Învățând de la viață

… sau de la moarte, că tot din viață face parte.

Update: Cosmin a murit în aceasă seară (09.07.2010)

Cosmin a murit se zbate între viață și moarte după ce i-a căzut în cap o poartă de handbal. Pe un teren nou-nouț, încă neinaugurat, unde nici nu ar fi trebuit să aibă acces. Tocmai a terminat clasa a șasea, are 13 ani.
A așteptat ambulanța puțin peste 30 de minute, în situația în care doi oameni cu o targă în mână ar fi ajuns mai repede pe jos. A lăsat în urmă o baltă de sânge pe care doar timpul poate că o va șterge de pe acel teren și din amintirile noastre, deopotrivă.

O fi vinovat Cosmin pentru că s-a plimbat cu rolele și s-a ținut de o poartă? O fi vinovat jandarmul care le-a deschis poarta să intre pe teren? O fi vinovat proiectantul pentru proiectul de căcat pe care l-a realizat? O fi vinovat constructorul pentru lucrarea de căcat pe care a realizat-o? O fi vinovat șoferul de pe ambulanță că n-a știut să ajungă într-un loc oarecum mediatizat dintr-un oraș pe care îl străbați de la un capăt la altul în 3-4 minute? O fi de vină comunicarea dezastruoasă dintre oameni în situații critice?

Ar fi ușor să căutăm vinovați. Dar nu trebuie să moară un copil ca să ne dăm seama că într-o zonă în care nu este permis accesul nu trebuie să intre nimeni. Sau ca să ne dăm seama că se plătesc milioane de euro pentru proiecte și construcții făcute în batjocură. Sau ca să ne dăm seama că sistemul medical e praf și poți să mori oricând dintr-o prostie.

Să-i fie țărâna ușoară!

P.S. Dacă vreți să citiți cancanuri, poftiți: ProSTv, iRealitatea sau neAdevărul.

11 Responses to “Învățând de la viață”


 • Vlad, Cosmin nu a murit, inca!!!! E in:(( coma! Parintii lui nu vor sa il deconecteze de la aparate! Deci nu a murit!![-x :((

 • vlad nu e adevarat cosmin o sa lupte si o sa revina printre noi e cel mai tare nu-l lasam sa ne paraseasca,e colegul meu si tin foarte mult la el.IL IUBIM MULT. NU NE V-A PARASI
  NE RUGAM INTENS LA INGERI SA NI-L DEA ASA CUM O VREA EL DUMNEZEU
  COSMINU TE ROGGGGGGGG LUPTA PENTRU VIATA ESTI ATIT DE BUN. CIND REVIN IN TARA TE ROG VIN IN VIZITA LA TINE.
  AAAAACCCCAAAASSSSAAAA
  LA TINEEEE COSMIN
  LUCY

 • Aoleu, dar unde s-a intamplat asta? In Arinis? Si care Cosmin T.?

  Trist sa aud ca astfel de accidente se intampla tocmai in orasul in care locuiesc. Spui ca terenul de sport era nou? Vad ca pe Realitatea spune ca suruburile portii erau ruginite…

 • Tarnovan. Rectific, de suruburile ruginite se spunea pe Adevarul. Totusi pe care teren de sport anume s-a petrecut accidentul?

 • Accidentul s-a petrecut pe terenul nou, cel de lângă bazin. Nu știu dacă “Ursăciuc” a declarat că poarta era ruginită, dar eu spun cu siguranță că era nouă.

 • doamne,doamne……….ce e cu viatza asta!una dintre colegele lui e cea mai buna prietena a mea1deseori ieseam cu rolele cu el….iar acele role blestemate lau condus spre moarte!in acesta seara eram afara si stateam pe banca cu prietenii mei…..cornelia(colega lui si cmbp a mea)era pe o alta banca in parcul din fata blocului!deodata cum radeam si eram fericitha cornelia se indreapta spre mn impreuna cu amalia(tot colega lui cosmin)strigand:mariutza..!mariutza..!a murit cosmin!la care eu raman nemiscata,iar in acel moment mia venit in gand imaginea cu el razand atat de frumos si parca in ochi lui in acea imagine se citea moartea!blestemat teren!sa mai pierdut o viatza………..la fel ca si tatiana tiron si ca razvan timis…..asta sa intamplat asta vara…….dar tot oameni dragi lor le duc dorul!dumnezeu sa te ierte cosmin!

 • Azi am vazut lume punand lumanari in locul in care s-a petrecut accidentul. Banuiesc ca a murit, nu?

 • Da, am scris la începutul articolului un update :) Probabil ai dat repede scroll-ul în jos și nu l-ai observat.
  Miercuri va fi înmormântat.

 • Da, am vazut si eu acum. Pacat, avea toata viata inainte… Dumnezeu sa-l ierte.

 • Dumnezeu sa il ierte!!! Sa ma pupe undeva cei care au facut terenul!!!

 • Cum sa fie veche poarta de vreme ce pe 1 mai era cam gata toate frumoase iar terenul era cu plata.

Leave a Reply

You must login to post a comment.