Eu, ignorantul

Asta sunt eu, un ignorant. Altfel nu-mi explic ce s-a întâmplat astăzi.

A venit Ștefan în vizită și a intrat pe balcon (nu știu exact din ce motiv) și mi-a zis… “Mă, da’ florile astea le mai uzi vreodată, că aici la tine în balcon e ca-n deșert!”.
Eu, destul de confuz… “Care flori?!”

Astăzi am văzut pentru prima dată în 5 luni de zile că am flori. Și chiar acum vreo săptămână mă gândeam “În casa asta nu este nicio floare. Poate ar trebui să-mi cumpăr una să am grijă de ea, să capăt puțină responsabilitate.”

Și nu e ca și cum n-aș fi fost niciodată pe balcon. Acolo întind rufele, care ajung să stea destul de aproape de flori. Dar nu le-am văzut niciodată. Extrem de surprinzător, doar una era moartă. Una se ține chiar bine, iar celelalte o duc cam rău, dar trăiesc. Nu pot să-mi explic cum au supraviețuit atâta timp fără apă.

De azi înainte am să le ud, pentru că sunt un exemplu al supraviețuirii în condiții foarte proaste. Singura problemă e că nu prea știu cum să le fac… să nu le înec. :)

4 thoughts on “Eu, ignorantul

 1. anonim

  Ce flori frumoase! Daca nu le-ai udat atatea luni, sunt foarte rezistente.
  La fel de rezistente sunt si urechile tale, dupa atatia ani de cand nu ai mai fost tras de ele, trebuia sa il pui pe Stefan sa-ti dea o urecheala buna pentru ca ai neglijat florile! hehe
  Iti place zona unde locuiesti?

 2. fbogdan1988

  Florile din pozele tale imi aduc aminte din perioada in care stateam cu parintii in Brasov. Avem flori peste tot in balcon si mama se ingrijea de ele. Le mai udam si eu din cand in cand. Insa dupa ce ne-am mutat la tara, nu am mai avut flori in astfel de ghiveciuri. Le cultivam in gradina. Aproape uitasem de florile din ghiveci. Credeam ca nu se mai poarta.

  fbogdan1988 a mai scris: Sport & Jurnal & News – la primul parteneriat

 3. sandy

  uite…poti incerca la aia mov sa tai un lastar(ca se usuca se la radacina spre margine). Lastarul tre sa il tai cu un nod fara frunza dar viguros. O pui intr-un pahar cu apa, la soare si o sa faca mustati in scurt timp. Dupa aceea il plantezi alaruri de celelale care nu sunt uscare. Inca un sfat. Curata frunzele uscate la flori(daca tot te gradinaresti acu ;) ) si mai e o chestie la ficusul ala mare: poti sa ii stergi frunzele cu o caropa inmuiata in putina bere pentru ca ii dau stralucire. Uda florile cand vezi ca pamantul e uscat cat de cat….la vreo 2-3 zile…la vara le uzi putin mai des. Nu le pune foarte multa apa. Spre norocul tau, florile pe care le ai nu sunt pretentioase si rezista . La muscata poti avea surprize de flori daca o ingrijesti:)

  Le-ai uitat 5 luni pe balcon? Cum au supravietuit iarnii? oricum…iarna se uda rar..

  Sper ca nu te-am speriat

  sandy a mai scris: Have you ever”¦

Leave a Reply