25 septembrie – curățenie generală în toată țara

gunoiProbabil că voi, cititorii fideli ai acestui blog uitat de un proprietar prea leneș, știți despre ce este vorba pentru că ați apăsat pe bannere :)
Pentru cititorii infideli, nepăsători sau neatenți, anunțăm încă o dată, mare:

pe 25 septembrie se face curățenie ÎN TOATÄ‚ ȚARA.

Bun. Acum, că s-a înțeles asta (sper :) ), să vă explic mai detaliat.
Se face curățenie în toată țara nu înseamnă că ieșim cu mătura în fața blocului și ridicăm tot praful în aer. Nu, înseamnă că mergem în natură și desființăm toate gropile de gunoi de pe albiile râurilor, din păduri și din oricare alte locuri în care mintea omului necivilizat a considerat că e bine să-și verse dejecțiile.

Cum se procedează?

Un om mai cu simț de răspundere își asumă rolul de coordonator al unei echipe, de regulă formată din minim 5 persoane.
După ce și-a strâns echipa, se înregistreză pe site-ul www.letsdoitromania.ro și primește un cod unic.
Codul acela trebuie trimis apoi fiecărui membru al echipei, pentru a se înregistra, de asemenea, pe site-ul www.letsdoitromania.ro :)

Coordonatorul echipei este cel care primește informațiile de la coordonatorul de județ, pentru că asta e treabă organizată și fiecare echipă va primi instrucțiuni clare.

Citiți alte detalii foarte importante aici: http://www.letsdoitromania.ro/curatenia/

Susține

Ar fi foarte bine să promovăm fiecare dintre noi această campanie, cât mai intens. Pe net, live, oricum, prin orice mijloace.
La această adresă (http://www.letsdoitromania.ro/sustine-proiectul/) găsiți bannere de tot felul, de preferat să folosiți cât mai mari și amplasate în poziții cât mai vizibile.
Ar fi foarte bine dacă ați avea și un status de genul: Pe 25 septembrie facem curățenie în toată țara și cu link către http://www.letsdoitromania.ro/curatenia/.

8 thoughts on “25 septembrie – curățenie generală în toată țara

 1. Teo

  Si cu taxele mele , ale tale , ale tuturor sustinatorilor acestui proiect sau a celor indiferenti , cum ramane?????????????Fiecare dintre noi plateste mult prea multe taxe si impozite, de ce sa faceti voi treaba primariilor , care iau bani pe spatele vostru?????
  Pentru mine e o enigma!!
  Cu stima,
  Teo

 2. Vlady Post author

  Teo, toate țările civilizate au la bază voluntariatul societății civile.
  Pentru că uneori e bine să gândești peste taxe, peste nesimțire, peste nepăsare și să faci ceva cu mâna ta. Să fii o parte din schimbare.

 3. linda

  sunt de acord cu aceste initiative si am si participat la unele asemanatoare…numai ca este greu sa aduni oameni…pentru ca noi NU suntem o tara civilizata…noi suntem manelisti ca si popor….
  ca mai suntem un zece la suta oameni…ok….dar poporul in toata mandria lui este manelist

 4. Adi Mihai

  O inițiativă demnă de respect! Din păcate, ca orice voluntariat lipsit de sprijinul administrație, va fi mai mult PR decât îmbunătățire reală a “sănătății” mediului înconjurător… și vorba aia, când aruncă un prost o pungă de plastic în apă, apoi nici 10 voluntari nu o mai pot scoate…

  Deși nu particip la acțiuni organizate, renunț totuși la orgoliu când văd o hârtie pe jos în timp ce merg pe stradă, și o ridic să o pun la coș. Recunosc, nu mereu.

  În fine, nimic nu se schimbă de azi pe mâine. Doar vremea. Mentalitățile cer zeci de ani de educare civică continuă. Succes!

Leave a Reply