A murit Iliuţă!

Pe mine mă întristează moartea lui Iliuţă… era mereu pe-acolo prin oraÅŸ, vorbind de unul singur, sau pornind dialoguri cu alÅ£ii: “Şî, ia zî, ÅŸi mai faÅŸi tu ăi baieti?“. Sau cosând goblen :)

Vorbeam zilele trecute cu cineva despre lumea asta care se schimbă în continuu, ÅŸi parcă nimic nu mai este ca acum 10-15 ani. Åži privesc schimbarea asta ca pe un “evoluează, mergi mai departe. acum ai crescut“.
Acum îmi dau seama că Iliuţă era ÅŸi el o parte din vechea lume…

Săracul a fost violat şi apoi omorât, mi se pare că l-au găsit sub un pod.

Iliuţă mergea la toate înmormântările. Să vedem câţi vor veni la a sa.

Update: Dintr-o sursă sigură am aflat că Iliuţă nu a fost violat. În schimb, a fost bătut foarte tare şi a murit după două săptămâni de zăcut în spital.

15 Responses to “A murit Iliuţă!”


 • Nasol eveniment.
  Era o figura pitoreasca.
  Ai observat coincidenta? 6 iulie si cu 10 din 2010 = 16 iulie, ziua de nastere. Da, recunosc, adun mere cu pere si imi da la rezultat cartofi.

 • Băi, ce rău îmi pare…numai cîcaturi se întâmpla în ultima vreme. Era parte din noÅ£iunea mea de Humor, Iliuţă. Parte din imaginea care se alterează din ce în ce mai rapid. Mă gândesc acum la zilele când jucam tenis de picior în vacanÅ£a de vară la bloc, ÅŸi ne povesteau taÅ£ii prietenilor noÅŸtri ce făceau ei când erau ca noi ÅŸi cu cine mai umblau ÅŸi ce mai era amuzant prin Humor…ÅŸi acum simt ce simÅ£eau ei atunci când îşi aminteau. Nostalgia asta pe care o simt eu acum, ca un junghi în plămâni, când conÅŸtientizez că trecutul în Humor este noÅ£iunea de bine, ÅŸi deja e schimbată aproape total, în ceva care sincer mă cam lasă rece. Nu mai e la fel, ÅŸi nu găsesc aceeaÅŸi bucurie. Nu ÅŸtiu de ce. Pentru că fiecare generaÅ£ie are bucuriile ei, nu? ÃŽn a noastră, în prezent, care sunt? Cine are idee să zică, poate îmi scapă mie ceva. Fie-i ţărâna uÅŸoară lui Iliuţă.

 • Alta “bomba”… Si numai de ce moarte tragica a avut parte. Pacat, chiar devenise un simbol al orasului, imi amintesc cu drag momentele amuzante pe care le creea la Zilele Humorului. Dumnezeu sa-l odihneasca

 • @Mădălina: Am observat ÅŸi eu treaba aia cu datele. Dar n-am tras nicio altă concluzie decât aceea că urma să-ÅŸi sărbătorească ziua de naÅŸtere peste 10 zile :)

 • Saptamana trecuta am fost acasa si nu recunosteam pe nimeni…Iliuta a fost singura figura:( …A fost un simbol al copilariei noastre:)

 • Si autorul/autorii? Se stie cine a comis aceasta fapta? Au fost pedepsiti?

 • Nu am nicio informaÅ£ie în ceea ce priveÅŸte cercetările poliÅ£iei. Dar dacă aflu ceva, am să scriu pe blog.

 • WTF
  eli il face pe Iliuta un simbol al copilariei, Andrei il considera pe Iliuta o parte din notiunea sa de Humor si dupa imi poveste amintiri despre fotbal si tatii prietenilor lui…eu nu pot face nici un fel de legatura…nici macar imaginar, ce sa mai zic…
  inca un WTF

 • Ei, am deviat ÅŸi eu puÅ£in, Stefan. Ideea era că totul se schimbă pe-acasă, tot din ce ÅŸtiam. Dacă nu poÅ£i face legătura între poveÅŸtile mele despre tenis de picior ÅŸi Iliuţă, citeÅŸte fraza anterioară. Dacă vroiai să zici că nu poÅ£i face nici un fel de legătură între absenÅ£a lui Iliuţă ÅŸi ideea ta de Humor…ce pot să zic, fiecare cu imaginea lui. Eu dădeam de el foarte des, împletea goblenuri în magazin la Făget, stătea prin faţă pe la Central pe-acolo, era parte din peisaj.

 • Dumnezeu sa-l odihneasca

 • http://www.youtube.com/watch?v=YmusdvYZCyU
  Tocmai am citit aici …primesc vestea cu durere-n suflet dar sa recunoastem ca s-ar fii distrat pe melodia asta!:)

 • Da, nu e trist mai oameni buni, e de-a dreptul tragic, si resemnarea cu care primiti vestea arata ca lupta impotriva celor care fac asemena fapte e pe jumate pierduta. Nu-s humoreanca get-beget, dar mi-e tare drag orasul asta. Insa in ultima vreme mi-e frica sa merg singura seara pe strada, nu-mi mai cunosc vecinii, si aud numai povesti infricosatoare, multe din care au fost ascunse bine sub pres ( cate violuri?….cati fosti puscariasi care-si fac de cap? ) . Oamenilor nu le mai pasa. Dar cand s-o intampla in ograda lor ai sa-i vezi cu gura mare….Copiii de 11 ANI! (asta e recenta) care bat puiuti de caini in fata blocului si daca te bagi iti auzi un dulce s..gi p..la! Ei sunt viitorul nostru de maine! Vor fi ignorati si data viitoare cand vor bate un alt pui, si apoi lumea se va intreba de unde apar violatorii si criminalii?!!?? Din lipsa de interes pe care o aratam fata de asa zisele lucruri minore…care vor deveni majore si o sa-ti dea cu parul in cap pentru o sticla de votca. Hai Noroc!

 • Da auzisem , dar la un moment dat tot orasu zicea ca a fost violat.

 • Dumnezeu sa-l odihneasca!

Leave a Reply

You must login to post a comment.
Apasă repejor aici ca să vezi lovingvama cum trebuie. Apasă aici să intri în rând cu lumea bună, folosind FirefoxX