 65 de ani, vreau să vă împărtășesc două melodii de-ale sale.

Când am citit pe twitter că Ion Dolănescu a murit, nu-mi venea să cred. Prima reacție a fost să intru pe un site de știri să văd dacă e adevărat…
Băi, eu am crescut pe muzică populară, iar pe a lui îndeosebi. Era o apariție foarte frecventă în programele de muzică populară ale Radio Iași, așa că dispariția sa mi-a lăsat un fel de gol, m-a făcut să simt o emoție în centrul pieptului (despre care v-am mai spus că e dovada pentru care cred că există ceva mai presus de existența noastră fizică).

Prima piesă, S-a pus luna-n cireșar, este în duet cu Maria Ciobanu, fosta lui nevastă. Știu că după ce s-au despărțit au fost certați foarte mult timp și abia acum câțiva ani s-au reîntâlnit, la insistențele lui Ionuț Dolănescu. Eu cred că iubirea dintre ei doi nu s-a stins și asta se poate vedea și în înregistrările făcute după împăcare.
Oricum, super piesa. Îmi place foarte foarte mult.

A doua din micuțul playlist este Drumul gării din Beclean, în duet cu Tiberiu Ceia. Motivul pentru care am ales-o este simplu: îmi accentuează dorul pe care i-l port Ardealului, de fiecare dată când o ascult. “Drumul gării din Beclean… și-o fată de ardelean” \:D/

Ion Dolănescu n-a fost chiar ușă de biserică toată viața lui, dar în ultimul timp s-a mai schimbat. Oricum, despre morți, numai de bine. Să ne amintim cu drag de muzica lui!

4 thoughts on “Ion Dolănescu, odihnească-se în pace

Leave a Reply