A murit Iliuță!

Pe mine mă întristează moartea lui Iliuță… era mereu pe-acolo prin oraș, vorbind de unul singur, sau pornind dialoguri cu alții: “Șî, ia zî, și mai fași tu ăi baieti?“. Sau cosând goblen :)

Vorbeam zilele trecute cu cineva despre lumea asta care se schimbă în continuu, și parcă nimic nu mai este ca acum 10-15 ani. Și privesc schimbarea asta ca pe un “evoluează, mergi mai departe. acum ai crescut“.
Acum îmi dau seama că Iliuță era și el o parte din vechea lume…

Săracul a fost violat și apoi omorât, mi se pare că l-au găsit sub un pod.

Iliuță mergea la toate înmormântările. Să vedem câți vor veni la a sa.

Update: Dintr-o sursă sigură am aflat că Iliuță nu a fost violat. În schimb, a fost bătut foarte tare și a murit după două săptămâni de zăcut în spital.

15 thoughts on “A murit Iliuță!

 1. Madalina

  Nasol eveniment.
  Era o figura pitoreasca.
  Ai observat coincidenta? 6 iulie si cu 10 din 2010 = 16 iulie, ziua de nastere. Da, recunosc, adun mere cu pere si imi da la rezultat cartofi.

 2. Andrei

  Băi, ce rău îmi pare…numai cîcaturi se întâmpla în ultima vreme. Era parte din noțiunea mea de Humor, Iliuță. Parte din imaginea care se alterează din ce în ce mai rapid. Mă gândesc acum la zilele când jucam tenis de picior în vacanța de vară la bloc, și ne povesteau tații prietenilor noștri ce făceau ei când erau ca noi și cu cine mai umblau și ce mai era amuzant prin Humor…și acum simt ce simțeau ei atunci când își aminteau. Nostalgia asta pe care o simt eu acum, ca un junghi în plămâni, când conștientizez că trecutul în Humor este noțiunea de bine, și deja e schimbată aproape total, în ceva care sincer mă cam lasă rece. Nu mai e la fel, și nu găsesc aceeași bucurie. Nu știu de ce. Pentru că fiecare generație are bucuriile ei, nu? În a noastră, în prezent, care sunt? Cine are idee să zică, poate îmi scapă mie ceva. Fie-i țărâna ușoară lui Iliuță.

 3. ov1d1u

  Alta “bomba”… Si numai de ce moarte tragica a avut parte. Pacat, chiar devenise un simbol al orasului, imi amintesc cu drag momentele amuzante pe care le creea la Zilele Humorului. Dumnezeu sa-l odihneasca

 4. Vlady Post author

  @Mădălina: Am observat și eu treaba aia cu datele. Dar n-am tras nicio altă concluzie decât aceea că urma să-și sărbătorească ziua de naștere peste 10 zile :)

 5. Stefan

  WTF
  eli il face pe Iliuta un simbol al copilariei, Andrei il considera pe Iliuta o parte din notiunea sa de Humor si dupa imi poveste amintiri despre fotbal si tatii prietenilor lui…eu nu pot face nici un fel de legatura…nici macar imaginar, ce sa mai zic…
  inca un WTF

 6. Andrei

  Ei, am deviat și eu puțin, Stefan. Ideea era că totul se schimbă pe-acasă, tot din ce știam. Dacă nu poți face legătura între poveștile mele despre tenis de picior și Iliuță, citește fraza anterioară. Dacă vroiai să zici că nu poți face nici un fel de legătură între absența lui Iliuță și ideea ta de Humor…ce pot să zic, fiecare cu imaginea lui. Eu dădeam de el foarte des, împletea goblenuri în magazin la Făget, stătea prin față pe la Central pe-acolo, era parte din peisaj.

 7. lorand

  Da, nu e trist mai oameni buni, e de-a dreptul tragic, si resemnarea cu care primiti vestea arata ca lupta impotriva celor care fac asemena fapte e pe jumate pierduta. Nu-s humoreanca get-beget, dar mi-e tare drag orasul asta. Insa in ultima vreme mi-e frica sa merg singura seara pe strada, nu-mi mai cunosc vecinii, si aud numai povesti infricosatoare, multe din care au fost ascunse bine sub pres ( cate violuri?….cati fosti puscariasi care-si fac de cap? ) . Oamenilor nu le mai pasa. Dar cand s-o intampla in ograda lor ai sa-i vezi cu gura mare….Copiii de 11 ANI! (asta e recenta) care bat puiuti de caini in fata blocului si daca te bagi iti auzi un dulce s..gi p..la! Ei sunt viitorul nostru de maine! Vor fi ignorati si data viitoare cand vor bate un alt pui, si apoi lumea se va intreba de unde apar violatorii si criminalii?!!?? Din lipsa de interes pe care o aratam fata de asa zisele lucruri minore…care vor deveni majore si o sa-ti dea cu parul in cap pentru o sticla de votca. Hai Noroc!

Leave a Reply