Olimpiadele Comunicării 2009 – ziua 2 a conferinÅ£elor

Motto: Când aud expresii de genul “un lesson”, îmi vine să mă dau cu capul de pereÅ£i!! Mai scutiÅ£i-mă, băi comunicatorilor!

Laborator de disecţie – PR comercial vs. comunicare politică

A prezentat don’ÅŸoara Hortensia Năstase foarte frumos campania aceea Rexona cu porcuÅŸorul care le miroase gagicelor la subraÅ£, pornind de la ideea că româncele o fac de 5 ori mai rar decât englezoaicele. “TranspiraÅ£ia strică reputaÅ£ia”, probabil vă amintiÅ£i.
A povestit că în comunicatul de presă privind lansarea deodorantului au manipulat ziariştii spunându-le că lansează un nou tip de parfum care nu poate fi acoperit şi îşi modelează mirosul după pielea fiecăruia. Aşa că s-au strâns foarte mulţi să vadă minunea: transpiraţia.

Andrei Stoiciu a analizat campania electorală a lui Obama şi a concluzionat că asta se poate face oriunde, dar trebuie foarte multă muncă.

Poveşti din campanie – ce-am învăţat din primul vot uninominal?

A fost faină discuţia cu politicienii. Cred că am avut câte ceva de învăţat şi au reînnăscut în mine sentimente de simpatie politică. Vom vedea ce va fi, poate voi povesti altă dată despre trecutul meu politic :D
Un moment cheie a fost la început, când Bogdan Olteanu a aruncat pe jos foaia cu numele lui Victor Ponta, la auzul veÅŸtii că nu mai poate să ajungă. La câteva minute după acest gest, a părăsit ÅŸi el conferinÅ£a ÅŸi nu a mai revenit. Mă gândeam la un moment dat să mă ridic ÅŸi să arunc ÅŸi eu pe jos foaia cu numele lui… cred că ar fi fost extra fun :))

Bogdan Ciucă (PC), Ludovic Orban (PNL), Adriana Săftoiu (PNL), Victor Ciutacu şi Roberta Anastase (PDL)

Drumuri de carieră într-o agenţie de comunicare

Aici mai toţi invitaţii au prezentat cam aceleaşi chestii, cu puţine particularităţi. Pentru cei interesaţi de o carieră în aşa ceva, cred că le-a prins bine. Poate şi mie :)

Cosmin Ghinea, gândidu-se la Media Pro :P

Adrian Å¢ulucă povestind despre funcÅ£ia de “account executive”.

Doamne, ce mă mai pot dispera toate denumirile astea din industria comunicării. Nu le suport!

Pentru mai multe detalii, aici.

2 Responses to “Olimpiadele Comunicării 2009 – ziua 2 a conferinÅ£elor”


Leave a Reply

You must login to post a comment.
Apasă repejor aici ca să vezi lovingvama cum trebuie. Apasă aici să intri în rând cu lumea bună, folosind FirefoxX