Alegerile prezidențiale 2009 – scurtuță analiză :)

În viziunea mea, Băsescu va fi reales președinte. De ce?
De intrat în turul doi sigur intră, și o va face împreună cu Geoană. Degeaba fac pe ei liberalii că o să iasă nu știu cine la vot și merge Antonescu mai departe, că nu o să fie așa.

În situația în care Băsescu ar ajunge cu Antonescu în turul doi, ar putea fi probabilă o victorie a celui din urmă, când s-ar putea să se mobilizeze masele.
Dar în situația cea mai plauzibilă în care Băsescu ajunge cu Geoană, și eu aș vota împotriva comuniștilor cei mai mulți strânși grămadă, în frunte cu tătuca Ilici care controlează marioneta Geoană.
Președintele actual are și avantajul referendumului, care are șanse mari să treacă și care i-ar mai aduce câteva procente în plus.

Una peste alta, să ne rugăm să fie prezența la vot îndeajuns de mare încât să poată fi validate alegerile. Deși nu-mi place niciunul dintre principalii candidați, votul meu va fi unul de protest și i-l voi acorda lui Remus Cernea.

10 thoughts on “Alegerile prezidențiale 2009 – scurtuță analiză :)

  1. Ampersand

    Doamne ajuta sa NU ai dreptate.
    Nu de alta, dar eu unul am sa-mi investesc timpul si banii ca sa pot ajunge la o sectie de votare unde sa-mi fac datoria de a-l da jos pe Carol Doi Doi.
    De acord, Geoana nu e tocmai a doua venire a lui Hristos (ceea ce e de bine, daca stau sa ma gandesc ;) ), dar in Romania nu ai de ales decat sa eviti raul cel mai apropiat (adica dictatura basesciana) acceptand raul mai indepartat in timp (adica reinstalarea feudalismului pesedist).
    Am sa-mi fac deci datoria de “latte-sipping liberal” cum ar zice pupinfundistii de peste Ocean si am sa-l votez pe Antonescu. Cernea e prea “out there” pentru mine :D

Leave a Reply