Monthly Archives: October 2009

În așteptarea morții lui Gheorghe Dinică

Am să încep citând ce am văzut scris de mult pe o mașină a unei firme de construcții: “Fugi, fugi, vin meseriașii!” Să fie un fel de motto pentru articol :)

După cum am învățat și eu la facultate, în redacțiile de știri sunt vizate persoanele care urmează să dea colțul, și le sunt pregătite articole pentru tragicul eveniment. Când ai aflat că a murit, ai dat publish, vin oamenii și citesc -> faci audiență -> vinzi publicitate -> câștigi bani. Ä‚sta e mersul lucrurilor.

Așa au făcut și cei de la Antena 3, s-au pregătit temeinic pentru momentul morții lui Gheorghe Dinică. Și au făcut un draft, pe care l-au denumit “NU PUBLICA!! A murit Gheorghe Dinică, unul dintre cei mai iubiți actori ai scenei românești!”.


(click pentru mărire)

Doar că, pare-se, cineva nu a fost îndeajuns de perspicac încât să priceapă subtilitatea din “NU PUBLICA!!”.

Domnișoara Nebuloasa Blondă de pe Twitter a citit știrea și a anunțat vestea morții actorului.
Cei de la apropo.ro au găsit informația și au publicat știrea, amintind faptul că este doar un zvon.
Despre mondonews nici nu știu ce să spun. Aceștia au șters articolul, dar din titlul pe care îl avea, http://www.mondonews.ro/Gheorghe-Dinica-a-murit-inmormantarea-maestrului-va-avea-loc-la-cimitirul-Bellu+id-14845.html, se pare că știau deja și unde va fi înhumat cel care urma să fi fost Gheorghe Dinică.

Dragii mei, Gheorghe Dinică nu a murit!  Să-i dorim multă sănătate și însănătoșire grabnică.
Antena 3 angajează editor, fiți pe fază :))

Edit: știrea mondonews era din 25 octombrie. Ei aflaseră chiar din interiorul familiei prețioasa informație.

Cel mai tare banc cu Geoană

La ședința de partid pentru exersarea intelectului Mircea Geoană explică:

– Să presupunem că dl. Ion Iliescu moare. Îl îngropăm, pe mormânt crește o floare, vine o vacă și o mănâncă, mai încolo trage o balegă, eu trec pe acolo și după ce, întâmplător, calc în ea, zic: Ioane, Ioane, ce ai fost și ce ai ajuns ! Năstase, tu poți să-mi dai un exemplu asemănător?
-Da, șefu’. Să presupunem că dumneavoastră muriți, vă înmormântăm, crește o floare pe mormânt, firește, vine o vacă și o mănâncă, mai încolo trage o balegă, eu întâmplător calc în ea și zic: vai, domnu’ Geoană, nu v-ați schimbat deloc!

de pe nufigeoană.ro (fain site, orchestrat de PNL, pare-se)

Semnături inutile la BEC

După ce am citit această știre, mi-am pus o întrebare existențială: de ce mama lor au venit candidații cu atâtea semnături?? Dacă legea zice că trebuie minim 200.000 de semnături, chiar e necesar să te spargi în figuri cu 2.536.506 de semnături? Sau cu 1.712.950? Sau cu 1.615.556?

Bine, nu vă gândiți că semnăturile astea sunt toate pe bune. Că oricum nu poate verifica nimeni nici 200.000.

Oricum, ordinea pe listă se face în felul următor: cei cu partid – primii, cei indepenți – ultimii, fiecare dintre categorii prin tragere la sorți. Deci este total irelevant pentru BEC dacă ai n-șpe milioane de semnături sau 210.000.

Eh, oricum banii pe care îi cheltuiesc n-au nicio valoare pentru ei, întrucât au fost furați, nu munciți :)

Memories…

Unde-s zilele când mă striga la poartă să ies pe-afară, ca să ne mai pupăm puțin noaptea pe la colțuri?
Unde-s zilele când îi spuneam pentru prima dată ce simt pentru ea?
Unde-s zilele când mergeam pe tren și ea era frumușică și blondă și ne-am combinat prin mesaje? “Vrei să…?”
Unde-s zilele când ea era cea mai frumoasă și era moartă după mine și eu eram atât de prost încât nici nu-mi dădeam seama?
Unde-s zilele când puteam să văd cerul cum se oglindește în ochii ei negri?
Unde-s zilele când mă trezeam dimineața cu un mesaj de la ea?
Unde-s zilele când ea înseamna aproape jumătate din tot pentru mine?
Unde-s zilele când purtam discuții interminabile, privindu-ne la webcam?
Unde-s zilele când venea singură la București, într-o inconștiență totală, doar ca să mă vadă?
Unde-s zilele când nu mai avea răbdare să ajung acasă pe mess și mă suna de pe fix, doar să mai vorbim?

Eh, duse-s zilele. Acum e vremea nopților! 3F :D

Guerilla Verde la Serile FJSC

Nu trebuie să lipsiți de la această ediție a Serilor FJSC, întrucât va fi una foarte importantă. Cred că simplul fapt că se vor desfășura în amfiteatrul R3 de la Facultatea de Chimie și nu la sala 614 de la FJSC spune foarte multe :)
Luni, 26.10.2009, ora 18:30. Be there!

Cea de-a doua ediție a Caravanei “Guerilla Verde” va avea loc între 26 octombrie și 2 noiembrie.

Caravana va porni din București și se va opri în alte cinci orașe din țară: Vaslui, Iași, Piatra Neamț, Bacău și Sibiu. “Guerilla Verde” e un proiect educațional, dedicat elevilor și studenților, accesul tinerilor în sălile de proiecție a filmelor fiind gratuit. Participanții vor avea ocazia să discute cu reprezentanții ONG-urilor partenere pe marginea subiectelor abordate de filme precum “Home”, “11th Hour” sau “An Inconvenient Truth”.

Pe lângă ONG-urile partenere, la această proiecție va participa și Cristian Lascu, redactor-șef al revistei “National Geographic”.

Caravana “Guerilla Verde” este susținută de partenerii: ANPM, Asociația Environ, primăriile și Consiliile Locale de pe traseul caravanei, FJSC, Asociația ECO TIC, Silver Mall Vaslui, Colegiul Național și Catedra de biologie “Emil Racoviță” Iași, Colegiul Național “Petru Rareș” Piatra Neamț, Colegiul Tehnic de Comunicații “Nicolae Vasilescu-Karpen” Bacău, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu. Ambele ediții ale caravanei fac parte dintr-un proiect mai amplu, numit generic BETI (Better Education Through Innovation), care își propune să contribuie la educația prin intermediul filmului.

Loc – locație

Azi dimineață mă uitam la tembelizor la știri. Și arătau ăștia imagini de la lansarea candidaturii la președinție a lui Corneliu Vadim-Tudor. Că ar fi avut ei contract de închiriere cu teatrul Odeon, că au tot fost împiedicați de Băsescu, câte dintr-astea.

Și povestea frate-su într-un interviu tot ce s-a întâmplat, când a zis o chestie foarte tare care mi-a atras atenția: “în diferite locuri, nu locații, cum ar zice unii proști”.

În cazul în care nu știați treaba asta, vă invit să consultați dexonline pentru lămuriri suplimentare. loclocație

O cinste, șefu’?

Parchez azi undeva pe Splaiul Unirii, la intrarea pe Lipscani. Acolo unde stau țigani de ăștia care, vezi, te ajută să parchezi ca să marci banu’ că uite ce de ajutor sunt ei.
Și găsesc loc liber, niciun cioroi pe lângă. Deci nu m-a “ajutat” nimeni. Ies din mașină și vine unul în fugă spre mine.

– Ce vrei?
– O cinste, șefu’?
– Pentru?
– …

Chiar așa, bă cioară, pentru ce? Da’ cine ești tu să-ți fac eu cinste? Da’ cine-s eu să-ți fac cinste?

Dacă aș avea buletin dă București, l-aș alege pe primul candidat la primărie care ar promite că stopează fenomenul ăsta. Nu e posibil, în tot centrul Bucureștiului e plin de rromi binevoitori.

Acolo la intrarea pe Lipscani e și o gheretă în care stă un jandarm și păzește o barieră, și tot acolo un sediu ceva al jandarmeriei. Și nu le face nimeni nimic.

Că ne-am obișnuit să le facem cinste, nu? Mama lor de jegoși.

Noi vrem respect!

Din întâmplare am ajuns la secțiunea de politic a Realității, mai exact la articolul ăsta, care este despre lansarea candidaturii lui Traian Băsescu la președinție. Am fost uimit când mi-a apărut în față următorul mesaj:

Am apăsat DA și am intrat pe pagină. Apoi m-am gândit că ar fi trebuit să apăs NU, să văd ce se întâmplă. Și am ajuns la o campanie Realitatea denumită “Noi vrem respect“. Îmi place ideea, e foarte faină.
Dacă aș ști că nu sunt afiliați politic, chiar m-ar fi impresionat. Dar așa… rămâne doar o idee faină. Deh, de unde presă independentă în România…