În așteptarea morții lui Gheorghe Dinică

Am să încep citând ce am văzut scris de mult pe o mașină a unei firme de construcții: “Fugi, fugi, vin meseriașii!” Să fie un fel de motto pentru articol :)

După cum am învățat și eu la facultate, în redacțiile de știri sunt vizate persoanele care urmează să dea colțul, și le sunt pregătite articole pentru tragicul eveniment. Când ai aflat că a murit, ai dat publish, vin oamenii și citesc -> faci audiență -> vinzi publicitate -> câștigi bani. Ä‚sta e mersul lucrurilor.

Așa au făcut și cei de la Antena 3, s-au pregătit temeinic pentru momentul morții lui Gheorghe Dinică. Și au făcut un draft, pe care l-au denumit “NU PUBLICA!! A murit Gheorghe Dinică, unul dintre cei mai iubiți actori ai scenei românești!”.


(click pentru mărire)

Doar că, pare-se, cineva nu a fost îndeajuns de perspicac încât să priceapă subtilitatea din “NU PUBLICA!!”.

Domnișoara Nebuloasa Blondă de pe Twitter a citit știrea și a anunțat vestea morții actorului.
Cei de la apropo.ro au găsit informația și au publicat știrea, amintind faptul că este doar un zvon.
Despre mondonews nici nu știu ce să spun. Aceștia au șters articolul, dar din titlul pe care îl avea, http://www.mondonews.ro/Gheorghe-Dinica-a-murit-inmormantarea-maestrului-va-avea-loc-la-cimitirul-Bellu+id-14845.html, se pare că știau deja și unde va fi înhumat cel care urma să fi fost Gheorghe Dinică.

Dragii mei, Gheorghe Dinică nu a murit!  Să-i dorim multă sănătate și însănătoșire grabnică.
Antena 3 angajează editor, fiți pe fază :))

Edit: știrea mondonews era din 25 octombrie. Ei aflaseră chiar din interiorul familiei prețioasa informație.

12 thoughts on “În așteptarea morții lui Gheorghe Dinică

 1. nebuloasa

  Domnisoara Nebuloasa Blonda e consumatoare de stiri. Domnisoara Nebuloasa Blonda mai vazuse o stire asemanatoare, la un alt ziar online (asa-i trebuie domnisoarei daca nu-si vede de munca si citeste stiri scrise de jurnalisti “seriosi”). Ah, si domnisoara Nebuloasa Blonda a mai vazut un tweet scris de altcineva (curios ca ala nu s-a vazut, insa nu-s aici sa fac pe politistul), cu aproximativ 5 minute inaintea ei, in care se spunea ca Dinica a murit.
  In alta ordine de idei, iubesc jurnalismul din tara asta, ca se joaca cu mintile noastre. Iubesc vulturii care asteapta sa sara la ochii celor care inca nu sunt morti, in cautarea senzationalului. Ca totusi, pana la urma, e vorba de viata unui om aici…

   1. nebuloasa

    Daca te referi la ei, da, din pacate.
    Iar noi, care suntem in cautare de stiri despre maestrul Dinica, dam peste falseturile alea de stiri si le luam de bune. Pentru ca, se pare, inca nu mi-am invatat lectia despre jurnalismul romanesc.
    .-= nebuloasa a mai scris Tananaram, pam pam =-.

 2. diana

  pfff……ce porcarie….iti dai seama ce-a fost in sufletul in familiei cand a vazut asa ceva??? sper ca n-au apucat totusi sa citeasca grozavia. cat despre cei de la Antena 3 (redactia online) sunt niste incapacitati si au impresia ca toti comentatorii sunt de la Realitatea….

 3. Corina Ilas

  Cand ti-am citit statusul pe messenger m-am speriat ca te-ai tampit… ma bucur sa constat ca nu-i asa (acum ca am inteles despre ce e vorba…). Cat despre ziaristii astia…ce sa zic?… or fi facut toti facultatea pe la Spiru (la ID,evident!). 3 surse inainte de a publica o stire, a? (ma refer la mondonews si apropo.ro)

 4. Pingback: Pana la ce punct moartea unui om e o stire? | Pagina personala Marius Matache

Leave a Reply