Monthly Archive for July, 2010

Cel mai drăguţ cadou :)

Trasă la Vama Veche, în timpul Folk You. Nu spui de către cine, ţiu secret :D

Trenul care atacă din întuneric

În noaptea de vineri, 16 iulie, spre sâmbătă, 17 iulie 2010, în jurul orei 00:15, un accident neobișnuit s-a petrecut la trecerea de nivel peste calea ferată situată în apropierea intersecției străzilor Mihail Kogălniceanu și Parcului din Gura Humorului.

Un tren de intervenție, având în componență vagoane-utilaj, în deplasarea dinspre gara Gura Humorului Oraș înspre gara Gura Humorului Marfa, a lovit violent autoturismul de teren marca Nissan la volanul căruia se afla proprietarul acestuia, Sorin Covaliu, avariindu-l grav și târându-l pe o distanță de cca. 15 metri. Trenul circula fără lumini, împins de locomotiva aflată la capătul opus celui în care s-a produs coliziunea. În plus, bariera care ar fi trebuit să protejeze pasajul peste calea ferată, împreună cu semnalele acustice și luminoase care ar fi trebuit să avertizeze conducătorii auto și pietonii cu privire la trecerea trenului, nu au funcționat. Scăpat ca prin minune din impactul violent, șoferul autoturismului accidentat a fost testat cu aparatul alcool-test de polițiștii veniți la fața locului, constatându-se că nu consumase băuturi alcoolice. Martorii oculari au confirmat că trenul a apărut din întuneric, nesemnalizat, cu o viteză de cca. 40 km/oră și că în acest timp semnalele acustice și luminoase nu funcționau, iar bariera se afla în poziția care permite trecerea autovehiculelor și a pietonilor peste calea ferată.

Cu siguranță, dacă în locul autoturismului de teren “blindat” pentru competiÈ›ii off-road s-ar fi aflat un autoturism obiÈ™nuit, astăzi s-ar fi vorbit nu doar despre daune materiale mult mai mari, dar È™i despre pierderi de vieÈ›i omeneÈ™ti.

Foto: Marius Vasiliu

Fată dragă…

Pff, m-a devastat moartea Mădălinei Manole. O iubeam când eram mic…
La unul dintre spectacolele ei i-am dat o floare ÅŸi m-a pupat. :)

ÃŽn ultimul timp am ascultat destul de mult piesele sale, mai ales “Tu n-ai avut curaj”, care a rulat ÅŸi aseară pe CD-ul din maÅŸină.

Bun, vă las cu vreo trei piese care îmi sunt foarte dragi.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Câţi?

Am ajuns din întâmplare pe Youtube, uitându-mă la videoclipuri de comemorare. Cine este curios, poate să caute “nu te vom uita niciodată” sau ceva de genul, să vedeÅ£i că sunt mii de astfel de clipuri.
Majoritatea tineri, majoritatea morţi în accidente de maşină, iar unii, mai şmecheri, de motocicletă.

E dezastru!

Poliţiştii ăştia care dau carnete pe şpagă chiar nu-şi dau seama ce rău fac?
Copiii ăştia inconştienţi chiar nu-şi dau seama ce responsabilitate mare au când sunt la volan? Viteza şi băutura, eventual combinate, duc către un singur drum: ultimul.

Şi nu uitaţi, de cele mai multe ori soluţia e frâna, nu acceleraţia.

A murit Iliuţă!

Pe mine mă întristează moartea lui Iliuţă… era mereu pe-acolo prin oraÅŸ, vorbind de unul singur, sau pornind dialoguri cu alÅ£ii: “Şî, ia zî, ÅŸi mai faÅŸi tu ăi baieti?“. Sau cosând goblen :)

Vorbeam zilele trecute cu cineva despre lumea asta care se schimbă în continuu, ÅŸi parcă nimic nu mai este ca acum 10-15 ani. Åži privesc schimbarea asta ca pe un “evoluează, mergi mai departe. acum ai crescut“.
Acum îmi dau seama că Iliuţă era ÅŸi el o parte din vechea lume…

Săracul a fost violat şi apoi omorât, mi se pare că l-au găsit sub un pod.

Iliuţă mergea la toate înmormântările. Să vedem câţi vor veni la a sa.

Update: Dintr-o sursă sigură am aflat că Iliuţă nu a fost violat. În schimb, a fost bătut foarte tare şi a murit după două săptămâni de zăcut în spital.

Învățând de la viață

… sau de la moarte, că tot din viață face parte.

Update: Cosmin a murit în aceasă seară (09.07.2010)

Cosmin a murit se zbate între viață și moarte după ce i-a căzut în cap o poartă de handbal. Pe un teren nou-nouț, încă neinaugurat, unde nici nu ar fi trebuit să aibă acces. Tocmai a terminat clasa a șasea, are 13 ani.
A așteptat ambulanța puțin peste 30 de minute, în situația în care doi oameni cu o targă în mână ar fi ajuns mai repede pe jos. A lăsat în urmă o baltă de sânge pe care doar timpul poate că o va șterge de pe acel teren și din amintirile noastre, deopotrivă.

O fi vinovat Cosmin pentru că s-a plimbat cu rolele și s-a ținut de o poartă? O fi vinovat jandarmul care le-a deschis poarta să intre pe teren? O fi vinovat proiectantul pentru proiectul de căcat pe care l-a realizat? O fi vinovat constructorul pentru lucrarea de căcat pe care a realizat-o? O fi vinovat șoferul de pe ambulanță că n-a știut să ajungă într-un loc oarecum mediatizat dintr-un oraș pe care îl străbați de la un capăt la altul în 3-4 minute? O fi de vină comunicarea dezastruoasă dintre oameni în situații critice?

Ar fi ușor să căutăm vinovați. Dar nu trebuie să moară un copil ca să ne dăm seama că într-o zonă în care nu este permis accesul nu trebuie să intre nimeni. Sau ca să ne dăm seama că se plătesc milioane de euro pentru proiecte și construcții făcute în batjocură. Sau ca să ne dăm seama că sistemul medical e praf și poți să mori oricând dintr-o prostie.

Să-i fie țărâna ușoară!

P.S. Dacă vreți să citiți cancanuri, poftiți: ProSTv, iRealitatea sau neAdevărul.

Zilele Humorului 2010 – 2-5 septembrie

Update: Programul Nopţilor Humorului 2010

Comunicat de presă adaptat minim, în concordanţă cu exigenţele blogului :) Scuze pentru întârziere, dar am avut altele pe cap mai importante.

Zilele Humorului se vor desfăşura în acest an între 2 şi 5 septembrie, în aria generoasă a Complexului de Agrement ARINIŞ, inaugurat de curând.

Organizatorii, pornind de la premisa că dificultăţile cauzate de criza economică pot fi depăşite prin utilizarea cu înţelepciune a atu-urilor de care dispune comunitatea, intenţionează să genereze o creştere semnificativă a interesului turistic faţă de zona Gura Humorului, prin promovarea noilor oferte de agrement ale localităţii. De asemenea, prin calitatea manifestărilor înglobate în sărbătoarea multiculturală anuală de la Gura Humorului, se urmăreşte confirmarea statutului de capitală culturală zonală, câştigat prin eforturile din anii anteriori.

EdiÅ£ia din 2010 a Zilelor Humorului va fi construită în jurul a două manifestări jubiliare: a XX-a ediÅ£ie a Festivalului InternaÅ£ional de Grafică Satirică ÅŸi Literatură Umoristică “Umor la… Gura Humorului” ÅŸi a XXX-a ediÅ£ie a Festivalului InternaÅ£ional de Fotografie, Diaporamă ÅŸi Film “Toamnă la Voroneţ”, cărora li se adaugă: Festivalul NaÅ£ional de Interpretare Vocală ÅŸi Instrumentală “Doină, doină, cântec dulce” (ediÅ£ia a XIII-a), Festivalul culinar “Barabula de Aur” (ediÅ£ia a II-a), a V-a ediÅ£ie a Târgului MeÅŸterilor Populari, o tabără de sculptură în lemn ÅŸi o Sărbătoare a Recoltei. Nu vor lipsi, nici în acest an: Nunta de Aur, competiÅ£iile sportive, atelierele de grafică satirică ÅŸi concertele.

Apa trece, distrugerile rămân (5 foto)

Gata. Vremea pare să fi intrat într-un ritm normal, acum trebuie evaluate pagubele şi începute reparaţiile. Chiar sunt curios cât timp vor dura, având în vedere lipsa de bani din bugetul României.

– drumul de acces la pârtie a fost închis –
– apa a reuÅŸit să rupă drumul pe o lungime considerabilă –

Pentru a urmări şi celalalte articole privind recentele inundaţii, accesaţi acest link.

Zilele Humorului se amână!

Update: Zilele Humorului 2010 se vor desfăşura în perioada 2-5 septembrie!

Programate inițial pentru perioada 9-11 iulie, Zilele Humorului se amână până în luna octombrie, când se vor desfășura concomitent cu Toamnă la Voroneț.

Festivalul IntenaÈ›ional de Grafică Satirică È™i Literatură Umoristică “Umor la… Gura Humorului“, care era programat pentru aceeaÈ™i perioadă, se amână deopotrivă.

Există și posibilitatea să nu mai fie deloc Zilele Humorului în acest an!

Ploile continuă să facă ravagii (20 foto)

Astăzi a plouat mai bine de jumătate de zi, iar Moldova a primit cantităţi însemnate de apă de la afluenţii Moldoviţa şi Suha. Drumul de acces la pârtia de schi stă să se rupă. Probabil că mâine dimineaţă apa va fi luat deja o bucată din el.
Există riscul să se oprească alimentarea cu apă a oraşului dacă nu se rezolvă situaţia în zona pompelor.
Dar vedeÅ£i ÅŸi voi mai jos…

Continue reading ‘Ploile continuă să facă ravagii (20 foto)’
Apasă repejor aici ca să vezi lovingvama cum trebuie. Apasă aici să intri în rând cu lumea bună, folosind FirefoxX