Monthly Archive for April, 2009

Încă o chitară

Acum vreo lună a sosit în România, dar eu am pus mâna pe ea abia când am ajuns acasă, în vacanța de Paști.

Îmi pare rău că n-am prezentat-o până acum, dar poate că niciodată nu e prea târziu :)
Chitara este Fender Squier Affinity, lucrată foarte frumos și de culoare sun-burst. Am denumit-o Tanța :D
Am și un amplificator frumușel la ea, de 34W, marca Roland.

Și bonus, un mic demo. După ce am fost întrerupt de vreo 5 ori din înregistrat, a ieșit ce a ieșit… sper că rezonabil, măcar.

Înflorit-a ruguțu

[media id=193 width=500 height=395]

Olimpiadele Comunicării 2009 – ziua 2 a conferințelor

Motto: Când aud expresii de genul “un lesson”, îmi vine să mă dau cu capul de pereți!! Mai scutiți-mă, băi comunicatorilor!

Laborator de disecție – PR comercial vs. comunicare politică

A prezentat don’șoara Hortensia Năstase foarte frumos campania aceea Rexona cu porcușorul care le miroase gagicelor la subraț, pornind de la ideea că româncele o fac de 5 ori mai rar decât englezoaicele. “Transpirația strică reputația”, probabil vă amintiți.
A povestit că în comunicatul de presă privind lansarea deodorantului au manipulat ziariștii spunându-le că lansează un nou tip de parfum care nu poate fi acoperit și își modelează mirosul după pielea fiecăruia. Așa că s-au strâns foarte mulți să vadă minunea: transpirația.

Andrei Stoiciu a analizat campania electorală a lui Obama și a concluzionat că asta se poate face oriunde, dar trebuie foarte multă muncă.

Povești din campanie – ce-am învățat din primul vot uninominal?

A fost faină discuția cu politicienii. Cred că am avut câte ceva de învățat și au reînnăscut în mine sentimente de simpatie politică. Vom vedea ce va fi, poate voi povesti altă dată despre trecutul meu politic :D
Un moment cheie a fost la început, când Bogdan Olteanu a aruncat pe jos foaia cu numele lui Victor Ponta, la auzul veștii că nu mai poate să ajungă. La câteva minute după acest gest, a părăsit și el conferința și nu a mai revenit. Mă gândeam la un moment dat să mă ridic și să arunc și eu pe jos foaia cu numele lui… cred că ar fi fost extra fun :))

Bogdan Ciucă (PC), Ludovic Orban (PNL), Adriana Săftoiu (PNL), Victor Ciutacu și Roberta Anastase (PDL)

Drumuri de carieră într-o agenție de comunicare

Aici mai toți invitații au prezentat cam aceleași chestii, cu puține particularități. Pentru cei interesați de o carieră în așa ceva, cred că le-a prins bine. Poate și mie :)
Continue reading ‘Olimpiadele Comunicării 2009 – ziua 2 a conferințelor’

Olimpiadele Comunicării 2009 – ziua 1 a conferințelor

Astăzi am participat la cele trei conferințe din cadrul primei zi:

Laborator de disecție: advertising comercial vs. advertising social
Managerii despre CSR: ce mai înseamnă responsabilitatea într-o perioadă de criză?
Cele mai eficiente metode de a comunica prin new media

Nu mi-am notat nimic, așa că nu prea am de povestit nimic :)) A fost puțin plictisitor pe alocuri, dar interesant per total. Cred că în zilele următoare vor apărea pe site prezentările de la toate conferințele.

Știu, cam neinteresant. Dar nu-mi fac probleme, pentru că cei interesați nu așteaptă să citească pe bloguri despre ce s-a întâmplat, ci merg chiar ei să ia parte la discuție :)

Continue reading ‘Olimpiadele Comunicării 2009 – ziua 1 a conferințelor’

Ne-am cutremurat, deci…

După cum bine știți, aseară ne-am zdruncinat puțin. Iată ce spune Institutul Național pentru Fizica Pământului:

In ziua de 25 aprilie 2009 ora 20:18:48 (ora Romaniei) s-a produs un cutremur de magnitudine 5.1 (pe scara Richter) la adancimea de 100 km in zona Vrancea. Cutremurul a fost simtit cu intensitatea V in zona epicentrala si cu intensitatea III-IV in zona orasului Bucuresti. Cutremurul a fost resimtit de asemenea pe o arie intinsa inspre nord est (Iași, Chișinău) si sud vest (Pitești, Craiova si chiar in Bulgaria).

Pentru distributia frecventa de aparitie – magnitudine tipica zonei seismice vrancene, seismele de magnitudine de peste 5 au o perioada medie de repetare de 2 – 3 ani. In ultimii 10 ani au fost generate urmatoarele cutremure cu magnitudine mai mari de 5:

1999/04/28 08:47 h = 151 km, M = 5.3

2000/04/06 00:10 h = 143 km, M = 5.0

2004/10/27 21:47 h =  99 km, M = 6.0

2005/05/14 01:53 h = 148 km, M = 5.1

In general socurile vrancene de adancime intermediara au replici semnificativ mai putine comparativ cu socurile din crusta si de marime semnificativ mai mica fata de marimea socului principal. De aceea, pentru evenimentul din 25 aprilie probabilitatea producerii unor replici care sa fie simtite este extrem de mica.

Eu stăteam pe scaunul de la calculator… și când am auzit vuietul acela specific cutremurelor și am simțit cum se mișcă blocul, m-am căcat pe mine de frică, mi s-a uscat instantaneu gura și mă gândeam cum să ajung mai repede sub tocul ușii de la intrare. De data asta am avut noroc, pentru că abia ce am reușit să mă ridic de pe scaun și s-a și terminat. Cred că intensitatea maximă pe care am resimțit-o a durat între 1-2 secunde.
Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă adăpostesc sub tocul ușii de la intrare. Am văzut că nu se mai întâmplă nimic, m-am întors în cameră și am pus chitarele în huse și le-am ferit de obiecte care ar fi putut să cadă pe ele. Apoi a trebuit să plec la gară și am luat-o și pe Hope cu mine :D

De ce sunt îngroșate cele două cutremure din lista de mai sus? Pentru că sunt primele două din viața mea…

În 2004 s-a întâmplat exact după petrecerea de Haloween, iar eu stăteam cu un coleg de liceu cu fundul pe un gard și împărtășeam impresii despre jocuri de strategie. S-a auzit un vuiet sinistru, a început să se miște gardul, am crezut că bate vântul… apoi am auzit vase care se spărgeau prin casele oamenilor (care stăteau în blocuri cu 4 etaje) și ne-am speriat amândoi și am fugit în mijlocul drumului. Cred că mama l-a simțit tare de tot la etajul 6, eu am avut noroc că eram pe-afară.
Oricum, cutremurul a fost nașpa. A durat și destul de mult timp (cred că vreo 10 secunde) și a fost foarte puternic: 6 grade înseamnă muuult.

În 2005 stăteam tot la calculator, și aveam un birou șubred de tot… care a început să se miște dintr-o parte în alta. Atunci primul instinct a fost să țin monitorul CRT de 19″ de atunci să nu cadă :) Oricum, a fost destul de slăbuț, că s-a terminat repede.

Din experiența mea de până acum la capitolul cutremure, trag concluzia că sunt cu atât mai devastatoare cu cât țin mai mult. Cum ar veni unul de 6 grade dar foarte scurt ar fi mai lejer decât unul 5 grade mai lung :) Dar e doar o părere personală, nu știu dacă e adevărat.

– Va urma –

(fără)

E bine acasă. Nu prea am timp să stau la calculator, drept urmare nu scriu nici pe blog. :)

Vă doresc un rest de vacanță plăcută!

Learning guitar to get laid

Psaico mă întreba dacă eu de asta învăț să cânt la chitară :))
Urmăriți un filmuleț foarte tare de la CollegeHumor:

[media id=192 width=640 height=384]

Acorduri barate

Acum câteva zile am luat decizia să mai evoluez puțin în studiul chitarei, așa că am început să repet acorduri barate.

Problema mea nu era ținerea lor corectă, ci poziționarea într-un timp suficient de scurt încât să nu-mi strice muzica :) Uneori îmi iese mai bine, alteori mai rău… în înregistrările de mai jos e un nivel mediu, dacă ar fi să pun pe o scară a corectitudinii și vitezei (cred).
Oricum, ideea e să urmăresc progresul :D

Veți vedea câte un mostră din What’s up și Blowin’ the wind, în care folosesc Si minor (Bm), respectiv Fa minor diez (F#m).

Plantare la Snagov cu “Mai mult verde”

Duminica trecută am fost la Snagov la o plantare de stejari organizată de asociația Mai mult verde.

Am ajuns la 8 dimineața în Piața Revoluției, de unde am plecat cu microbuzele către Snagov, pe la 8:30. Cred că au fost în jur de 100 de persoane din 200, câte știam eu că ar trebui să fie.
Nu sunt foarte multe de spus, doar că m-am simțit foarte bine și am să mai merg și cu alte ocazii.

Echipa din care am făcut parte, însumând 4 oameni, a plantat mai mult de o sută de puieți, ceea ce e o performanță remarcabilă.

Vă las cu pozele :)

În timp ce primeam indicații despre ce și cum avem de făcut

Continue reading ‘Plantare la Snagov cu “Mai mult verde”’

Basarabia – pământ românesc

UPDATE! De la noii golani:

Membri ai grupului nostru au incercat noaptea trecuta sa treaca Prutul. Granita este inchisa.
Frati ai nostri au fost arestati noaptea trecuta. Nu stim nimic despre ei.
Drept urmare: facem un apel la toti romanii, din orice oras ar fi ei: IESITI IN STRADA. CAT MAI MULTI, CAT MAI DECISI. Trebuie sa ne aparam fratii cum putem.

La Bucuresti, va fi iar ora 20.00 in Piata Universitatii. Restul oraselor sunt rugate sa se organizeze cat mai bine pentru a transmite urmatoarele cereri:

1. Presedintele Romaniei , Guvernul si Parlamentul Romaniei sa condamne, in cursul zilei de astazi, actele de diversiune si reprimare sangeroasa a manfestantilor anticomunisti din Republica Moldova.
2. Romania, ca stat membru al Uniunii Europene, sa solicite Parlamentului European si Comisiei Europene adoptarea unei pozitii ferme in vederea organizarii de alegeri cu adevarat libere, care sa conduca la decomunizarea Republicii Moldova.

Ascultați melodiile din playlist-ul de mai jos

Foto: Gleb Garanich / Reuters

Haideți să fim puțin serioși: Republica Moldova nu există decât ca o invenție a rușilor. La fel și limba moldovenească și cred că mai pot fi date și alte exemple.

Mie mi se pare remarcabil că după atâția ani de dominație rusească, ce a implicat strămutarea unui număr mare de ruși pe teritoriul Moldovei, folosirea frecventă a limbii ruse pe diferite canale de comunicare, inventarea limbii moldovenești sau orice alte măsuri luate în direcția anti-românismului, încă mai există oameni care se simt români și cred în spiritul naționalist român.

Ieri, basarabenii s-au trezit puțin și au luat atitudine față de nedreptățile pe care le trăiesc. Îi admir pentru asta, dar nu știu dacă finalul acțiunilor de la Chișinău vor avea un final fericit.

Eu, personal, îmi doresc UNIREA. Am afirmat asta în repetate rânduri… Totuși, nu cred că se va întâmpla asta (cel puțin nu acum).

– Europa nu are niciun interes în a susține această unire pentru că este împotriva intereselor Rusiei, de ale cărei resurse naturale depinde destul de mult;
– în Transnistria sunt mobilizate armate rusești, care ar putea oricând să intervină sângeros în suprimarea acțiunilor protestatare;
– alegerile “libere” de pe 5 aprilie sunt considerate corecte de către O.S.C.E. (și cine le-or mai supraveghea). Astfel, ei condamnă manifestările violente de ieri și îndeamnă la calm. Ce ușor e să închizi ochii și să te faci că plouă, nu? Ce-i interesează că oamenii ăia suferă de pe urma regimului comunist instaurat, de fapt, în mod ilegitim?
Ä‚știa nu dau doi bani pe oameni, decât în cazul în care urmăresc anumite interese (ceea ce nu e cazul, acum);
– în cazul unirii, România ar deveni o forță prea mare în Balcani, ceea ce nu s-a dorit niciodată;

Astea ar fi câteva chestii la care mă gândesc acum. Dar impedimente mai sunt. În plus, nu-i ușor de realizat o unire, pentru că implică o serie de schimbări majore la nivel administrativ, economic, de infrastructură ș.a.m.d. E foarte mult de muncă pentru a face din două state de drept unul singur.

Dar merită!

Sper să ajung să trăiesc să văd România Mare.

Târgul educației 2009

A fost organizat, ca de obicei, la sediul Facultății de Drept, între 3-5 aprilie.

Eu am fost sâmbătă, pe 4. În mare, nu mai e ce a fost. Nema distracție, nema oameni mulți și entuziaști.
Am înțeles că vineri ar fi fost ceva mai grozav la standul nostru. Așa o fi fost, dar când am mers eu era o plictiseală și o liniște totală (la FJSC, zic).

În rest, târgul ăsta începe să mă cam lase rece. Fiecare își aduce boxe tot mai mari și setează volumul tot mai tare. În curând va ajunge un tărăboi de nu va mai merge nici naiba.
Oameni buni, trăim în niște vremuri în care ne remarcăm prin inteligență nu prin zgomote cât mai puternice.

Nu știu dacă voi mai merge la anul. Mi-au plăcut din nou cei de la fizică și cred că au fost cei mai atractivi de pe-acolo. Studenți de treabă și dornici să explice toate șmecheriile pe care le aveau pe-acolo, plus două chitare la care se mai cânta din când în când… Atmosferă faină, demnă de apreciat.

Au avut becul de anul trecut:

Este un bec obișnuit, alimentat la 7000 V (parcă așa). Aș da mai multe detalii, dar nu cred că mai țin minte prea bine și nu vreau să spun prostii.
Au avut și unul fabricat industrial, pe același principiu, dar cu un gaz diferit înăuntru care dădea efectul acela roșu.

Încă ceva foarte fain, un laser care trece prin apă și se refractă lumina exact pe cursul apei. Cică ăsta e și principiul fibrei optice.

Continue reading ‘Târgul educației 2009’

Și au fost frânturile

Ale Cristinei, desigur. (evenimentul a fost anunțat aici)

Mă așteptam să fie frumos, dar așteptările mi-au fost întrecute. Cred că înregistrările spun totul. Îmi pare rău că n-am avut prea multă memorie… :( Pentru cine vrea mai multe detalii (adică multe de tot), poate să citească pe sareaînbucate.

Vedeți că sunt 3 filmulețe!!

Continue reading ‘Și au fost frânturile’