PoliÅ£ia – un instrument de neîncredere

Să vă spun ce-am păţit cu nenii ăştia. Indirect, că eram pieton şi urmăream traficul de pe trotuar :)

Mergeam înspre casă pe minunata mea stradă Baba Novac, care este prevăzută cu scuar de flori pe mijloc şi cu câte două benzi pe sensul de mers.
Maşina poliţiei se deplasa în aceeaşi direcţie ca şi mine, pe banda a doua. În spatele ei, un BMW seria 3. Prima bandă fiind liberă, cel cu BMW-ul alege să depăşească maşina poliţiei, fără să semnalizeze, ca mai apoi să se bage în faţa lor, tot fără să semnalizeze.

Şi-au continuat toţi drumul de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Nu ştiu vouă, dar mie mi se pare în primul rând o nepăsare totală a poliţiei, iar în al doilea rând o nesimţire cruntă a utilizatorului de BMW.

Pentru mine, Poliţia Română e 0. Dacă nu-s şpăgari sunt jegoşi care dau amenzi pentru fapte închipuite, doar ca să-şi facă raţia. Dar asta numai atunci când stau la geană, nicidecum când sunt implicaţi şi ei în trafic.

Şi dacă tot veni vorba de fenomenul ăsta care presupune interzicerea folosirii semnalizării (dacă eşti şmecher, desigur), să vă spun când am văzut un învăţăcel într-ale condusului care a făcut dreapta pe strada mea, fără să semnalizeze, cu instructorul lângă el!!!

Aş avea de adresat nişte cuvinte licenţioase tuturor poliţiştilor proşti care nu ştiu să-şi facă datoria, instructorilor care nu ştiu nici ei să conducă şi celor care dau carnete de conducere pe bandă (să-mi crească şansele de a fi omorât de un prost), dar n-am să fac asta, pentru că nu-i place :)

18 Responses to “PoliÅ£ia – un instrument de neîncredere”


 • Fara spaga nu mai poti faci nimic. Cat despre politisti…asta e cand au chef si vor sa para ca au autoritate declanseaza nu stiu ce campanie cu radare dar fiind mai tot timpul plictisiti, nu isi dau interesul pt ceea ce au ales sa faca.

 • Te-ai gandit ca, daca erau de la politia comunitara, nu aveau absolut niciun drept sa il opreasca?Doar politia rutiera are dreptul de a opri masini in trafic…Cat despre radare sau alte “razii” nu au voie decat daca este campanie la nivel de unitate…adica nu se trezesc doi ca au nevoie de bani, trag pe dreapta si pornesc radaru’ sa mai scoata de una mica. E drept ca sunt spagari si neseriosi si incompetenti….dar asta nu inseamna ca sunt asa intotdeauna! Pici in patima generalizarilor si nu e chiar in regula! Hai, vacanta placuta, Pisi!

  • Nu mai ÅŸtiu ce mamă de poliÅ£ie era. Dar, în cazul în care nu aveau voie să-l oprească, puteau să dea prin staÅ£ie, să-l ia poliÅ£ia rutieră.
   N-am picat în nicio patimă a generalizărilor, vorbeşti tu ca să te alfi-n treabă :)

   • 1. ai vazut prea multe filme!
    2.nu vb. ca sa ma aflu in treaba(“Dacă nu-s ÅŸpăgari, sunt jegoÅŸi care dau amenzi pentru fapte închipuite, doar ca să-ÅŸi facă raÅ£ia”) sunt genul de om care se documenteaza…
    3. @ Edy – e normal sa aiba fiecare departament atributiile lui; este anormal sa nu si le indeplineasca sau sa faca exces de zel (abuzuri in serviciu). Stiu ca majoritatea politistilor sunt niste incompetenti sinistri care de-abia stiu sa scrie un proces-verbal, dar nu pot sa spun cu siguranta ca sunt toti la fel….e aceeasi chestie ca si cu tiganii care fura si cei care nu. Numai ca tiganii nu sunt platiti din banii nostri!!!!:D

    • Å¢ie îţi iese ceva de pe urma pupatului în cur sau o faci de plăcere? :)

     • Da tie ce-ti iese daca arunci cu noroi?

     • sau te deranjeaza ca ii pup pe altii si pe tine nu?/:)

      • Huh? Ceea ce fac eu nu e să arunc cu noroi, ci să prezint niÅŸte fapte, iar concluziile pe care le-am tras despre poliÅ£iÅŸti se bazează pe experienÅ£ele mele în interacÅ£iunea cu ei.

       • Si te-ai gandit ca poate si afirmatiile mele au fost facute pe aceeasi baza? Jesus, doar pentru ca am avut parte in viata mea si de ALTFEL de politisti, nu inseamna ca ii pup in cur si nici ca am ceva cu tine…incercam doar sa iti arat si cealalta fata a problemei….

        • Bine. Thanks, but no thanks :)

        • sorry, am uitat ca dintre toti cei care au acces la blog-ul tau, tu esti cel mai competent…ar trebui sa specifici undeva ca nu accepti opinii contradictorii si ca nu e loc pentru dezbateri!

        • Cât timp vii cu argumente de genu “ai văzut prea multe filme”, s-a terminat orice dezbatere. MulÅ£umesc pentru prezenţă.

        • Din moment ce imi spui ca vb ca sa ma aflu in treaba absolut gratuit, imi permit si eu sa spun ca ai vazut prea multe filme…argumente erau suficiente in primul comment, daca ai fi avut ragazul sa citesti! Pastreaza-ti multumirile pentru cineva care chiar are nevoie de ele!

        • Bine, am să-Å£i explic mai detaliat, pentru că se pare că nu înÅ£elegi.

         1. Primul tău argument a fost de fapt o presupunere pe care ai făcut-o în încercarea de a contrazice ce am spus eu. Ai plecat din start de la ideea că eu aş fi greşit.
         Ţi-am răspuns şi ţi-am dat şi un contraargument.
         2. Ai deviat discuţia la radare şi campanii şi bla-bla.
         3. Ai zis că generalizez.

         În momentul în care tu îmi întorci toate vorbele de parcă eu aş debita numai prostii şi aş trăi pe altă lume (şi tu ai fi cea care ştie dă fapt cum stă treaba), atunci consider că e un atac la adresa mea. Astfel, am ales să te tratez ca atare.

        • 1.Am plecat de la prezumtia ca ai gresit pt ca nu ai specificat ce fel de echipaj de politie era…un detaliu care absolva, PARTIAL, de vina echipajul!
         2. In momentul in care am postat comentariul, mi-am permis sa ma refer la intreaga discutie de pana atunci (vezi comment Musli)
         3. Ai generalizat: “Dacă nu-s ÅŸpăgari sunt jegoÅŸi care dau amenzi pentru fapte închipuite, doar ca să-ÅŸi facă raÅ£ia. Dar asta numai atunci când stau la geană, nicidecum când sunt implicaÅ£i ÅŸi ei în trafic.”
         4.Imi cer scuze ca m-am aprins atat de tare, am uitat ca bloggerii nu au aceleasi responsabilitati ca jurnalistii si ca, prin urmare, anumite aspecte nu le pot fi imputate!

         5. Imi pare rau ca ai luat-o drept un atac personal si te asigur ca scopul nu era acela de a-ti intoarce vorbele, ci de a-ti atrage atentia asupra unor lucruri pe care, de altfel, nu erai obligat sa le surprinzi!

 • @ Angelica – ma dispera chestia asta la maximum… politia rurala, comunitara, rutiera etc… sunt niste incompetenti care nu isi fac treaba, in cele mai multe cazuri (vezi statisticile). Paseaza responsabilitatea de la unu’ la altu’ si sunt platiti din bani de la buget…

 • AI probleme cu politia daca n-ai tupeu sa o masina bengoasa. Cam asta sta treaba la noi.

 • La mine in oras (Codlea) treaba este cam acceasi. Fostii gardien publici, acuma sunt POLITIA comunitara si au niste aere pe ei de zici ca vezi doamne cine-or fi ei. Nu mi se pare legal si normal ca niste ciobani retardati (politia comunitara) sa se bage in trafic. Pentru asa ceva este Politia Rutiera.
  Tu spui ca ar fi putut sa de-a prin statia. Cui sa dea prin statie? Ar fi ajuns tot la departamentul lor si pana anuntau Politia Rutiera inculpatu era deja acasa cu masina in garaj. Deci nu ar fi rezolvat nimic.
  Daca erau de la politia rutiera sunt convins ca soferul era oprit si sanctionat ca astia nu pierd nici o data nimic.

  Daca tot vorbeam de Politia Comunitara. Eu unu nu ii vad rostu. Sa mi-l zica cineva si mie ca sunt putin pe dinafara la faza asta?

  Eu vorbesc din vazute si nu din auzite. Cand e nevoie de ei pe domeniile publice i-ai de unde nu’s. Abia dupa ce se aplaneaza spiritele apar si domnii. Nici o data nu si-au facut simtita prezenta si daca au facut-o au facut-o prin ciobanisme de-a le lor.
  Fac un singur lucru. Se i-au de copii de prin parcuri care merg cu bicicleta seara pe acolo amenintadu-i ca le desumfla rotile.

  Noroc !

Leave a Reply

You must login to post a comment.
Apasă repejor aici ca să vezi lovingvama cum trebuie. Apasă aici să intri în rând cu lumea bună, folosind FirefoxX