Olimpiadele Comunicării 2009 – ziua 2 a conferințelor

Motto: Când aud expresii de genul “un lesson”, îmi vine să mă dau cu capul de pereți!! Mai scutiți-mă, băi comunicatorilor!

Laborator de disecție – PR comercial vs. comunicare politică

A prezentat don’șoara Hortensia Năstase foarte frumos campania aceea Rexona cu porcușorul care le miroase gagicelor la subraț, pornind de la ideea că româncele o fac de 5 ori mai rar decât englezoaicele. “Transpirația strică reputația”, probabil vă amintiți.
A povestit că în comunicatul de presă privind lansarea deodorantului au manipulat ziariștii spunându-le că lansează un nou tip de parfum care nu poate fi acoperit și își modelează mirosul după pielea fiecăruia. Așa că s-au strâns foarte mulți să vadă minunea: transpirația.

Andrei Stoiciu a analizat campania electorală a lui Obama și a concluzionat că asta se poate face oriunde, dar trebuie foarte multă muncă.

Povești din campanie – ce-am învățat din primul vot uninominal?

A fost faină discuția cu politicienii. Cred că am avut câte ceva de învățat și au reînnăscut în mine sentimente de simpatie politică. Vom vedea ce va fi, poate voi povesti altă dată despre trecutul meu politic :D
Un moment cheie a fost la început, când Bogdan Olteanu a aruncat pe jos foaia cu numele lui Victor Ponta, la auzul veștii că nu mai poate să ajungă. La câteva minute după acest gest, a părăsit și el conferința și nu a mai revenit. Mă gândeam la un moment dat să mă ridic și să arunc și eu pe jos foaia cu numele lui… cred că ar fi fost extra fun :))

Bogdan Ciucă (PC), Ludovic Orban (PNL), Adriana Săftoiu (PNL), Victor Ciutacu și Roberta Anastase (PDL)

Drumuri de carieră într-o agenție de comunicare

Aici mai toți invitații au prezentat cam aceleași chestii, cu puține particularități. Pentru cei interesați de o carieră în așa ceva, cred că le-a prins bine. Poate și mie :)

Cosmin Ghinea, gândidu-se la Media Pro :P

Adrian Țulucă povestind despre funcția de “account executive”.

Doamne, ce mă mai pot dispera toate denumirile astea din industria comunicării. Nu le suport!

Pentru mai multe detalii, aici.

2 Responses to “Olimpiadele Comunicării 2009 – ziua 2 a conferințelor”


Leave a Reply

You must login to post a comment.